Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 10:05 am Naslov poruke: Boja Eurofightera?? |
|
|
Revell u sastavnici po svom starom dobrom običaju daje mix 67 % grey i 33 % light green.
Ne da mi se miksat (iako imam obje boje), pa jel' netko zna kojom su bojom po FS-u bojani Eurofighteri.
U sastavnici su svi (njemački, španjolski i RAF-ovi) bojani istom bojom. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
A zašto ne bi mješao?
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | A zašto ne bi mješao?
Josip |
Zato jer ni tada nisam siguran da ću dobit ispravnu boju.
A nisam siguran zato jer imam loša iskustva s Revellovim mixovima (rijetko pogode) a i po fotografijama Eurofightera ne bih rekao da je to mix s bilo kojom nijansom zelene. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | A zašto ne bi mješao?
Josip | Zato što u prvom redu nisu svi Eurofighteri iste boje, kao što to Revell sugerira. Za engleski mislim da bi odgovarala Barley Grey, a za njemački i španjolski ili talijanski ne znam. Ne bavim se baš suvremenim zrakoplovima, pa bi netko od članova koji je tu "doma" mogao više pomoći... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Upravo završavam maketu, tako da sam još u toku što se tiće tih boja. Dakle, osnovna boja je FS 36320 Dark Compass Ghost Grey (koristim je od MM-a sa cca 15% bijele, mada, ako ti se neda zezati posvjetljavanjem, prošla bi i direktno iz bočice). Radome i neki sitni detalji su RAL 7030 Steingrau, tu sam boju koristio od akrilne Tamiye XF19, po RAL-ovom čipu, uspoređujuće je to ta bez posvjetljavanja, ja sam je dakako posvjetlio 15%.To sve vrijedi za Njemca, Španjolca i Talijana, Britanci se prave Englezi i kod njih je malo drugačije, nisam se bavi njihovim standardom, tako da neznam napamet.
http://www.jpsmodell.de/dc/schemes/ef2000prod_e.htm
http://www.jpsmodell.de/dc/draw/ef2000_prod.jpg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 2:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Na ARC forumu sam pokupio podatak iz više izvora da je njemački (a taj me najviše interesira) FS 35237. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Čisto za informaciju ako koga zanima isporučen je prvi eurofighter Saudijskoj arabiji ,boje podsječaju na njihov f-15 .Memorirao sam samo fotke ,ne i linkove pa možete ubaciti na google "royal saudi typhoon" i sl
Fotke koje se mogu naći na internetu snimljene su na britanskom Wartonu pa mislim da su u pitanju engleske boje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
|
Upisano: Sri Stu 12, 2008 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
to !!!!!
Sve je razjašnjeno !
Ako netko naleti na nešto više o saudijskom bio bi zahvalan .Decale imam , ali me muči amblem na vertrikalcu i potvrda boje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|