Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-51 D , Dragon 1:32
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
RE_krešo

Član od: 11 Ožu 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:40 pm    Naslov poruke: P-51 D , Dragon 1:32 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolege. Evo neko vrijeme već radim na ovom projektu pa bih podijelio sa vama nešto od do sada napravljenog.
Dakle,maketa je Dragon u 32-ci i na prvi pogled kada se otvori kutija izgleda fenomenalno.Dobiju se i metalni pojasevi,radijatori i kontrolna tabla plus još neki sitni dijelovi.Siva plastika je polutvrda,nešto između Hasegawe i Revella i uglavnom je bogato detaljirana.Pogotovo zakovice i vijci dok na nekim mjestima nema ništa pa sam morao sam rezbarit. Npr. gornji obruč oko motora. Još jedan problem se može uočiti kod sastavljanja i to da je kalup na nekim mjestima bio smaknut kod lijevanja pa i to treba popravljati.Fit i sve prije navedeno bi ipak mogao biti malo bolji za cijenu makete (oko 50 E).
Možda zvući kao gunđanje ali me pomalo strah jer planiram radit svoj prvi NMFinish pa neznam što će sve biti nakon kitanja i prepravki.

Evo toliko za sad.Idu slike:

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uuuu hebote ovo je fenomenalno!!!!! Very Happy pedantno i čisto!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

predobroooo! Shocked Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
papa_bear

Član od: 16 Stu 2008
Mjesto: Beograd-Hrtkovci
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sedi, 5 Smile
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo i pedantno Very Happy
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 1:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovako, sama maketa je fenomenalna, stvarno..ovo do sad mi je preodlicno...samo mi je jedno cudno, kaj su piloti P-51 sjedili tak nisko, na podu kabine doslovce?.....ne kuzim se bas u avione pa sorry ak pitam bedastoce Very Happy
RE_krešo

PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 8:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
ovako, sama maketa je fenomenalna, stvarno..ovo do sad mi je preodlicno...samo mi je jedno cudno, kaj su piloti P-51 sjedili tak nisko, na podu kabine doslovce?.....ne kuzim se bas u avione pa sorry ak pitam bedastoce Very Happy

Pozdrav i hvala. Ne brini nisu bedastoće to što pitaš. Uglavnom,ovo ti je nekako standardni položaj sjedenja u ovim jednosjedima u ww2.Ni kod messera nije ništa drugaćije. Možda se čini malo prenisko ali to je taman da ramena pilota budu u razini ruba canopija.Ne kažem da je pravilo u avijaciji ali nije ništa neuobičajeno. Sjedio sam u takvim cocpitima i poprilično je ugodno kad su ti noge ispružene naprijed.
Na maketi sjedalo još nije zalijepljeno pa je malo i leglo prema naprijed.Kad bude na svome mjestu bit će lagano podignuto ali ništa značajno tako da je to u biti to.

evo ovdje se možda i bolje vidi
http://www.youtube.com/watch?v=AO5nHucHhp4&feature=related

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha....a i oni su sjedili na padobranima, jel?pa su jos malo visi bi Smile
Rukoš

Član od: 24 Sij 2009
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fantastično ti to izgleda majstore! Hoće biti ETO ili PTO?
RE_krešo

PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax - Tako je. Još padobran i eto ga glava vani! Laughing

Rukoš - Bit će ETO . Pitie 2nd Cool
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 10:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RE_krešo Napisao/la:
torax - Tako je. Još padobran i eto ga glava vani! Laughing

Rukoš - Bit će ETO . Pitie 2nd Cool

Petie 2nd...Blue nosers...Col. Meyer. Odličan izbor.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Rukoš

Član od: 24 Sij 2009
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 1:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Blue Nose Bastards from Bodney!
Zakon!

Ipak, čini mi se da su CBI i PTO Mustanđiniji svuda zapostavljeni, a stvarno
dobro izgledaju... trebalo bi tu sitnu nepravdu ispraviti... Very Happy
RE_krešo

PorukaUpisano: Sub Velj 14, 2009 4:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!
Evo nastavak radova i sad slijedi jedan kraći odmor od ove makete.
Samo sklapanje i nije toliko loše jedino je bila velika rupa između krila i trupa ali uspio sam to srediti.Točnije ni trup ni donja ni gornja polovica krila nisu se dodirivali na spoju pa je trebalo to sve pokrpat.I
Drugo,prednje staklo je bilo preveliko za čak 1mm sa svake strane pa sam se natezao s tim i uspio ga čak i na jednom manjem dijelu zamagliti.
Šečer na kraju Smile . Maketa po sebi ima nekakav mat uzorak,znaći nije glatka.I kada sam nanio MM aluminum metalizer na nekim dijelovima su mi se lijepo pokazali nekakvi čudni oblici iscrtani tim uzorkom,ali ajde može proći.Morat ću jedino tih par panela prebrusit i obojati ponovo,a neke će jednostavno prekriti dekali.

slike:

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Sub Velj 14, 2009 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy odlično.. a koliko je velika maketa?
Natrag na vrh
RE_krešo

PorukaUpisano: Sub Velj 14, 2009 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tasma Napisao/la:
Very Happy odlično.. a koliko je velika maketa?

1 : 32 x 1129 = 35,28 cm

Laughing
Dakle poprilično.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma