Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

LN 40/401, 1/48 Speciallhobby
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 7:43 pm    Naslov poruke: LN 40/401, 1/48 Speciallhobby Citiraj ovaj komentar

Živili..

..kako sam i naveo na početku rada o ovom avionu nisam našao baš nešto fotografija u boji koje bi mi koliko toliko predočile kako je izgledao u prirodi. Zato sam dao malo mašti na volju i eto...
Maketa je bila poprilično teška za uraditi ali, koliko sam vidio jedino je SH proizvodi a htio sam je imati. Najveći problem je bio izrada trapa gdje apsolutno ništa nije ni sa čime pasalo a sastavnica je (kao i sve Speciallhobby-jeve), nedorečena. Dakle čista improvizacija po jednoj cb fotografiji gdje su razbijeni prevrnuti naopako. Poklopac kabine je vacuformiran i trebalo ga je prilagođavati. Jedine podatke o njemu dobio sam od kolege Miroslava; - zahvaljujem .
Citat:
Original post by Miroslav:
Loire Nieuport LN 401 je bio francuski pokušaj izrade obrušavajućeg bombardera (kao što je Aranza već napisao). Popunjavao je četiri eskadrile u mornaričkoj avijaciji. U borbenim dejstvima su ga najčešće uparivali sa američkim (po izradi a po službi francuskim) avionima Vought V.156. Najžešću makljažu su imali 1940. kada su se sukobili sa nadirućim švapskim kolonama na putu Denkerk-Kale. Kažu neki publicisti da je bilo žestoko ,,ko u Poljskoj“.

Teško je poslikati a da ove boje ne ispadnu kričave. U prirodi su potpuno drugačije. Bojano je kombinacijom akril-enamel, kako sam što od boja imao. Znam da je ružan ali eto, takav je.
Razz

..i jedna mala usporedba sa jednom od rijetkih slika što sam našao:

- originalna fotografija kod hangara

- ..i moja crno bijela...

Španac

Aranza: poruka promijenjena dana: Čet Svi 28, 2009 9:21 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Panzer Papa

Član od: 10 Tra 2009
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super odradeno majstorski. A avion kao avion hm to mi je uvjerljivo najruzniji avion ikad. Kao da su ga sastavili od rezervnih dijelova pet drugih aviona. Ne zamjeri pliz. Ti si svoje napravio za pet ali su ga konstruktori sj...li totalno. Confused
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još jedno u nizu tvojih remekdjela Very Happy Avion je ispao apsolutno fantastično. Vidi se da ima tvoju "dušu". Svaka čast Goreprsti
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je sjajna ali avion je odvratan Very Happy
Natrag na vrh
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni je avion bas fora, ko stuka...
svaka cast Palac gore Klap klap
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Svi 28, 2009 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, još jedan odličan rad! Al kao što ostali kažu avion je vizualna smetnja Very Happy
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni su ovi francuzi iz II sv.r. baš lijepi. Odlično urađen posao, za svaku pohvalu Very Happy
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 12:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čudna ptica ,al sa dosta zanimljivih rješenja ,jedna od onih koja nije stigla zaigrati svoju pravu ulogu ,zbog poznatog tijeka povijesti...
U svakom slučaju drago mi je što sam dobio konkurenciju u kategoriji "egzotike" Very Happy , odličan rad kolega!
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 7:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos jedna "Aranza clasic". Jesi mestar, Ivice, svaka ti cast... Very Happy
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 8:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prelijep je. Sviđa mi se i oblikom i mnoštvom uključenih boja. Fenomenalan rad. Kao i uvijek. Wink
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 8:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve super...ali postshade...prejak.Znam,ukusi i sve to,ali ipak je efekt prenaglašen, na žutim dijelovima,evo to je jedina stvar koja mi se nikako ne sviđa na maketi

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 9:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se vrlo sviđa. Very Happy Avion je prava egzota i pomalo čudnovat, ali zaista zanimljiv. Istina da ovo što je rekao Lisec stoji. Ipak malo pretjeran shading na žutoj. Trebao je biti kao na bijelim trakama. Kod kapotaža i može proći kao prljavština od auspuha i sl., ali na repu ne toliko.To je moj osobni ukus i "umjetnički dojam". Kamuflažu i tonove francuskih boja si odlično pogodio. Sa ovih nekoliko posljednjih maketa si pokazao da možeš napraviti odlično svaku maketu, ali vrijeme je da napraviš korak naprijed i kreneš u dorade kao što su pokretanje upravljačkih površina i rivetiranje. Što se tiče problema u pronalaženju podataka za ovakve egzote, to je uobičajeno, ali ako se vratiš maketarskim klasicima, kao što su npr. Spitevi, Messeri i sl. možeš naći gomile podataka koji ti omogućavaju hiperdetaljiranje.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam na javljanju. Točno, pobjegao mi je jači posthading, pa ću upamtiti da se ne igram previše sa shadingom na ovako svijetlim i živim bojama. Još trebam učiti. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno si ga napravio!
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Svi 29, 2009 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ukratko, odlicno ti je maketa ispala. Jedino, slazem se sa Grunfom i Liscem, malo si se previse zaigrao sa postshadingom. Tu ti vrijedi ono nepisano pravilo: Kad mislis da je dosta, onda je vec odavno previse Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma