Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hasegawa 1/700 Kaga
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Ruj 21, 2006 10:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
nazalost, recenzija je fino napisana, al maketa ne vrijedi pol k.....

Nažalost, s ovim se nikako ne mogu složit... Općenito se ježim kad se neke makete nazivaju smećem, krampovima ili da ne vride po "pišljivog boba". Kako lipo veli jedan moj USA kolega brodomodelar, otprilike, da nema dobrih i loših maketa - neke samo traže malo više pažnje...
Maketa Kage ima dosta manjkavosti, točno, to je i napisano, nije uopće bajna niti je preporučam "razmaženim" maketarima, to je ipak tehnologija izrade maketa otprije 20-25 godina, al isto tako to je jedina maketa Kage uopće pa tko je želi imat nema izbora. Osobno, nabavija sam je jer je moram imat u svojoj zbirci i nije me niti malo strah njenih nedostataka - što ne valja, popravit će se Very Happy Na kraju krajeva, meni "rezbarenje" i daje draž ovom hobiju
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 22, 2006 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja samo mogu rec da skidam kapu essexu na volji i znanju, i ja volim procitat tak na jednom mjestu sve o povijesti nekog broda , da ne kopam po gomili knjiga, ali radio sam tu Kagu i znam nazalost kolko je kriva - steta kaj je jedina
ponavljam , da bi se dovela u stanje da lici na original, treba puno posla
ja sam to napravio, al meni n nije tesko skrachat 7/8 broda ak sam na kraju zadovoljan s ucinjenim
sad kad dodje zima, probat cu napisat step by step kak sam radio Kagu, da znate kaj vas ceka Smile
jedino kaj nemam tolko vremena kolko bi htio Sad
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 22, 2006 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:
Slider Napisao/la:
nazalost, recenzija je fino napisana, al maketa ne vrijedi pol k.....

Nažalost, s ovim se nikako ne mogu složit... Općenito se ježim kad se neke makete nazivaju smećem, krampovima ili da ne vride po "pišljivog boba". Kako lipo veli jedan moj USA kolega brodomodelar, otprilike, da nema dobrih i loših maketa - neke samo traže malo više pažnje...
Maketa Kage ima dosta manjkavosti, točno, to je i napisano, nije uopće bajna niti je preporučam "razmaženim" maketarima, to je ipak tehnologija izrade maketa otprije 20-25 godina, al isto tako to je jedina maketa Kage uopće pa tko je želi imat nema izbora. Osobno, nabavija sam je jer je moram imat u svojoj zbirci i nije me niti malo strah njenih nedostataka - što ne valja, popravit će se Very Happy Na kraju krajeva, meni "rezbarenje" i daje draž ovom hobiju

evo , pisali smo u isto vrijeme... Smile))
gle, i meni je vec duuuugoono kaj dobijem u kutiji samo osnova, tj pocetak, da ne radim sve bas sam, i volim radit da ispravim greseke
ja sam samo rekao da s stajalista tocnosti maketa ne vrijedi
fino je napravljena,. to stoji, al da bi licila na pravu Kagu, treba posla
oni koji ne poznaju materiju, ili rade oob, nece imat tocnu maketu
imat ce lijepu, ali netocnu maketu
mozda sam star i zadrt, al meni je najvaznija tocnost
tu ne govorim o milimetar, dva kaj je fulano u dimenzijama, al ak su ti 90 posto balkona krivi, a jos ih 10 fali, onda sorry, kolko je to god lijepo napravljeno, to nije to
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma