Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Razdoblje Kraljevine SHS/Jugoslavije 1918.-1941.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ares212

Član od: 08 Lip 2008
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2009 7:49 pm    Naslov poruke: Razdoblje Kraljevine SHS/Jugoslavije 1918.-1941. Citiraj ovaj komentar

Ako nekom treba kakva slika ili informacija o vojsci Kraljevine Jugoslavije/SHS neka se javi na pm.Inače knjiga ima jako puno ilustracija i mnogo kvalitetnih fotografija.Ima konjaništvo ,topništvo, pješaštvo, tenkovi, zrakoplovstvo, mornarica.....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 2:29 am    Naslov poruke: Re: Razdoblje Kraljevine SHS/Jugoslavije 1918.-1941. Citiraj ovaj komentar

ares212 Napisao/la:
Ako nekom treba kakva slika ili informacija o vojsci Kraljevine Jugoslavije/SHS neka se javi na pm.Inače knjiga ima jako puno ilustracija i mnogo kvalitetnih fotografija.Ima konjaništvo ,topništvo, pješaštvo, tenkovi, zrakoplovstvo, mornarica.....

Sori, no sve si napisao, ali ne i naziv knjige ( + osnovne napomene o istoj kao npr.: autor, god. izdanja, izdavač i tako te stvari) ... Mislim da ces se tako rijesiti nepotrebnih upita na PM. Wink
Jedino ako ne voliš da ti se "mailbox puni ...
Anyway, tnx na trudu, odn. ponudi da pomogneš nekome ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ares212

PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ...Hrvatski ratnici kroz stoljeća Tomislav Aralica , Višeslav Aralica
Razdoblje Kraljevine SHS/ Jugoslavije 1918.-1941 2.knjiga
Ostali upiti na pm....
Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
morest

Član od: 06 Sij 2009
Mjesto: ST-ŠI
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 1:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Proporučavam ju i ja, jer je vjerujem kao i brojni članovi foruma posjedujem kao obaveznu literaturu u istaživanju ovoga dijela naše vojne povijesti, zbilja je kvalitetna, a prema nekim informacijama moglo bi u ne tako predugo vrijeme izaći i 2.izdanje, naravno dopunjeno i obogaćeno novim slikama i informacijama Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Sij 26, 2009 4:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Knjigu gosp. Aralice se može kupiti po knjižarama i imam je u svojoj biblioteci. Mislim da svi željno očekujemo knjigu koja pokriva razdoblje od 41-45. Gosp. Aralica mi je rekao da je već napisana, ali je zbog promjene izdavača sve skupa u kašnjenju.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pon Sij 26, 2009 9:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ares212 Napisao/la:
Evo ...Hrvatski ratnici kroz stoljeća Tomislav Aralica , Višeslav Aralica
Razdoblje Kraljevine SHS/ Jugoslavije 1918.-1941 2.knjiga
Ostali upiti na pm....
Very Happy Very Happy

Ponovno apeliram na to, da je ta kao i ostale knjige, pod zaštitom i da se ne može bez suglasnosti autora, na bilo koji način reproducirati.

Knjigu je moguće kupiti i nema potrebe uništavati i ovakvo krhko hrvatsko izdavaštvo na temu vojske, militarije i sl.
ares212

PorukaUpisano: Uto Sij 27, 2009 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ispričavam se...mario u pravu si to što kažeš ....nekamoderatori obrišu ovaj post...još jednom svima se ispričavam.... Embarassed Embarassed Embarassed
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 29, 2009 12:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema potrebe brisati, pače ljudi su dobili informaciju da knjiga postoji (vjerujem da ima i onih koji ne znaju) i da je ima u prodaji, a po mom mišljenju svakom tko voli pročitati i saznati nešto o bliskoj hrvatskoj povijesti ista bi trebala biti "must be" ... Naime, nadodati ću da je po mom mišljenju još vrijedniji od ovdje "ponuđenog" foto-materijala sam tekst, odn. prvenstveno način na koji je knjiga pisana, jer je izuzetno čitljiva i nimalo suhoparna što je nžl. čest slučaj kod slične tematike i radova. Premda sam inače fokusiran prvenstveno na avijaciju, ovdje sam s užitkom pročitao od korica do korica i pješaštvo, oklop, mornaricu, etc. Moram reći da sam i "militariju" (uniforme, oznake i sl.) od kada sam apsolvirao ovu knjigu počeo savim drugačije rezonirati i shvatio značaj svega toga kod rekonstrukcije povijesnog konteksta nekih fotografija gdje se tehnika pojavljuje "s ljudima", a kako bi se o istima mogla doznati, "ispričati" ili proširiti neka priča.
No, da ovo ne preraste u recenziju i komerc. reklamu (što mi nije namjera), nadodati ću samo, a obzirom se autor nije javio, da je u pripremi (uz nastavak II-ratne priče o "Hrvatskim ratnicima" u 3. i 4. dijelu) i "dopunjeno izdanje" predmetnog naslova o vojsci Kr.SHS/J (dakle 2. dijela), što zbog promjene izdavača cjelokupne edicije, ali i novih saznanja i materijala koji se u međuvremenu prikupio.

Na koncu, Ares, vrlo je pohvalno što si akceptirao svoju grešku iako očito nisi imao loše namjere.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma