Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bruno
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 19 | |
|
Upisano: Uto Velj 17, 2009 11:36 pm Naslov poruke: t-55 4.gbr. pauci |
|
|
| molio bih ako ko moze,neka mi posta slike t-55 4.gbr. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 8:20 am Naslov poruke: Re: t-55 4.gbr. pauci |
|
|
| bruno Napisao/la: | | molio bih ako ko moze,neka mi posta slike t-55 4.gbr. |
Jako rijetka roba, ja pokušavam nać adekvatan materijal već mjesecima.
Splićani se izgleda baš i nisu toliko volili fotografirat kao ostrale brigade!
Evo jedne, to je jedina upotrebljiva koju sam uspio nać.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=9752 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam tijekom potrage za materijalima o T-34 iste brigade naišao na dosta video materijala o 4.GBHV-a, na kojima ima od oklopa najviše t-55 i M84
Probaj na jubito , možda ti bude koristilo. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: | Ja sam tijekom potrage za materijalima o T-34 iste brigade naišao na dosta video materijala o 4.GBHV-a, na kojima ima od oklopa najviše t-55 i M84
Probaj na jubito , možda ti bude koristilo. |
Hm, meni video materijal baš i ne pomaže puno, već i loša fotografija mi predstavlja problem. Il' ću radit nešto kako treba il' ću radit iz glave "what if", a na osnovu neke snimke gdje tenk u dvije - tri sekunde proleti kroz kadar se i ne može napravit nešto kako treba.
Ja sam svog T-55 odlučio "prebacit" u Siriju, za njih imam više dokumentacije nego za ove naše domaće!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bruno
|
Upisano: Sri Velj 18, 2009 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| a valjda cemo nesto nac i to podilit zajedno jer je svaka njihova slika vrijedna.vrlo su rijetke. ALI TO SU SPLIĆANI |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pp5d6
| | Član od: 28 Svi 2006 | | Poruke: 122 | | Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale |
|
Upisano: Čet Velj 19, 2009 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
Oklopna bojna 4.gbr. Pauci nastala je ako me tintara još služi u listopadu 1992.godine kad je tenkovska satnija 112.br HV fuzirana u tenkovsku satniju 4.gbr i nastala je oklopna bojna.Tenkovi 112.brigade iz Zadra došli su iz Bjelovara (9 T-55 ako se dobro sjećam) kao potpora obrani Zadra a protiv tenkova Kninkog korpusa odnosno 180. mehanizirane brigade JNA iz Benkovca koji su tada prekrili Ravne Kotare uz pomoć dijela ugrožene manjine.
A slika ima. _________________ Hrvatske podmornice nebi imale prave ciljeve. Da,da |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Velj 19, 2009 1:16 am Naslov poruke: |
|
|
| pp5d6 Napisao/la: | Oklopna bojna 4.gbr. Pauci nastala je ako me tintara još služi u listopadu 1992.godine kad je tenkovska satnija 112.br HV fuzirana u tenkovsku satniju 4.gbr i nastala je oklopna bojna.Tenkovi 112.brigade iz Zadra došli su iz Bjelovara (9 T-55 ako se dobro sjećam) kao potpora obrani Zadra a protiv tenkova Kninkog korpusa odnosno 180. mehanizirane brigade JNA iz Benkovca koji su tada prekrili Ravne Kotare uz pomoć dijela ugrožene manjine.
A slika ima. |
Ako imaš postaj, jer ja isto nisan naša baš nešto fotki. Večina su dosta loše. Ovi materijali su iz dokumentaraca o 4. gbr i video materijal je dosta loše kvalitete, tako da je teško izvuć neke dobre fotke. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bruno
|
Upisano: Čet Velj 19, 2009 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
| moj otac je bia u 4 gbr. pa ako nesto zna o njima i ima koju fotku reci cu van.ali ne vjerujem da zna puno,a pp5d6 postaj ako imas jer mnogima treba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Velj 19, 2009 9:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| pp5d6 Napisao/la: |
A slika ima. |
Sigurno ih ima, ali nama trebaju one koje su objavljene na netu, jer one koje su u obiteljskim albumima nam i nisu od neke koristi.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tenkist4
| | Član od: 26 Velj 2009 | | Poruke: 5 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Velj 26, 2009 11:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam ja slika koliko hoćeš samo ne znam stavljati na forum _________________ In hoc signo vinces |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tenkist4
|
Upisano: Čet Velj 26, 2009 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| pp5d6 Napisao/la: | Oklopna bojna 4.gbr. Pauci nastala je ako me tintara još služi u listopadu 1992.godine kad je tenkovska satnija 112.br HV fuzirana u tenkovsku satniju 4.gbr i nastala je oklopna bojna.Tenkovi 112.brigade iz Zadra došli su iz Bjelovara (9 T-55 ako se dobro sjećam) kao potpora obrani Zadra a protiv tenkova Kninkog korpusa odnosno 180. mehanizirane brigade JNA iz Benkovca koji su tada prekrili Ravne Kotare uz pomoć dijela ugrožene manjine.
A slika ima. |
Otprilike točno 8 tenkova iz BJ i VŽ i 3 iz KA. _________________ In hoc signo vinces |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tenkist4
|
Upisano: Čet Velj 26, 2009 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
U hebote treba ovo savladati ameni preko 4 banke a tek se ovom krntijom počimljem služiti.Pokušaću ,jer znam da bih mnogi volili viditi ove slike. _________________ In hoc signo vinces |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tenkist4
|
Upisano: Čet Velj 26, 2009 11:10 pm Naslov poruke: Re: t-55 4.gbr. pauci |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | bruno Napisao/la: | | molio bih ako ko moze,neka mi posta slike t-55 4.gbr. |
Jako rijetka roba, ja pokušavam nać adekvatan materijal već mjesecima.
Splićani se izgleda baš i nisu toliko volili fotografirat kao ostrale brigade!
Evo jedne, to je jedina upotrebljiva koju sam uspio nać.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=9752 |
Pa iskreno ja sam nosio aparat a koliko znam vrlo je malo slika o oklopnoj bojni 4GBR.Ima jedan tip kolekciju od možda 5.000 slika. _________________ In hoc signo vinces |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pp5d6
| | Član od: 28 Svi 2006 | | Poruke: 122 | | Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale |
|
Upisano: Sub Velj 28, 2009 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Dok tenkist4 ne svlada postavljanje slika evo jedne s dubrovačkog područja iz 1992.dobro usčuvani T-34 -navodno četvrti po redu tenk 4.br. u to vrijeme i slika legende oklopa gen.Pauka.Tri T-55 je prije već bio zarobio sa svojim ljudima također legenda gen. Krstičević kojeg je Mesić umirovio 2000.god. s mjesta zamjenika načelnika GS HV.
Meni bi bilo zanimljivo čuti od ljudi koji su upućeni u detalje tih zarobljavanja a vjerujem i mnogima na forumu.
 _________________ Hrvatske podmornice nebi imale prave ciljeve. Da,da |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|