Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB - Fokker Dr. I Roden 1/32
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Velj 15, 2009 3:17 pm    Naslov poruke: GB - Fokker Dr. I Roden 1/32 Citiraj ovaj komentar

Evo

Radovi počinju vrlo uskoro Smile za razliku od autića tamiyin sivi primer će poslužit
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Velj 15, 2009 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajd deri naprid,ali sad ne zuri! Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 15, 2009 6:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepotan Very Happy , opali koju fotku unutar kutije, ja sam se odlučio za Sopwith Camel u istom mjerilu kao i ti, sutra slike
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sub Velj 28, 2009 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update vol. 1

Nadam se da je drvo ok Smile

sad se bacam na

stay tuned Wink
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 28, 2009 12:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za nutarnji dio drvo je i vise nego dobro!
A moram primjetiti da Ti je ruka "po slikanju" druga po redu odmah poslije ruke iz familije Adams Very Happy

PorukaUpisano: Sub Velj 28, 2009 1:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Za nutarnji dio drvo je i vise nego dobro!
A moram primjetiti da Ti je ruka "po slikanju" druga po redu odmah poslije ruke iz familije Adams Very Happy
Nažalost nije...all photos are made by Iwcha Wink
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Velj 28, 2009 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Efekt drva je dobar, ali oplata trupa nije cijela drvena:

Jos nekoliko shema kokpita (nadam se da ce pomoci:

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ožu 04, 2009 10:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle, drvo je OK, ali ostatak je od platna (neobojenog) i metalnih cijevi koje su bojane svijetlo sivom bojom...Čudi me da to Roden ne daje u svojim šemama. PotezXXV je stavio baš crtež koji trebaš na kojemu se vidi trokutasti oblik drva. Trebao bi bolje pregledat one podatke koje sam ti zapržio... Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sri Ožu 04, 2009 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I u koju da boju to platno stavim?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ožu 05, 2009 1:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nekakva tan, radome tan i sl. Npr. Humbrol 103 ili Revell 314 ili ekvivalent od MM-a...Ako si se odlučio za Barunov 425/17, onda ne trebaš radit nikakve dodatne efekte vanjske kamuflaže koja probija platno, jer je taj avion bio bojan gore direkt na platno sa crvenom...

Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo update Laughing

Dakle,malo sam se trgnuo i krenuo radit na fokkeru. Evo kako napreduje

Very Happy

Dakle,prvo sam pobojao ovaj prednji dio iza propelera u kojem se nalazi mašina u krvavo crvenu boju i boja je legla ko budali šamar tako da sam prilično zadovoljan sa tonom crvene boje

Sljedeča stvar je motor i sa njim sam se dosta igral. Pobojao sam ga u aluminium i u gun metal i washao sa tamiya smoke. Efekt se nevidi najjasnije ali mogu vam reći da je Tamiya smoke fantastična boja za washeve i takve stvari

Boja platna je isto došla na dijelove koje sam prethodno obojao crno. Koliko vidim boja se jako sjaji tako da bum još matirao i drybrusho boju drveta

Evo i sve zajedno,prvu stvar koju moram primjetit je jadan fit na maketi. Eto obojao sam i propeler u tamiya desert boju i onda raw umber slikarskom uljnom bojom dobio efekt pravog drva. Maketarstvo je zakon Very Happy

I jedna usporedba sa Felixom

Nadam se da za slj. pravi update neće trebat godinu dana Very Happy
Natrag na vrh
sirko

Član od: 09 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Sij 25, 2010 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni crvena na kapotažu djeluje malo presvijetlo, ali je to možda zbog fotografiranja pod blicem? Propeler ti je slabo ispao. Prvo pokitaj rupicu od odljeva koja se jako vidi, pa ga obojaj slično kao što možeš vidjeti na mom D.VII. Naime, ovi propeleri su rađeni od slojeva drva, pa se vide oštre granice svijetlo/tamno drvo. Obzirom da je ovo 1/32 efekt vena na drvetu je ok, ali trebaš dodati tamnije dodatne slojeve u odnosu na ove. Unutrašnjost trupa je ok, ali bi sve trebao ujednačiti sa polusjajnim lakom i malo urednije izvuci granice drva, metala i platna. Motor je dobar, ali ne zaboravi unutrašnjost kapotaža i firewal obojati u aluminij, pa zaprljati sa wash-em Burnt Umber. Naime, ovi rotacioni motori su bacali velike količine ulja... Metalni Boss na propeleru isto trebaš washat. Nego, kojeg ćeš radit od Barunovih Dr.I? Naime, postoje razlike u propelerima. Npr. 477/17 ima Heine propeler, a 425/17 ima Axial...(bdw., ovaj propeler koji si obojao je Axial, a onaj sa zakrivljenim krakovima je Heine).

Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Uto Sij 26, 2010 1:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Planiam raditi 425/17 tako da sam se pozabavio sa propeloerom. Crvena koju koristimm je Games Workshop Bloody Red i boja je dobra samo eto blic je dosta posvijetli . Sada sam trenutno u dilemi dali da pobbojam sve kistom ili da koristim AB pošto prešpstavljam da je avion bio posebno bojan u crveno za baruna?

Nego,da nastavak radova

Kako je grunf rekao učino sam. izšmirgal sam ostatke odljeva i rupe pokital.

Nadalje sam pobojao glavne dijelova copkita u odgovarajuče boje,jedino nisam siguran za samo sjedalo. mislim da je malo pretamno. Pe dijelovi su sljedeči

Kavez je također gotov,u istu boju sam pobojao i one metalne šipke u samome trupu aviona koji su bili preplavkasto sive boje.

Još jedna stvar na maketi koju sam primjetio je loš fit. bit će kitanja kasnije Very Happy

Nije ovo teško,malo se trgneš i ide Smile
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Sij 26, 2010 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

425/17 je već u tvornici obojan u crvenu. Preporučam ti da prvo napraviš preshading sa tamno sivim ili smeđom po rebrima na krilima, pa da sve preprskaš sa tankim slojem crvene kako bi istaknuo efekt svjetla/sjene. Vidi kako to radi Dr.Vlado. Sjedište ima drveni naslon i kožnati jastuk. Malo posvijetli cijelo sjedište, a jastuk na kojem se sjedi obojaj u boju tamne kože i malo ga pofejdaj. Pojasevi bi isto trebali biti u boji kože, ali svijetle.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma