Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

RAF-B2c, Roden, 1/48
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 7:42 pm    Naslov poruke: RAF-B2c, Roden, 1/48 Citiraj ovaj komentar

Živili....

započeo sam maketu da bar probijem led sa jednim biplanom. Strah me uopće raditi ovo, ali moram jednom početi. Za GB sam odabrao nešto drugo....
Plastika je vrlo mekana, takvu još nisam imao u rukama i tim više je osjetljivo za lijepljenje.
Evo, ništa posebno..par sličica. Nemojte me odmah oštro kritizirati Confused , ovo mi stvarno nije lako uraditi..

...ispred strojničara i iza pilota (vezano za dio u kutiji), nije dat nikakav komad da se odvoji prostor od motora. Radio sam po knjizi i prednji i zadnji dio sam sam uradio. Prednji je metalni a zadnji drveni. Trenutno se suše....

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma mestar si, svaka ti cast! Bravo! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

buduci da sam nedavno pogledao red barona, dodje mi da sam zapocnem neki avion-zmaj Smile

tako da pratim ovu temu! zasad je Palac gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolega, ovo je vrhunski Very Happy
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, drvo izgleda odlično !

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

efekt drva odlicno izgleda!
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Sri Velj 04, 2009 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...hvala vam momci.

Španac
Natrag na vrh
Majkel

Član od: 01 Velj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:08 am    Naslov poruke: Re: RAF-B2c, Roden, 1/48 Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Evo, ništa posebno..par sličica. Nemojte me odmah oštro kritizirati Confused ,
posebno je, mogu samo pohvale, svaka čast!!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalan pocetak,svaka pohvala,efekt drva je mrak,to si postigao kombiniranjem boja ili???
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 12:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf super.svaka cast.jedva cekam da dodje sledeci update
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

drvo je ispalo predobro a i precizni radovi su jednako kvalitetni Wink
airbamby

Član od: 28 Sij 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 2:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican je za sada,svidja mi se efekat drveta...
Samo napred detalji su odlicni,verujem da se plasis rigging-a Cime ces to raditi?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 8:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svidja mi se. Efekt drva ti je odlicno ispao.
Aranza

PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

airbamby Napisao/la:
Odlican je za sada,svidja mi se efekat drveta...
Samo napred detalji su odlicni,verujem da se plasis rigging-a Cime ces to raditi?

..hvala još jednom.
Da, užasno se plašim riginga. savjetovao sam se sa dr. Vladom i Poky-em kako da to uradim. Mislim da ću na kraju raditi sa razvučenim spruom. Nije problem u razvlačenju i ljepljenju, već u zatezanju. Bojim se pucanja a onda je vrlo teško zamjeniti puknutu žicu. Ne znam koliko dugo bi trebao grijati malu kacavidu (odvijač) ili pletaču iglu. S čim jer u stvari najbolje to uraditi. Trenutno pripremam sva mjesta sa svrdlom 0,3 gdje ću postavljati.

Citat:
Fenomenalan pocetak,svaka pohvala,efekt drva je mrak,to si postigao kombiniranjem boja ili???

...bojao sam kistom i nanosio tamniju dok je svijetla bila još vlažna. Nakon toga sam revel 85 razrijedio 80% i prešao ab-om.

Španac
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 05, 2009 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Efekt drva je lijepo ispao, iako malo taman. Jesi li siguran da je cijela unutrašnjost kokpita u boji drveta? Obično su bočne površine koje su platnene u boji platna i iznutra, a samo konstrukcija u boji drveta ili metala. Koliko mi se čini B.E.2 ima stražnji dio trupa presvučen platnom. Naime, malo maketara se bavi 1.sv.ratom, pa onda ni ne vide moguće propuste i sve im izgleda lijepo. Motor si odlično obojao, ali nedostaju ti kabeli, vodovi goriva i sl. koji će se vidjeti na sklopljenoj maketi. Kad budeš bojao propeler, pripazi, i pogledaj fotografije, jer su propeleri rađeni od slojeva drveta, pa samo simuliranje strukture nije dovoljno. Kod boje pripazi, jer je propeler obično toplijeg i malo svjetlijeg tona drveta, od ovog kojeg si primjenio u unutrašnjosti, i budući da su lakirani, treba biti polusjajan do sjajan. Kad budeš radio efekte platna, pripazi da ne griješiš kao mnogi. Naime, "efektima platna" zapravo simuliraš njegovu prozirnost (bez obzira na boju). Kad pogledaš fotografije, unutarnja konstrukcija drvenih rebara se odozdo ističe kao tamnija od platna, dok je na gornjim površinama svjetlija od površine. Najidealnije boje za Engleze u 1.sv.ratu bi bile Humbrolove 108 za maslinasto zelenu, a 74 za boju platna odozdo, ali bilo koji ekvivalent će funkcionirati. Kotači nisu crni, nego sivi i redovito prašni ili blatni...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma