Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Velj 15, 2009 3:17 pm Naslov poruke: GB - Fokker Dr. I Roden 1/32 |
|
|
Evo
Radovi počinju vrlo uskoro za razliku od autića tamiyin sivi primer će poslužit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Velj 15, 2009 6:23 pm Naslov poruke: |
|
|
ajd deri naprid,ali sad ne zuri!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Velj 15, 2009 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljepotan , opali koju fotku unutar kutije, ja sam se odlučio za Sopwith Camel u istom mjerilu kao i ti, sutra slike |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Velj 28, 2009 11:59 am Naslov poruke: |
|
|
Update vol. 1
Nadam se da je drvo ok
sad se bacam na
stay tuned  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 692 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 28, 2009 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Za nutarnji dio drvo je i vise nego dobro!
A moram primjetiti da Ti je ruka "po slikanju" druga po redu odmah poslije ruke iz familije Adams  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Velj 28, 2009 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| werewolf Napisao/la: | Za nutarnji dio drvo je i vise nego dobro!
A moram primjetiti da Ti je ruka "po slikanju" druga po redu odmah poslije ruke iz familije Adams  | Nažalost nije...all photos are made by Iwcha  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Sub Velj 28, 2009 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Efekt drva je dobar, ali oplata trupa nije cijela drvena:
Jos nekoliko shema kokpita (nadam se da ce pomoci:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 04, 2009 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
Dakle, drvo je OK, ali ostatak je od platna (neobojenog) i metalnih cijevi koje su bojane svijetlo sivom bojom...Čudi me da to Roden ne daje u svojim šemama. PotezXXV je stavio baš crtež koji trebaš na kojemu se vidi trokutasti oblik drva. Trebao bi bolje pregledat one podatke koje sam ti zapržio...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sri Ožu 04, 2009 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
| I u koju da boju to platno stavim? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 05, 2009 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Nekakva tan, radome tan i sl. Npr. Humbrol 103 ili Revell 314 ili ekvivalent od MM-a...Ako si se odlučio za Barunov 425/17, onda ne trebaš radit nikakve dodatne efekte vanjske kamuflaže koja probija platno, jer je taj avion bio bojan gore direkt na platno sa crvenom... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Ned Sij 24, 2010 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo update
Dakle,malo sam se trgnuo i krenuo radit na fokkeru. Evo kako napreduje
Dakle,prvo sam pobojao ovaj prednji dio iza propelera u kojem se nalazi mašina u krvavo crvenu boju i boja je legla ko budali šamar tako da sam prilično zadovoljan sa tonom crvene boje
Sljedeča stvar je motor i sa njim sam se dosta igral. Pobojao sam ga u aluminium i u gun metal i washao sa tamiya smoke. Efekt se nevidi najjasnije ali mogu vam reći da je Tamiya smoke fantastična boja za washeve i takve stvari
Boja platna je isto došla na dijelove koje sam prethodno obojao crno. Koliko vidim boja se jako sjaji tako da bum još matirao i drybrusho boju drveta
Evo i sve zajedno,prvu stvar koju moram primjetit je jadan fit na maketi. Eto obojao sam i propeler u tamiya desert boju i onda raw umber slikarskom uljnom bojom dobio efekt pravog drva. Maketarstvo je zakon
I jedna usporedba sa Felixom
Nadam se da za slj. pravi update neće trebat godinu dana  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 110 | |
|
Upisano: Ned Sij 24, 2010 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| super |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Sij 25, 2010 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni crvena na kapotažu djeluje malo presvijetlo, ali je to možda zbog fotografiranja pod blicem? Propeler ti je slabo ispao. Prvo pokitaj rupicu od odljeva koja se jako vidi, pa ga obojaj slično kao što možeš vidjeti na mom D.VII. Naime, ovi propeleri su rađeni od slojeva drva, pa se vide oštre granice svijetlo/tamno drvo. Obzirom da je ovo 1/32 efekt vena na drvetu je ok, ali trebaš dodati tamnije dodatne slojeve u odnosu na ove. Unutrašnjost trupa je ok, ali bi sve trebao ujednačiti sa polusjajnim lakom i malo urednije izvuci granice drva, metala i platna. Motor je dobar, ali ne zaboravi unutrašnjost kapotaža i firewal obojati u aluminij, pa zaprljati sa wash-em Burnt Umber. Naime, ovi rotacioni motori su bacali velike količine ulja... Metalni Boss na propeleru isto trebaš washat. Nego, kojeg ćeš radit od Barunovih Dr.I? Naime, postoje razlike u propelerima. Npr. 477/17 ima Heine propeler, a 425/17 ima Axial...(bdw., ovaj propeler koji si obojao je Axial, a onaj sa zakrivljenim krakovima je Heine). _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Uto Sij 26, 2010 1:39 am Naslov poruke: |
|
|
Planiam raditi 425/17 tako da sam se pozabavio sa propeloerom. Crvena koju koristimm je Games Workshop Bloody Red i boja je dobra samo eto blic je dosta posvijetli . Sada sam trenutno u dilemi dali da pobbojam sve kistom ili da koristim AB pošto prešpstavljam da je avion bio posebno bojan u crveno za baruna?
Nego,da nastavak radova
Kako je grunf rekao učino sam. izšmirgal sam ostatke odljeva i rupe pokital.
Nadalje sam pobojao glavne dijelova copkita u odgovarajuče boje,jedino nisam siguran za samo sjedalo. mislim da je malo pretamno. Pe dijelovi su sljedeči
Kavez je također gotov,u istu boju sam pobojao i one metalne šipke u samome trupu aviona koji su bili preplavkasto sive boje.
Još jedna stvar na maketi koju sam primjetio je loš fit. bit će kitanja kasnije
Nije ovo teško,malo se trgneš i ide  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Sij 26, 2010 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
425/17 je već u tvornici obojan u crvenu. Preporučam ti da prvo napraviš preshading sa tamno sivim ili smeđom po rebrima na krilima, pa da sve preprskaš sa tankim slojem crvene kako bi istaknuo efekt svjetla/sjene. Vidi kako to radi Dr.Vlado. Sjedište ima drveni naslon i kožnati jastuk. Malo posvijetli cijelo sjedište, a jastuk na kojem se sjedi obojaj u boju tamne kože i malo ga pofejdaj. Pojasevi bi isto trebali biti u boji kože, ali svijetle. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|