Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Tra 27, 2009 9:22 pm Naslov poruke: Koji mi se najvise isplati? |
|
|
Znaci zanima me koja je najbolja i najtocnija maketa Fw-a 190 D-9 u mjerilu 1/48 i P-51D u mjerilu 1/72?
imam planove za radit ta dva u skoroj buducnosti tako da cu ih sigurno nabavit...
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 27, 2009 9:38 pm Naslov poruke: Re: Koji mi se najvise isplati? |
|
|
| st65uka Napisao/la: | Znaci zanima me koja je najbolja i najtocnija maketa Fw-a 190 D-9 u mjerilu 1/48
hvala |
Ne znam kakav je Eduard, ali moj bi izbor bio Tamiya. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Tra 27, 2009 10:42 pm Naslov poruke: Re: Koji mi se najvise isplati? |
|
|
| st65uka Napisao/la: | Znaci zanima me koja je najbolja i najtocnija maketa Fw-a 190 D-9 u mjerilu 1/48 i P-51D u mjerilu 1/72?
imam planove za radit ta dva u skoroj buducnosti tako da cu ih sigurno nabavit...
hvala |
Pođi na ARC (Aircraft Resource Center)
http://www.aircraftresourcecenter.com/
Klikni na Gallery i pronađi tip zrakoplova koji te interesira.
Onaj prozvođač kojeg maketari najčešće sklapaju u određenom mjerilu je gotovo u pravilu i najbolji!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Tra 27, 2009 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, ne bi se baš složija Borise. Ako ga ima najviše to znaći da je najdostupniji, ali ne nužno i najbolji.
Eduardov D-9 joiš nije ni izaša, zato i ne možeš znat kakav je. To je tek u planu.
Mislim da je Tamiya za sada najbolja iako ima neke greške, ali su otklonjive. Ja sam nedavno naručija jednog, pa kad dođe možeš pogledat.
Inače ako očeš saznat kakva je neka maketa upiši u google naziv makte, proizvođaća, mjerilo i review i onda vidi šta izbaci. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče Fw 190D-9, do izlaska Eduarda najbolja je Tamiya. Eduard izlazi negdje na jesen, prema njihovim najavama, pa ti se isplati pričekati. Cijena će biti vjerojatno vrlo slična, a Eduard poslovično daje color PE set i dekale koji su za dva koplja kvalitetniji od Tamiyinih. To je moje osobno mišljenje...Za P-51D 1/72 je Tamiya isto najbolja. Maketa je, doduše, skuplja od Hasegawe koja isto nije tako loša. Italeri i Academy zaobiđi u širokom luku. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Hm, ne bi se baš složija Borise. Ako ga ima najviše to znaći da je najdostupniji, ali ne nužno i najbolji.
|
Ma znam , ali je i ovo jedan grubi pokazatelj, ajmo reć - prvi korak kojeg ja radim. Naravno da ovo ne isključuje i druge oblike istraživanja ponude.
U svakom slučaju, na ARC-u se može gledat i obrnuto: ako među 20-ak ili više maketa nekog zrakoplova u određenom mjerilu nema niti jednog Italerija, možeš bit poprilično siguran da taj Italeri u tom mjerilu nije dobar!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
| A što je sa Revellovog Mustanga u 1/72? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
zar revell pravi i D variantu? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | zar revell pravi i D variantu? |
nemam pojam koja je verztia, pretpostavio sam da je D? znam da je revellov jako lijep u kutiji!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
U mjerilu 1/72 Revell radi P-51B/Mustang Mk.III i to je vrlo solidna maketa, ali ne radi D varijantu... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Radi je Italeri i odlična je! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darth Maul
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 101 | | Mjesto: Pretetinec |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolja i najtočnija 1/48 Dora 9 je Trimaster/Dragon/Revell AG/Italeri.
Tamiya se samo bolje sklapa, točnost joj je kao i svim njenim 1/48 FW-ovima, jako upitna, iako mi se čini da je JV-44 izdanje malo korigirano (samo otvori za izbacivanje čahura, kotači su i dalje premali). _________________ Ja - Mario
Proud to be Međimurec... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je u sjecanju ostao Academy P-51D varijanta, 1/72....... znam da se fino slagao, fino izgledao, ali sad o tocnosti, dimenzijama i ostalom nemam pojma..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
gledao sam po netu recenzije (bar sta sam nasao) i pricekat cu Doru od eduarda, a za mustanga, eh sad mozda Tamiya ili Italeri?
hvala na javljanju! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Tra 29, 2009 7:10 am Naslov poruke: |
|
|
Nikako Italerijevog Mustanga!! Prvo i osnovno- fale mu najvaznije gravure, drugo - slabo se sastavlja, trece-... moram li dalje?
Ako mozes nabaviti Tamyu,OK, ako ne onda Hasegawu.
Sa rezervom, u pitanje moze doci i Academy.
Samo da dodam - Revell jeste radio P-51D u 1/72 prije 30 godina...tj. "nesto" sto su djeca zvala Mustang...
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|