Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 7:17 pm Naslov poruke: WIP: T-55 1/35 Marina |
|
|
Evo da i ja napravim koji belaj bager, a na kraju bi to trebalo priblizno ovak izgledat.
Maketa je Tamiya T-55A uz nesto dodataka. Voyager Pe 35295-brdo svakakvih sitnarija, Voyager Pe 35296 blatobrani, Friul gusjenice, Jb Browning, Jb cijev, doci ce jos poneka sitnica, a to za sada izgleda ovak
Cak sam nesto i zaljepio
Nesto sam malo eksperimentirao i kemijao oko gusjenica ; da izgledaju donekle realno, da ih nije potrebno farbati i da sva potrebna sranj. mogu nac doma i na kraju je ispalo ovo njesra sa kojim sam skroz zadovoljan
 _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Mogu li te pitati otkud je fotografija i možda da kažeš nešto više, jer fotka je stvarno izvrsna. _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 7:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se sviđaju tvoja "eksperimentiranja"....
Jolly ajde ako ti nije problem malo pojasni ovu tvoju kemiju oko gusjenica....Je si probao neki home made nadomjestak za "Blackenit", ili što je u điru. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Bome guska ti je ispala mrak mrakova , objasni kak?! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim dobro bus ga nakrcao... samo naprijed i sretno  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Tole, nemam pojma gdje sam nasao fotku.
Kemija za gusjenice je zeljezo klorid 1-2 min. nakon toga ispiranje, pa u domestos. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Željezni klorid otopiš u vodi , ili ? Koji omjer ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Gusjenice vrhunske. Bravo za to. A "Marinu" je radio i Iwtcha. Mozda ti on ima koju sliku vise ili ti pomoci na trugi nacin  _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
@ von Stuck: Da otopim ga u vodi. Za ovako nesto mozes koristiti i vodu iz vodovoda, iako je bolje koristiti destiliranu. Omjer je za ovo bio (odprilike) 70g na 0,5l vode. Bilo je potopljeno 1-2 min (to ti opet ovisi o temperaturi otopine i naravno, kolicini zeljezo klorida) i za to vrjeme boja se promjenila u tamno sivu. Nakon toga ispiranje pod tekucom vodom i onda u domestos u kojem je stajalo onak, "poduze", bio sam zaboravio na to pa je ostalo do drugog dana i na kraju je ispalo ovo kaj se vidi na fotkama.
Kad se potapa u FeCl3, ili domestos, dobro ti je proci po gusjenicama kistom tak da maknes eventualno zarobljene mjehurice zraka u udubinama, pogotovo ak je otopina gusca kao domestos gel.
@Vukic Fotki imam 10-ak -objavljene na netu( jos hvatam ljude koji su bili u doticaju sa tim tenkom, pa se nadam da ce biti jos poneka fotka, koliko sam uspio saznati ima i 15-ak minuta video materijala) _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jolly Rogers Napisao/la: | @ von Stuck: Da otopim ga u vodi. Za ovako nesto mozes koristiti i vodu iz vodovoda, iako je bolje koristiti destiliranu. Omjer je za ovo bio (odprilike) 70g na 0,5l vode. Bilo je potopljeno 1-2 min (to ti opet ovisi o temperaturi otopine i naravno, kolicini zeljezo klorida) i za to vrjeme boja se promjenila u tamno sivu. Nakon toga ispiranje pod tekucom vodom i onda u domestos u kojem je stajalo onak, "poduze", bio sam zaboravio na to pa je ostalo do drugog dana i na kraju je ispalo ovo kaj se vidi na fotkama.
Kad se potapa u FeCl3, ili domestos, dobro ti je proci po gusjenicama kistom tak da maknes eventualno zarobljene mjehurice zraka u udubinama, pogotovo ak je otopina gusca kao domestos gel. |
...primljeno , puno hvala.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 11, 2011 7:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Jolly Rogers Napisao/la: |
@Vukic Fotki imam 10-ak -objavljene na netu( jos hvatam ljude koji su bili u doticaju sa tim tenkom, pa se nadam da ce biti jos poneka fotka, koliko sam uspio saznati ima i 15-ak minuta video materijala) |
Kad sam radio svoga, ja sam preko prijatelja iz karlovca pokušao stupiti u kontakt sa ljudima koji su bili povezani sa "Marinom" ali bezuspješno. Nažalost, od svih dostupnih mi fotografija nema ni jedne gdje se vidi lijeva strana u cijelosti, a nakon prebojavanja tenka u standardnu kamuflažu imam samo jednu fotografiju na kojoj se ne vide detalji. Taj video zapis ako se može nabaviti - zlata vrijedi. Pratim tvoj rad jer je meni namjera radit još jednog, ovog puta Tamiyinog i to sa svim mogučim prepravkama na poklopcima motora. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Sri Svi 11, 2011 5:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kemija za 5, tema za 5+! Ajmo dalje!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc
 | | Član od: 22 Lis 2010 | | Poruke: 243 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 11, 2011 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Gusjenice izgledaju genijalno. Kolko su koštale friulke? _________________ U teoriji nema razlike između teorije i prakse, ali u praksi ima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
| Franc Napisao/la: | | Kolko su koštale friulke? |
Mislim da su bile 30 eura sa postarinom. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|