Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 7:42 pm Naslov poruke: RAF-B2c, Roden, 1/48 |
|
|
Živili....
započeo sam maketu da bar probijem led sa jednim biplanom. Strah me uopće raditi ovo, ali moram jednom početi. Za GB sam odabrao nešto drugo....
Plastika je vrlo mekana, takvu još nisam imao u rukama i tim više je osjetljivo za lijepljenje.
Evo, ništa posebno..par sličica. Nemojte me odmah oštro kritizirati , ovo mi stvarno nije lako uraditi..
...ispred strojničara i iza pilota (vezano za dio u kutiji), nije dat nikakav komad da se odvoji prostor od motora. Radio sam po knjizi i prednji i zadnji dio sam sam uradio. Prednji je metalni a zadnji drveni. Trenutno se suše.... _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma mestar si, svaka ti cast! Bravo!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
buduci da sam nedavno pogledao red barona, dodje mi da sam zapocnem neki avion-zmaj
tako da pratim ovu temu! zasad je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Kolega, ovo je vrhunski  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Super, drvo izgleda odlično ! _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| efekt drva odlicno izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sri Velj 04, 2009 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
...hvala vam momci. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Majkel
 | | Član od: 01 Velj 2009 | | Poruke: 14 | |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 12:08 am Naslov poruke: Re: RAF-B2c, Roden, 1/48 |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Evo, ništa posebno..par sličica. Nemojte me odmah oštro kritizirati , | posebno je, mogu samo pohvale, svaka čast!! _________________
| King Henirk VIII Napisao/la: | | My first wife died because she ate poisoned mushrooms. My second wife also passed away of consumation of poisoned mushrooms. I've slaught third one 'cos she wouldn't eat mushrooms |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalan pocetak,svaka pohvala,efekt drva je mrak,to si postigao kombiniranjem boja ili??? _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 1:13 am Naslov poruke: |
|
|
drvo je ispalo predobro a i precizni radovi su jednako kvalitetni  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| airbamby
 | | Član od: 28 Sij 2009 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 2:40 am Naslov poruke: |
|
|
Odlican je za sada,svidja mi se efekat drveta...
Samo napred detalji su odlicni,verujem da se plasis rigging-a Cime ces to raditi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 8:53 am Naslov poruke: |
|
|
Svidja mi se. Efekt drva ti je odlicno ispao. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 11:07 am Naslov poruke: |
|
|
| airbamby Napisao/la: | Odlican je za sada,svidja mi se efekat drveta...
Samo napred detalji su odlicni,verujem da se plasis rigging-a Cime ces to raditi? |
..hvala još jednom.
Da, užasno se plašim riginga. savjetovao sam se sa dr. Vladom i Poky-em kako da to uradim. Mislim da ću na kraju raditi sa razvučenim spruom. Nije problem u razvlačenju i ljepljenju, već u zatezanju. Bojim se pucanja a onda je vrlo teško zamjeniti puknutu žicu. Ne znam koliko dugo bi trebao grijati malu kacavidu (odvijač) ili pletaču iglu. S čim jer u stvari najbolje to uraditi. Trenutno pripremam sva mjesta sa svrdlom 0,3 gdje ću postavljati.
| Citat: | | Fenomenalan pocetak,svaka pohvala,efekt drva je mrak,to si postigao kombiniranjem boja ili??? |
...bojao sam kistom i nanosio tamniju dok je svijetla bila još vlažna. Nakon toga sam revel 85 razrijedio 80% i prešao ab-om. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 05, 2009 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Efekt drva je lijepo ispao, iako malo taman. Jesi li siguran da je cijela unutrašnjost kokpita u boji drveta? Obično su bočne površine koje su platnene u boji platna i iznutra, a samo konstrukcija u boji drveta ili metala. Koliko mi se čini B.E.2 ima stražnji dio trupa presvučen platnom. Naime, malo maketara se bavi 1.sv.ratom, pa onda ni ne vide moguće propuste i sve im izgleda lijepo. Motor si odlično obojao, ali nedostaju ti kabeli, vodovi goriva i sl. koji će se vidjeti na sklopljenoj maketi. Kad budeš bojao propeler, pripazi, i pogledaj fotografije, jer su propeleri rađeni od slojeva drveta, pa samo simuliranje strukture nije dovoljno. Kod boje pripazi, jer je propeler obično toplijeg i malo svjetlijeg tona drveta, od ovog kojeg si primjenio u unutrašnjosti, i budući da su lakirani, treba biti polusjajan do sjajan. Kad budeš radio efekte platna, pripazi da ne griješiš kao mnogi. Naime, "efektima platna" zapravo simuliraš njegovu prozirnost (bez obzira na boju). Kad pogledaš fotografije, unutarnja konstrukcija drvenih rebara se odozdo ističe kao tamnija od platna, dok je na gornjim površinama svjetlija od površine. Najidealnije boje za Engleze u 1.sv.ratu bi bile Humbrolove 108 za maslinasto zelenu, a 74 za boju platna odozdo, ali bilo koji ekvivalent će funkcionirati. Kotači nisu crni, nego sivi i redovito prašni ili blatni... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|