Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nepoznati tenk

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 7:50 pm    Naslov poruke: Nepoznati tenk Citiraj ovaj komentar

Danas sam si opet pogledao meni najdrazi nastavak sage o indiana jonesu, raiders of the lost arc....onaj tenk kojim se njemci voze po pustinji i koji kasnije zavrsi na dnu one provalije,koji je to tenk?...mislim, koji bi trebao bit?....izgleda mi ko jako vjerna replika....gledajuc film bas sam dobio volju da slozim neki takav tenk....koji proizvodac radi dobre makete tenkova iz WWI doba?
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko se sijecam filma mislim da je britanski Mark VIII iz prvog svjetskog rata, ali moze biti i neki drugi iz Mark serije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_VIII_(tank)

http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/GreatBritain/BritishHeavyTanks.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne bi nagađao jer se ne sjećam previše detalja - ali prepokretljivo je bilo za bilo šta iz Mark I - VIII obitelji...
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Ne bi nagađao jer se ne sjećam previše detalja - ali prepokretljivo je bilo za bilo šta iz Mark I - VIII obitelji...

istina....poprilicno on "juri" okolo po pustinji...i ima kupolu sa topom...6 pounder, ne znam koji je to kalibar Smile
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 29, 2008 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

57mm...
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 30, 2008 5:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo par tajni zasto je Indiana Jones tenkic brz ko munja i naoruzan do zuba!!

Filmski tenkic u tematskom parku na Floridi:
Primjecuje se dodatna gornja kupola u stilu Cromwell, Excelsior ili cak Churchill turete koju su vjesti modelari uklopili na repliku Mark VIII tenka.

Replika sa "odljepljenim" dijelom bocne gondole, na tipicnoj prikolici koja se koristi za snimanje u voznji:

Original fotka Mk VIII sa boka:

Scene iz pripreme replike i sa snimanja:

PS jeste li znali da je Tom Selleck bio izabran za ulogu Indiane Jonesa ali je odustao zbog serije Magnum!

PorukaUpisano: Čet Lis 30, 2008 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha, to je znaci taj...al cek, u scenama di se on vidi cijeli, on ga opet dobro juri okolo....al ok, vjerojatno su ga od pleha i kartona radli pa ima malo vise kial od obicnog kamionceka Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma