Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

˝Team in flame˝ - peterbilt racing truck
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 28, 2006 7:31 pm    Naslov poruke: ˝Team in flame˝ - peterbilt racing truck Citiraj ovaj komentar

Modeli Peterbilta i poluprikolice su dugo vremena stajali u jednoj garaži u Zagrebu, čiji mi ih je vlasnik nedavno poklonio (...hvala Mario!), te su bili gotovo nedrinuti. Peterbilt je iz 1982. misli se na Revellovu izradu te godine, a poluprikolica je iz sredine devedesetih, a VW Beetle je iz 1998. Buba je metalni model za razliku od ovih dvaju plastičnih.

Pa krenimo:

Peterbilt
Peterbiltova kutija...

Motor u izradi...

Exterior u izradi...

Poluprikolica SCHMITZ
Kutija...

Podvozje...

Prostor za alat...

New VW Beetle
Početni izgled...

Nakon nekog vremena...

Roll-bar u izradi...

Za sad toliko, sad je na redu interior i sitnice oko samog kamiona, a onda krećem na ostatak, pa na kraju doguram možda i do male diorame.... Very Happy
Natrag na vrh
zoky
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 28, 2006 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Palac gore Palac gore jako jako lijepo....zanima me kako ce ispasti buba...

baš sam malo proučio i vidim kolika je razlika u motoru (kao da nije riječ o istom)ovaj prednji dio kod ventilatora(kilera) na sebi ima gume ili si samo ofarbao u crno plastiku??
Natrag na vrh
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 01, 2006 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema guma, samo sam ofarbao u crno, pa izgleda ko remenica (ako na to misliš...).

Baš danas sam tapecirao unutrašnjost i mogu ti reć da dosta dobro izgleda. Na podu je tapecir (nešto slično tepisonu), a na bočne stranice kabine sam stavio umjetnu kožu (skaj), sicevi su isto u koži....Very Happy

Kod mog Peterbilta se vrata mogu otvarat, tako je tvornički napravljeno, iako sam to prvi put vidio na plastičnim modelima što se tiče kamiona, kako je na tvom Question
Natrag na vrh
zoky
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 01, 2006 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne! kod mojih se direktno lijepe na karoseriju i nemreš ih više kasnije otvorit Crying or Very sad ...ajde malo slika da vidimo !!!
Natrag na vrh
zoky
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 01, 2006 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e da i idi si nabavi felgice za bubu???jel ima gdje za kupit takve opreme za modele autića???
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 01, 2006 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Zoky> probaj na ovom linku. Ima stvarno svega živog za autiće...

www.mini-imports.com
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Ožu 18, 2006 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daj neke nove slike. do kud si stigo sa kamionom?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2006 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam previše daleko stigao Crying or Very sad jer mi je u školi frka (maturalne zabave, organizacija, ispiti.... Wink ) da ne nabrajam dalje, ali obećajem da ću ovih dana postati nove fotke.... Very Happy
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2006 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fora Klopa jako mi se sviđa!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, kao što sam obećao, slijedi nastavak priče....... nije bajka.....ali nema veze...... Wink

U ovom dijelu priče govorit ćemo o Peterbiltu, te o njegovu exterioru i interioru, pa krenimo.....

U unutrašnjost kabine sam stavio na pod tepison, imao sam malo problema pri tome jer sam našao doma neki stari tepison debljine nekih 5-6 mm pa ga je trebalo malo srezati, ali i to je riješeno. Na bočnim stranicama kabine i na sicevima je umjetna koža ili skaj, htio sam što više dočarati onu pravu kabinu, a vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati. Evo slika:

Što se vrata tiče, kao što sam rekao, vrata su na otvaranje, pa evo kako to izgleda jer je bilo par pitanja kako to funkcionira....

Vrata s unutrašnje strane, još fale kvake za otvaranje i za podizanje stakala...

Ploča armature...

Kabina izvana...

Toliko za sad, trudim se da vas redovito informiram o nastavku izrade, ali sam imao neku strku zadnje vrijeme pa eto, tek sad malo novih slika.... Embarassed Wink
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako lijepo samo jedna zmjerka tepison je prevelik i malo ti ide u zrak kod vozčevih nogu a ostalo pre savršeno da bi se komentiralo Smajli plese Hail you
Natrag na vrh
zoky
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

maturant si čega?

sviđa mi se instrumentna ploča Smajli plese Smajli plese
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni se isto svidja instrument ploca. nego sta taj 'kamion i bus' izlazi i u ovako malom formatu???? Very Happy

Član od: 02 Velj 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 9:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

što je sa flameovima na prikolici, ima li novosti ?? Bacac plamena
Natrag na vrh
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 02, 2006 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Strina > Kod vozačevih nogu je lagano uzvišenje poda tako da je uzvišen i tepison, dok se to kod suvozača ne vidi jer to uzvišenje prekriva armatura... Very Happy

2 Zoky > maturant sam Elektrotehničke škole u Rijeci, koja više nije elektrotehnička već su prije kojih tjedan - dva promijenili ime u Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo.... koji specijalci Cool

2 low > što se tiče Kamion & Busa, sve se da nabaviti.... pa i to Wink ..... samo mi se čini da mu neće biti mjesto u kamionu jer će kamion imati Švabske tablice jer kod nas nema New Beetle Cupa.

2 nikola > flameovi stoje, odlučio sam rješavati jedno po jedno jer mi se onda sve nakupi pa ne znam više otkud bi počeo Rolling Eyes

Hvala vam na savjetima i komentarima.... Exclamation Laughing
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma