Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

JRV MiG29UB
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
papa_bear

Član od: 16 Stu 2008
Mjesto: Beograd-Hrtkovci
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 2:18 am    Naslov poruke: JRV MiG29UB Citiraj ovaj komentar

Evo mene opet sa novim projektom... U pitanju je Italeri MiG29UB u 1/72...
Prica pocinje ovde...
Pokusaj ubacivanja dva rezinska kokpita od jednoseda u dvoseda... Naravno uspelo je uz odredjene korekcije u drugoj kabini sto se tice kontrolne table...

O kokpitu u nekom od narednih postova...
Spoj polutki na nosu je bio odvratan a i moralo se ubaciti tanko parce plastike da se dobije odgovarajuci precnik...

Posto ce u maketu biti ulozeno dosta rezina i jos kojekakvih sitnica, bilo mi zao da ostavim originalne panele. Koji su totalno omaseni. Za par minuta sam skuckao skurajber i ono cudo za lupanje nitni i napred...
Alatljike Smile

Nozic je okaljen u ulju, zato mu je crn vrh...
Proba "na suvaka"

Razmeravanje i krojenje linija spram crteza...

Ni krilca nisu bolje prosla:

Nastavak reckanja i zezancije, a kasnije probna farba po ko zna koji put da se sve proveri...

Greske u reckanju panela ili nitovanju ce biti ispravljene, ako vec nisu zagitovane...
Dodavanje ojacanja na trupu:

Ta ojacanja su dosta tesko uocljiva na pravim masinama, ili ja do sada nisam obracao paznju... Imaju ih i jednosedi i dvosedi(kako koji)...
Izvor ABG forum:

Ponistavanje nepostojecih panela ispod kabine:

Jos malo nitovanja i reckanja za promenu Smile

Ako sve ispadne kako treba, onda ce biti ofarban kao JRV (SFRJ) 302, dvosed kji je unisten na zemlji od strane NATO-a '99.godine...
Izvor ABG Forum:

Eto, ja malo bio dosadan Smile
Pozdrav,
Dalibor
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 2:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Wow! Shocked

Ovo mi je škola Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan rad.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrhunski rad Very Happy
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan posao! jesi siguran da UBovi imaju ta ojačanja sa gornje strane? Pogledaj na ARCu od Janmana, čitava polemika se oko toga vodila! Very Happy
Natrag na vrh
Majkel

Član od: 01 Velj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fenomenalno Shocked samo tako Wink
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
papa_bear

PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala!
mariok Napisao/la:
Odličan posao! jesi siguran da UBovi imaju ta ojačanja sa gornje strane? Pogledaj na ARCu od Janmana, čitava polemika se oko toga vodila! Very Happy

Znam, procitao sam to... Na kraju sam pregledao neke fotke sa Batajnice i video da UB-ovi takodje imaju ta ojacanja... Nisam strucnjak za let lampe, ali izgleda da se razlikovalo od "zavoda do zavoda" koji su ih proizvodili... Takodje ih ima i na MiG-ovim crtezima...

Imam jedno pitanje za poznavaoce... Gornjaka krila je na maketi niza od samih "ledja" aviona. Da li to treba da bude u jednoj ravni ili je stvarno nize?
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

huh,koliko posla,nadam se da ce odlicno ispasti! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
papa_bear

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Mariok:
Evo je potvrda u vidu fotke da UB-ovi imaju isto ta ojacanja...

mariok

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 5:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informaciji! Ma nisam bio siguran, nešto mi je u glavi ostao 9-13, a praktično ih imaju svi! Projekt zasada ide jako dobro! Very Happy
Natrag na vrh
papa_bear

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
Hvala na informaciji! Ma nisam bio siguran, nešto mi je u glavi ostao 9-13, a praktično ih imaju svi! Projekt zasada ide jako dobro! Very Happy

Hvala! Nadam se da cu uspeti da zavrsim ono sto sam naumio Smile
E sada vrag mi ne da mira (heh kada se mashinac uskopisti Smile )... Jurio sam da vidim da li su svi imali onu strukturu na ledjima i odgovor je da...
Samo sto se vidi vise ili manje u zavisnosti od ulubljenosti oplate preko noseceg profila...

Vi slobodno vicite ako sam dosadan, nije problem Smile
mariok

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo ti daj, i ja sam strojar!!! pa pobogu gdje nađe te presjeke??? Very Happy Very Happy hvala! Very Happy
Natrag na vrh
papa_bear

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam citav avion tako u presecima, sa gomilom slika i svim mogucim podsistemima... Bar za 29ku ima referenci koliko ti dusa zeli...
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 9:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

papa_bear Napisao/la:
Imam citav avion tako u presecima, sa gomilom slika i svim mogucim podsistemima... Bar za 29ku ima referenci koliko ti dusa zeli...

Jel bi ti se dalo uploadati na rapidshare ili nesto slično, par "najbitnijih" nacrta? Wink

Odličan rad, koje ćeš boje koristiti za maskirnu šemu?
Natrag na vrh
papa_bear

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 9:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK, ukacicu negde uskoro...
Planiram da koristim Humbrolovu light ghost gray i Hu120+neka siva da se dobije prava fulcrum boja
http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=34410# Mnogo podseca na RLM 02, zar ne?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma