Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Novi proizvođač maketa nevjerojatne kvalitete

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 07, 2009 3:46 pm    Naslov poruke: Novi proizvođač maketa nevjerojatne kvalitete Citiraj ovaj komentar

http://www.wingnutwings.com
Ovo morate vidjeti. Kvaliteta i razina detalja su fantastične!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Svi 07, 2009 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fino, fino! Samo je i cijena "kvalitetna" Very Happy
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Svi 07, 2009 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Night Hawk Napisao/la:
Fino, fino! Samo je i cijena "kvalitetna" Very Happy

Upravo tako. Wink
Natrag na vrh
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Čet Svi 07, 2009 5:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mene doduše ne zanima WWI ali vidi se da je posvečeno puno pažnje, opet nisam ni vido odljev plastike i slike grana itd..

ali se slažem i uvijek bi rađe imao jednu vrhunsku maketu u kojoj bi uživao radeći je možda i pol godine-godinu nego 5 maketa koje moram kitati i čekati naručene dodatke sa 5 strana i onda dok dođu već izgubim volju itd.
tek nedavno sam malo bolje pogledao eduard i njihove nove proizvode i mogu reć da mi se to jako sviđa --- svaka maketa ima svoju priču i ima sve dijelove koji joj trebaju da se napravi vrhunska maketa već u samoj kutiji, ne treba ništa donaručivat ( npr jako mi je simpatičan novi Me-109 i ona kobinacija di se dobije i kontrolna tabla u 1/4 za napraviti sa svim potrebnim plehovima i ostalim )
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Svi 07, 2009 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preveliko mjerilo za moj ukus.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pet Svi 08, 2009 9:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina da je mjerilo grandomansko, ali imao sam prilike vidjeti uživo LVG C.VI i Bristol Fighter i tvrdim da nešto bolje nisam još vidio. Nivo i količina detalja, tekstura i autentičnost nadmašuje i izuzetno kvalitetne najnovije Eduardove makete. Kad se dobro pogleda, te makete nisu ni tako velike. WW1 avioni su relativno mali i npr. S.E.5a nije veći od nekog WW2 lovca u 1/48. Što se tiče cijene, ona je korektna za ono što se dobije u kutiji. Makete su toliko točne i detaljirane da nema nikakvih ispravljanja. Dekali su vrhunski. Obavezno se dobije i PE set i cijela mala knjiga referenci sa walkaroundom. Osobno sam se odlučio za mjerilo 1/48 što se tiče WW1, ali kad izađe Fokker D.VII kojega su najavili, mislim da ću se bez obzira na sve baciti u trošak. Cool

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pet Svi 08, 2009 9:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VooDoo Napisao/la:
mene doduše ne zanima WWI ali vidi se da je posvečeno puno pažnje, opet nisam ni vido odljev plastike i slike grana itd..

ali se slažem i uvijek bi rađe imao jednu vrhunsku maketu u kojoj bi uživao radeći je možda i pol godine-godinu nego 5 maketa koje moram kitati i čekati naručene dodatke sa 5 strana i onda dok dođu već izgubim volju itd.
tek nedavno sam malo bolje pogledao eduard i njihove nove proizvode i mogu reć da mi se to jako sviđa --- svaka maketa ima svoju priču i ima sve dijelove koji joj trebaju da se napravi vrhunska maketa već u samoj kutiji, ne treba ništa donaručivat ( npr jako mi je simpatičan novi Me-109 i ona kobinacija di se dobije i kontrolna tabla u 1/4 za napraviti sa svim potrebnim plehovima i ostalim )
Za slike spruova samo malo bolje pretraži stranicu i vidi recenzije na Aerodrome forumu. Što se tiče ostalog što si napisao, apsolutno se slažem s tobom! Eduardov Bf 109E je doista odličan, ali ipak treba promijeniti dvije stvari-kotače i auspuhe, od čega su kotači nevjerojatna pogreška koju je teško shvatiti kad se pogleda ostatak makete i vrhunsku kvalitetu. Iako resinske kotače nije teško nabaviti, bilo bi korektno od Eduarda da za buduća izdanja makete napravi ispravljene ili već priloži točne resinske...

Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Svi 09, 2009 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
... ali ipak treba promijeniti dvije stvari-kotače i auspuhe, od čega su kotači nevjerojatna pogreška koju je teško shvatiti kad se pogleda ostatak makete i vrhunsku kvalitetu. Iako resinske kotače nije teško nabaviti, bilo bi korektno od Eduarda da za buduća izdanja makete napravi ispravljene ili već priloži točne resinske...

Ma jel ...
Malo si naivan ak misliš da se takve stvari ne rade namjerno i u "dealu".
Nisam od onih koji su previše skloni "teorijama urote", ali ovo u zadnje vrijeme postaje vrlo očito. Čisti biznis.
Pa što bi "Quickboost" i etc. ekipa onda prodavala kad bi sve bilo savršeno ... Tak da za nas "pacijente" u pravilu maketa ne košta "samo" 30 eura koliko prezentiraš ženi kad je doneseš doma, već na koncu ispadne 60 i više ...
Češka posla.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bornjifiko

Član od: 03 Velj 2008
Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb.
PorukaUpisano: Sub Svi 09, 2009 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, sada sam po drugi puta pogledao link, ovoga puta sam prokopao malo bolje. Shocked Shocked I say.

Zaista su top-notch. Vidi se to i po njihovim web stranicama - nikakda nisam
vidio bolju i detaljniju prezentaciju proizvoda.

Inače nije da me privlače subjekti iz tog razdoblja (bar za sad ne - moj novčanik je upravo odahnuo Wink ), ali moram reći da mi je za oko zapela najava Gothe G.IV. U ovom mjerilu čini mi se da je to pravo čudovište...A koliko će tek detalja imati - mislim da bi se smrz'o od zapanjenosti.

Za sada sam miran, ali ako ikad naprave nešto iz WWII...moj novčanik i ja opet iskopavamo ratnu sjekiru... Very Happy

prelude Napisao/la:

Tak da za nas "pacijente" u pravilu maketa ne košta "samo" 30 eura koliko prezentiraš ženi kad je doneseš doma...

Ja kutije doma donosim poskrivečki, ili je ostavim u autu, pa kad navečer zaspi potiho odem po nju. Onda je zakamufliram negdje u sredinu stash-a, među ostale da se lijepo uklopi. Tak ni ne skuži da se neš novo ''nakotilo'' - sve dok ne počne brojati. Very Happy Very Happy
(isprike na ovom šaljivom OT-u)...
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Svi 09, 2009 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Novo? Neeeee, pa to stoji tu mjesecima, nemoguce, kako nisi skuzila?? Postar donjeo paket? Hmm, cek da vidim.....aaaaaaa, pa to je ono sto je naruceno pretprosle godine, sjecas se, kad sam isao platiti, tek sad stiglo.... Ne, naravno da nisam kupio nikakvu novu maketu..... (kupio sam je od kolege, dakle - nije nova)..... i tako..... Wink Laughing

Makete su prva liga, za obozavatelje tog perioda, cak mi ni cijena ne djeluje (pre)strasno, u odnosu na ono sto se dobiva.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sub Svi 09, 2009 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Makete su stvarno strava, a i omjer cijena-dobiveno je realan. Je da puno košta ali se i puno dobije. Kad smanjim svoj stash, vjerovatno ču nešto ubosti od toga.
Natrag na vrh
bosanac

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Svi 09, 2009 6:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ja kutije doma donosim poskrivečki, ili je ostavim u autu, pa kad navečer zaspi potiho odem po nju. Onda je zakamufliram negdje u sredinu stash-a, među ostale da se lijepo uklopi. Tak ni ne skuži da se neš novo ''nakotilo'' - sve dok ne počne brojati. Very Happy Very Happy
(isprike na ovom šaljivom OT-u)...

Poznata prica.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma