Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| acav
 | | Član od: 16 Jul 2008 | | Poruke: 57 | |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 11:22 pm Naslov poruke: kako??? |
|
|
dobio sam od dide knjižicu sa porinuća m/t Slaviše Vajnera od jugotankerske(tankerska plovidba zadar) u njoj ima neke karekterisitke crtež i nacrti profil broda,gledano od ispred i iza i nacrt svih paluba...ja bi htio napravit taj brod.od čega da poćnem,od čega da radim,šta je najlakše za oblikovat,i koji bi mi alat za to bio potreban,dali postoje neki mali lanci od cega bi sidra mogao radit i od cega bi mogao radit cjevi i neke detalje na palubi.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo što ti želiš raditi spada u brodomaketarstvo-samogradnja.Kao osnovu koristi drvo(po mogućnosti javor jer se jako lijepo obrađuje i ne puca).Ako je maketa mala za trup koristi puno drvo,a za nadgrađe ti savjetujem upotrebu furnira od 1mm da možeš raditi okna(prozore).Cijevi za naftu možeš raditi od bakrenih žica,debljina žice ovisi o mjerilu makete.Ograde možeš nabaviti u mjerilu 1:350 ili 1:700 za ostala mjerila neznam dal se mogu nabaviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|