Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pozarart
 | | Član od: 06 Lip 2008 | | Poruke: 495 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 12:31 am Naslov poruke: Dvoboj u Tyrolu - slika |
|
|
Počinjem i sliku dva kompanjona u Fliku 41J Brumowski - Linke.
Nacrtao bih avione u kojima su letjeli ali se nisu pretjerano proslavili jer i jedan i drugi su na njima malo letjeli i neslavno završili ali moguće je da su na njima zajedno letjeli jer se spominju u vrlo sličnim razdobljima.
Od Brumowskog je to Albatros DIII ser.br. 153.52 a Linkeov 153.16.
Zanimljiva mi je i shema ovog crvenog gdje se na podlogu nanosile i sitne žute mrljice a i njegova lubanja nije uobičajnog oblika.
Također ni Linkeov jastreb nije obrubljen kao na poznatijem modelu.
Ovako sam zamislio taj dvoboj sa talijanskim njeporima 17. Avione sam nacrtao a pozadinu digitalno ugradio i sve to razvrstao zasad u photoshopu. Planine su izvorno tirolske!!!
Malo izvora....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Eh da i glavno je pitanje dal je Linkeov nos crven ili crn. Kao i uvijek englezi kažu crno a česi crveno. Osobno se rađe držim crvene boje... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 692 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
Logika vuce za crvenu boju, u dogfightu kada se protivnik okrene sve sto vidi je ta crvena boja koja mu budi sve najgore slutnje i strahove, bas ono sto svaki predator i prizeljkuje od lovine.
Uglavnom na CB slici se vidi da je crni malteski kriz puno tamniji od nosa. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Još jedna zanimljiva tema. Teško je reći za ovaj Linkeov Albatros o bojama. Mene to pitanje kopka već duže vrijeme jer imam Rodenovu maketu i PE set...Roden kaže da je sokol crvene boje... Kad bi već htio sa sigurnošću staviti oba Abatrosa u vremenski okvir, zašto ipak ne napraviš onaj drugi Albatros od Brumowskog sa "mršavom" lubanjom. Postoji fotografija na kojoj su oba aviona zajedno, a iz iste je serije kao i dvije koje si stavio kao reference. Ja bi ovoga smjestio u kontekst sa drugim Linkeovim Albatrosom? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Još jedna zanimljiva tema. Teško je reći za ovaj Linkeov Albatros o bojama. Mene to pitanje kopka već duže vrijeme jer imam Rodenovu maketu i PE set...Roden kaže da je sokol crvene boje... Kad bi već htio sa sigurnošću staviti oba Abatrosa u vremenski okvir, zašto ipak ne napraviš onaj drugi Albatros od Brumowskog sa "mršavom" lubanjom. Postoji fotografija na kojoj su oba aviona zajedno, a iz iste je serije kao i dvije koje si stavio kao reference. Ja bi ovoga smjestio u kontekst sa drugim Linkeovim Albatrosom? |
Pa i jedan i drugi su uslijedili nakon ovih prethodnih koji se vide skupa na fotki a ova shema Brumovskog mi je super...totalno neobična. Treba malo i mašte ali vjerujem da se lako moglo desit. Također i ove avione još nitko nije crtao, od Brumowskog se uglavnom crta 153.209.
Mislim da je na ovom Linkeovom nos crven ali bih ipak rekao da bi mogao bit crni (po tonu na crnobijeloj fotki je teško zaključit). Nekako mi logično da bi sokola crtao crnom bojom!!!??
Nego me muči da li je na ovom Linkeovom prefarbana gornja povšina krila i trupa kao na njegovom prethodnom albatrosu sa pjegicama!!!????
Na fotki se kao vidi nešto ali je vrlo mala razlika od drvenog trupa dok se to jasno vidi na fotkama drugog modela kao jasan prijelaz boje. Osobno mislim da nema boje na krilima i trupu jer bi razlika bila veća. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Doduše sad kad gledam fotku gdje je Linke slikan ispred sokola rekao bih da su krila sigurno pofarbana ali trup nisam siguran. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Čet Tra 23, 2009 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Počelo se na platnu, izolirao avione i napao planinu!!!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 692 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2009 2:50 am Naslov poruke: |
|
|
Planina je odlicno ispala!!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2009 7:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Krasna slika, gledajući ju stječem dojam da se cijeli dvoboj odigrava na prilično velikoj visini, najviši vrhovi u Tirolu su oko 3900m, da li su tadašnje dvokrilci doista letjeli i borili se na tim visinama? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Pet Tra 24, 2009 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Igor_A. Napisao/la: | | Krasna slika, gledajući ju stječem dojam da se cijeli dvoboj odigrava na prilično velikoj visini, najviši vrhovi u Tirolu su oko 3900m, da li su tadašnje dvokrilci doista letjeli i borili se na tim visinama? |
Postoje i fotke...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2009 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
| pozarart Napisao/la: | | Postoje i fotke... |
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Pet Tra 24, 2009 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Gotova pozadina...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Sub Tra 25, 2009 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Niepori u radu, malo airbushirao sada prelazim na kist....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Tra 25, 2009 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast majstore! Odlično izgleda!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Sub Tra 25, 2009 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Talijani finiti....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|