Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Velj 28, 2006 7:31 pm Naslov poruke: ˝Team in flame˝ - peterbilt racing truck |
|
|
Modeli Peterbilta i poluprikolice su dugo vremena stajali u jednoj garaži u Zagrebu, čiji mi ih je vlasnik nedavno poklonio (...hvala Mario!), te su bili gotovo nedrinuti. Peterbilt je iz 1982. misli se na Revellovu izradu te godine, a poluprikolica je iz sredine devedesetih, a VW Beetle je iz 1998. Buba je metalni model za razliku od ovih dvaju plastičnih.
Pa krenimo:
Peterbilt
Peterbiltova kutija...
Motor u izradi...
Exterior u izradi...
Poluprikolica SCHMITZ
Kutija...
Podvozje...
Prostor za alat...
New VW Beetle
Početni izgled...
Nakon nekog vremena...
Roll-bar u izradi...
Za sad toliko, sad je na redu interior i sitnice oko samog kamiona, a onda krećem na ostatak, pa na kraju doguram možda i do male diorame....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 28, 2006 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
jako jako lijepo....zanima me kako ce ispasti buba...
baš sam malo proučio i vidim kolika je razlika u motoru (kao da nije riječ o istom)ovaj prednji dio kod ventilatora(kilera) na sebi ima gume ili si samo ofarbao u crno plastiku?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 01, 2006 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Nema guma, samo sam ofarbao u crno, pa izgleda ko remenica (ako na to misliš...).
Baš danas sam tapecirao unutrašnjost i mogu ti reć da dosta dobro izgleda. Na podu je tapecir (nešto slično tepisonu), a na bočne stranice kabine sam stavio umjetnu kožu (skaj), sicevi su isto u koži....
Kod mog Peterbilta se vrata mogu otvarat, tako je tvornički napravljeno, iako sam to prvi put vidio na plastičnim modelima što se tiče kamiona, kako je na tvom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 01, 2006 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
ne! kod mojih se direktno lijepe na karoseriju i nemreš ih više kasnije otvorit ...ajde malo slika da vidimo !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 01, 2006 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
| e da i idi si nabavi felgice za bubu???jel ima gdje za kupit takve opreme za modele autića??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2444 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 01, 2006 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Zoky> probaj na ovom linku. Ima stvarno svega živog za autiće...
www.mini-imports.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Ožu 18, 2006 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
| daj neke nove slike. do kud si stigo sa kamionom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 19, 2006 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam previše daleko stigao jer mi je u školi frka (maturalne zabave, organizacija, ispiti.... ) da ne nabrajam dalje, ali obećajem da ću ovih dana postati nove fotke....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 19, 2006 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
fora jako mi se sviđa!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, kao što sam obećao, slijedi nastavak priče....... nije bajka.....ali nema veze......
U ovom dijelu priče govorit ćemo o Peterbiltu, te o njegovu exterioru i interioru, pa krenimo.....
U unutrašnjost kabine sam stavio na pod tepison, imao sam malo problema pri tome jer sam našao doma neki stari tepison debljine nekih 5-6 mm pa ga je trebalo malo srezati, ali i to je riješeno. Na bočnim stranicama kabine i na sicevima je umjetna koža ili skaj, htio sam što više dočarati onu pravu kabinu, a vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati. Evo slika:
Što se vrata tiče, kao što sam rekao, vrata su na otvaranje, pa evo kako to izgleda jer je bilo par pitanja kako to funkcionira....
Vrata s unutrašnje strane, još fale kvake za otvaranje i za podizanje stakala...
Ploča armature...
Kabina izvana...
Toliko za sad, trudim se da vas redovito informiram o nastavku izrade, ali sam imao neku strku zadnje vrijeme pa eto, tek sad malo novih slika....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
jako lijepo samo jedna zmjerka tepison je prevelik i malo ti ide u zrak kod vozčevih nogu a ostalo pre savršeno da bi se komentiralo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
maturant si čega?
sviđa mi se instrumentna ploča  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
meni se isto svidja instrument ploca. nego sta taj 'kamion i bus' izlazi i u ovako malom formatu????  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nikola
 | | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 262 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
što je sa flameovima na prikolici, ima li novosti ??  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 02, 2006 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Strina > Kod vozačevih nogu je lagano uzvišenje poda tako da je uzvišen i tepison, dok se to kod suvozača ne vidi jer to uzvišenje prekriva armatura...
2 Zoky > maturant sam Elektrotehničke škole u Rijeci, koja više nije elektrotehnička već su prije kojih tjedan - dva promijenili ime u Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo.... koji specijalci
2 low > što se tiče Kamion & Busa, sve se da nabaviti.... pa i to ..... samo mi se čini da mu neće biti mjesto u kamionu jer će kamion imati Švabske tablice jer kod nas nema New Beetle Cupa.
2 nikola > flameovi stoje, odlučio sam rješavati jedno po jedno jer mi se onda sve nakupi pa ne znam više otkud bi počeo
Hvala vam na savjetima i komentarima....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|