Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

LM Resin PC-9A 1/48
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 7:01 pm    Naslov poruke: LM Resin PC-9A 1/48 Citiraj ovaj komentar

Gospodin Tihomir me zamolio da uploadam slike, on će dopisati malo teksta da pojasni još neke detalje:

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomcat Fanatic

Član od: 09 Pro 2006
Mjesto: Ptuj- Slovenia
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 9:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KOLKO KOŠTA?????
Kaj pa Slo dekali?????
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 9:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prema informacijama koje imam:
310 Kn bez pleha
360 Kn sa plehovima

Prodaja je počela, ali mislim da Tihomir prvo rješava ljude koji su se predbilježili ranije (postoji lista čekanja).

Ovaj sa slovenskim dekalima je za usporedbu veličine (taj je u 1/72). Ta maketa postoji odavno...
Mislim da za sad nema slovenskih decala u 1/48, a da budem iskren nisam niti siguran ima li Slovenija A verziju (i mi imamo samo dva-tri aparata A verzije, ostali su M).

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 9:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Siguran sam da večina ljudi zna, ali evo za one koji ne znaju, Tihomirova adresa je: tihomir.likso@inet.hr, ne bih volio da odgovaram ništa više od ovoga u njegovo ime...

Pozdrav !
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uz dužno poštovanje, jer rad je profi - ne bi li ovaj bijeli trebao biti sve samo ne matiran?
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 9:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to je već bio predmet nekakve,nazovi,rasprave na CK, i koliko sam ja razumio tihomira,maketa je malo požurena da se pokaže na natjecanju,tako da ima nekih "falingi"

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
...Ovaj sa slovenskim dekalima je za usporedbu veličine (taj je u 1/72). Ta maketa postoji odavno...

"Ovaj sa SLO dekalima" nije ustvari sa slo dekalima već HRZ u doba kad je stigao, a što se tiće slovenaca mislim da je bilo najava da će i njih biti
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam slike 051 i 052 neposredno nakon farbanja i bili su izrazito gloss, nemam novije fotografije 052 pa da mogu reći, ali vidim na ostalim aparatima da je sjaj djelomično nestao. Ja bih osobno stavio semi-gloss(bar prema postojećim slikama), ali kao što je Lisec rekao ovo je "prototip", i bez sumnje bit će maketara koji će bez pritiska ikakvih rokova dovesti do toga da će maketa biti dotjeranija i bolja nego što je sam Tihomir napravio.
Osim toga u trenutku kada je maketa bila izrađivana plehovi nisu postojali, za neke sitne dijelove nije još bilo kalupa itd...

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
darko Napisao/la:
...Ovaj sa slovenskim dekalima je za usporedbu veličine (taj je u 1/72). Ta maketa postoji odavno...

"Ovaj sa SLO dekalima" nije ustvari sa slo dekalima već HRZ u doba kad je stigao, a što se tiće slovenaca mislim da je bilo najava da će i njih biti

Da u pravu si, krivo sam se izrazio, to je 051 prije farbanja...

Pozdrav !
Natrag na vrh
tlikso

Mjesto: Nova Gradiska
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:09 pm    Naslov poruke: L&M Pilatus 1/48 Citiraj ovaj komentar

Za maketu su osigurani slijedeci dekali:
-hrvatski - standardni bijeli i jedini crni primjerak
-slovenski - A i M
-svicarski A
-australijski
-engleski primjerak ZG969
Moci ce se birati po zelji jer bi poslije trebale biti odstampane i kutije za pojedine zemlje

Cijena koja je navedena je samo za prednarucioce iz Hrvatske a puna cijena nakon toga je 60-tak Eura.
Inace onaj crni primjerak u 1/72 je hrvatski Smile)

Maketa je zavrsavana jutro prije no sto se kretalo na natjecanje u Zagrebu i na njoj nema metalnih dijelova koji su odradjeni tek nedavno[/url]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
0viking0
Moderator
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slovenija nema A verziju, ali koliko znam u pripremi je i naša M verzija, vjerojatno i slovenska, ali o tome ne znam puno

Naš 051 je došao ovakav crn, a 052 i 053 su uz 051 jedini došli kao A verzije. Kasnije su dovedeni na M standard ako se ne varam.

Ilustracija prikazuje ta prva tri pilatusa u zajedničkom letu...
tlikso

Mjesto: Nova Gradiska
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imali su Slovenci A verziju (S5-DPI,S5-DPT,S5-DSL mozda jos kojeg
ali da budem iskren neznam da li ih i sada imaju
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Slovenija nema A verziju, ali koliko znam u pripremi je i naša M verzija, vjerojatno i slovenska, ali o tome ne znam puno

Naš 051 je došao ovakav crn, a 052 i 053 su uz 051 jedini došli kao A verzije. Kasnije su dovedeni na M standard ako se ne varam.

Ilustracija prikazuje ta prva tri pilatusa u zajedničkom letu...

Da, to u dogradnji na M verziju sam i ja negdje pročitao, ali nigdje nisam uspio naći fotku 051 ili 052 kao M verzija (razlika je vidljiva i iz daljine), zna li netko šta se desilo s tim aparatima točno ?
Da nije i broj promjenjen ? Inače 062 je očigledno prilično fotogeničan , jer ima hrpa fotografija upravo ovog aparata...

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Heh, da sam odgovorim na svoje pitanje (ako je moja interpretacije slike točna), ovo je 052 nakon ili u tijeku dogradnje na M verziju, i da ovdje je stvarno gloss jer je vjerovatno svježe pofarban:

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i fotke decala:

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma