Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 8:55 pm Naslov poruke: Vikinški brod Update 1 |
|
|
Pošto mi je Thunderbolt pri kraju, a na Moraneu me čeka rigging, na nagovor supruge počeo sam ovaj projekt.

Iwtcha: poruka promijenjena dana: Sub Tra 04, 2009 11:26 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
E toooo...... Ovo cu pratiti jako pazljivo, jednog ljepog dana, i moj ce doci na red.... I molim te, sto god radio, ne stavljaj onaj decal na jedro......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | I molim te, sto god radio, ne stavljaj onaj decal na jedro...... Drzi fige Wink |
? Kaj misliš da nebude dobro izgledalo ili... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | | Citat: | | I molim te, sto god radio, ne stavljaj onaj decal na jedro...... Drzi fige Wink |
? Kaj misliš da nebude dobro izgledalo ili... | ne to nego apsolutno nikada nije postojala onakva slika.Vikinzi su imali nekakve zamjeve i sl. ubojane zemljanim bojama i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
E ovak nekaj me oduvijek privlacilo,javljaj sve probleme koje bus imao u daljnjem radu,da znam kaj me ceka,jer vec duze razmisljam o necem takvom....ili bar o nekom starom jedrenjaku .
Dobis kakav stalak za njega?? _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Dobis kakav stalak za njega?? |
Stalak ti je ko dva komada balvana sa utorima na koje brod ulježe. Izleda simpatično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima kakvih figurica u tom kitu?
Bilo bi zgodno vidjeti kakvu dioramicu u kojoj bi bio Erik Njorl, son of Frothgar, the son of Gudleif, half brother of Thorgier, the priest of Ljosa water, who took to wife Thurunn, the mother of Thorkel Braggart, the slayer of Cudround the powerful, who knew Howal, son of Geernon, son of Erik from Valdalesc, son of Arval Gristlebeard, son of Harken, who killed Bjortguaard in Sochnadale in Norway over Cudreed, daughter of Thorkel Long, the son of Kettle-Trout, the half son of Harviyoun Half-troll, father of Ingbare the Brave, who with Isenbert of Gottenberg the daughter of Hangbard the Fierce iz malo poznate islandske Njrol's sage. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Decal je atraktivan, ali izgleda kao da ga je Raviola nacrtao pod utjecajem neke lose droge..... Sudeci po alan fordu na stolu, znas o cemu pricam....
Zezanciju na stranu, taj "viking" na decalu je previse stripovski nacrtan, da bi bilo logicno za prihvatiti da se tako nesto moglo nalaziti na nekom jedru prije cca 1000 godina.... U nikojem slucaju nisam strucnjak za bilo kakvu tvrdnju, ali, ako i je bio kakav crtez na jedru, onda je sigurno bio puno primitivnije nacrtan, i opet, iako postoji mogucnost da predstavlja odina ili thora (na sto decal vjerovatno aludira), logicni izbor je kakva ptica, zmija, oko, eventualno zmajeva glava......
No, zbog procesa izrade jedara, najvjerovatniji izbor bi bio naizmjenicna romboidna polja, crvena i bijela, ili, slicno triremama i tirerama - okomite crveno, bijele trake..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | najvjerovatniji izbor bi bio naizmjenicna romboidna polja, crvena i bijela, ili, slicno triremama i tirerama - okomite crveno, bijele trake..... |
Malo sam progooglao i otkrio baš to što ti kažeš, tako da ću ja vrerovatno bojati crveno-bijele romboide. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Ima kakvih figurica u tom kitu? |
Nažalost nema, ali vrijedi potražiti po Shopovima možda se pronađe nešto takvoga resinskoga. Ideja ti je dobra. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Zvezda radi vikinge, u 1/72, ali mislim da bi mogli posluziti bez problema i na ovoj maketi, figure su prosjecno oko 2 do 2,5cm visine, tako da bi se fino uklopile na ovaj brodic..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Zvezda radi vikinge, u 1/72 |
Maketa je u mjerilu 1:50 tak da nezna kak bi to pasalo. Imam Zvezdine samuraje u 72-ki pa budem malo uspoređival kak bi to izgledalo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
S crveno-bijelim štrafama ne možeš fulat, a ako je i bio kakav crtež, onda je sigurno bio sličan na nešto ovako:
Sigurno nije bio u ovom postrealističkom stilu kao ovaj decal  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Ožu 20, 2009 10:07 pm Naslov poruke: |
|
|
1:50 Bulk pack of figures(Reference #PR68290)
OD PREISER-a
djeluju kao anticke
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Ožu 21, 2009 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
Ufff ja kada bi radio ovu maketu jedan amon amarth logo bi na jedra opalio  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|