Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| falanga92
| | Član od: 20 Lis 2006 | | Poruke: 79 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 21, 2009 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
To ti je SMALAND, švedski razarač klase HALLAND. Njih dva su odobrena 1948., porinuta 1951., dovršena 1955. (HALLAND) odnosno 1956. (SMALAND). Oba su služili do sredine 1980-tih. Gradnja još dva iz iste klase, LAPPLAND i VARMLAND, odobrena je 1955. ali su oba suspendirana 1958. bez da su radovi na njima započeli.
Dobre slike, vidi se tu puno zanimljivih stvari: automatski dvocijevni 120 mm i 57 mm te jednocijevni 40 mm Boforsi, torpedni aparati, Mk20 lanser protubrodske rakete Saab Rb 08... Inače prvi razarači izvan tadašnjeg SSSR-a naoružani protubrodskim raketama (od 1967. prvotno s Rb 315, pa Rb 08, kasnije Rb 20) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| falanga92
|
Upisano: Čet Sij 22, 2009 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo, ovaj je trajno usidren kao muzej u Goteborgu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 22, 2009 3:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Kad si već kod šveđana pročeprkaj malo i pronađi fotke potkopa u kojima su smješteni čak i toliki brodovi i sa suhim dokovima unutra-fascinantno-imao sam linkove ali sam ih greškom poništio
Iako sam načuo da če i oni te potkpe zatvoriti i dati privatnicima da uzgajaju gljive . a dio če pretvoriti u narodnjačke klubove. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Sij 22, 2009 4:00 pm Naslov poruke: |
|
|
oprosti Essex, ma koliko tooga ti znas? covjek bi pomislio da nisi ljudsko bice, vec enciklopedija _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| falanga92
|
Upisano: Pet Sij 23, 2009 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
[quote="canadair"]Kad si već kod šveđana pročeprkaj malo i pronađi fotke potkopa u kojima su smješteni čak i toliki brodovi i sa suhim dokovima unutra-fascinantno-imao sam linkove ali sam ih greškom poništio
Iako sam načuo da če i oni te potkpe zatvoriti i dati privatnicima da uzgajaju gljive . a dio če pretvoriti u narodnjačke klubove.[/quote]
Radi se o bazi Musko, i tamo je još uvijek vojska, a Švedi kao normalan narod od toga mogu samo muzej napraviti! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|