Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Ruj 21, 2006 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Slider Napisao/la: | nazalost, recenzija je fino napisana, al maketa ne vrijedi pol k..... |
Nažalost, s ovim se nikako ne mogu složit... Općenito se ježim kad se neke makete nazivaju smećem, krampovima ili da ne vride po "pišljivog boba". Kako lipo veli jedan moj USA kolega brodomodelar, otprilike, da nema dobrih i loših maketa - neke samo traže malo više pažnje...
Maketa Kage ima dosta manjkavosti, točno, to je i napisano, nije uopće bajna niti je preporučam "razmaženim" maketarima, to je ipak tehnologija izrade maketa otprije 20-25 godina, al isto tako to je jedina maketa Kage uopće pa tko je želi imat nema izbora. Osobno, nabavija sam je jer je moram imat u svojoj zbirci i nije me niti malo strah njenih nedostataka - što ne valja, popravit će se Na kraju krajeva, meni "rezbarenje" i daje draž ovom hobiju |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 22, 2006 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
ja samo mogu rec da skidam kapu essexu na volji i znanju, i ja volim procitat tak na jednom mjestu sve o povijesti nekog broda , da ne kopam po gomili knjiga, ali radio sam tu Kagu i znam nazalost kolko je kriva - steta kaj je jedina
ponavljam , da bi se dovela u stanje da lici na original, treba puno posla
ja sam to napravio, al meni n nije tesko skrachat 7/8 broda ak sam na kraju zadovoljan s ucinjenim
sad kad dodje zima, probat cu napisat step by step kak sam radio Kagu, da znate kaj vas ceka
jedino kaj nemam tolko vremena kolko bi htio  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 22, 2006 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Essex Napisao/la: | Slider Napisao/la: | nazalost, recenzija je fino napisana, al maketa ne vrijedi pol k..... |
Nažalost, s ovim se nikako ne mogu složit... Općenito se ježim kad se neke makete nazivaju smećem, krampovima ili da ne vride po "pišljivog boba". Kako lipo veli jedan moj USA kolega brodomodelar, otprilike, da nema dobrih i loših maketa - neke samo traže malo više pažnje...
Maketa Kage ima dosta manjkavosti, točno, to je i napisano, nije uopće bajna niti je preporučam "razmaženim" maketarima, to je ipak tehnologija izrade maketa otprije 20-25 godina, al isto tako to je jedina maketa Kage uopće pa tko je želi imat nema izbora. Osobno, nabavija sam je jer je moram imat u svojoj zbirci i nije me niti malo strah njenih nedostataka - što ne valja, popravit će se Na kraju krajeva, meni "rezbarenje" i daje draž ovom hobiju |
evo , pisali smo u isto vrijeme... ))
gle, i meni je vec duuuugoono kaj dobijem u kutiji samo osnova, tj pocetak, da ne radim sve bas sam, i volim radit da ispravim greseke
ja sam samo rekao da s stajalista tocnosti maketa ne vrijedi
fino je napravljena,. to stoji, al da bi licila na pravu Kagu, treba posla
oni koji ne poznaju materiju, ili rade oob, nece imat tocnu maketu
imat ce lijepu, ali netocnu maketu
mozda sam star i zadrt, al meni je najvaznija tocnost
tu ne govorim o milimetar, dva kaj je fulano u dimenzijama, al ak su ti 90 posto balkona krivi, a jos ih 10 fali, onda sorry, kolko je to god lijepo napravljeno, to nije to |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|