Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AV-8B Harrier II Plus 1:72 (UPDATE 27.02.2009)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 2:25 pm    Naslov poruke: AV-8B Harrier II Plus 1:72 (UPDATE 27.02.2009) Citiraj ovaj komentar

evo novi projectic, danas je stigla maketa, kupljena tu na forumu..hvala Kolega Wink

proslo je puno vremena od kad sam tu maketu bio napravio, i sada mi je dosao gust napravit ju opet.
Svida mi se taj avion, radi malo drugcijeg dizajna, nego obicni F-14,15,16,18 itd...

Maketa je Hasegawina, po onome sto sam do sada vidio, detaljna jel, no cockpit je strasan, sirov i los. Ali imam u planu nabavit za njega Eduard PE set, i 3 resinska seta (cockpit, wheel bay, i onaj dio od zracne kocnice)

Da vidimo sta ima u kutiji.

Evo sama kutija.

Sastavnica je citljiva, lijepo isprintana, malog formata, sto je bolje jer nemam puno prostora na radnom stolu.

Hmm..dekali...kao biste vi rekli debeli su ko nokat, ali su jaako dobri...jako ostre boje i rijeci.

polovice trupa se dobro spajaju, na suho. Naravno da ce kitovanja bit, al nista strasno.

Evo ostatak sprue-a

''Red bull vam daje krila''...a ja cu bit taj koji ce dat krila Harrieru

BOOOM

Prozirni djelovi...zadovoljan sam

I evo spajanje na suho...

Ako imate bilo koji prijedlog, ideju, komentar i sl. pisite! treba ce mi pomoc...

jos uvijek stoji Zamolba da mi linkate slike (verzija USMR), knjige i sve sta mi moze pomoc oko uspjesnog sastavljanja makete..

hmm...mislim da sam sve rekao. Ako je netko sve procitao, svaka mu cast Very Happy

veliko_pile: poruka promijenjena dana: Sub Velj 28, 2009 12:36 am; prepravljeno ukupno 5 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 7:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/av-8.htm

Španac
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 7:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to lega..to se trazi..hvala

evo, bacio sam se malo na posao.
Radio sam na turbinu, Revell 91, lak, i crni wash.

Radio sam i na prednjem kotacu. Malo je isbrusen da bi dao osjecaj da avion ima stvarno par tona a ne par kila Very Happy
gledao sam malo na netu ozicenje istoga na 1/48 i izgledalo mi je WOW...i rekao sam ajmo probat i na 1:72...mukotrpan posao, ali isplati se. ja sam jako zadovoljan. trenutno se susi od prve ruke bijele boje, pa ce druga, detaljiranje itd.

Ako nekoga zanima, za ozicenje sam koristio zice od obicnog el. kabla, i dodao sam jos malo detalja.
pozz
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bok!

jucer se radilo do kasno, i danas malo, i evo sto sam napravio. Presao sam na opciju: ''do it you yourself'', pa sam poceo radit wheel bay. dok budem spoio trup trebat ce pokitat spojeve.

Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...lijepo napreduje. Vidiš kako malo dodataka odmah digne segment...(u ovom slučaju stajni trap). Wink

Španac
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed....iako ne kuzim, ukoliko si vec poceo raditi i skrecas detalje, cemu onda nabavka resina i PE (iz prvog posta)? ili si odustao do toga?

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 4:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a napisao sam da sam odustao, ali sad sam isao na hobbyeasy.com, i malo vidiio sta ima, i imaju cockpit za njega 12USD, i gledam jos i vidim i wheel bay za istu cijenu, mozda budem i kupio jer ipak je puno lijepse i kvalitetnje. Za sada necu dirat wheel bay, pa kad se odlucim cu vidjet kako dalje.
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

radio sam danas dosta, zanimljiva maketa, malo nezgodno detaljirat radi dimenzije samog aviona, ali svejedno ugodni rad.

ovaj dio, pomozite mi rec kak se zove Embarassed je bio potpuno kriv, i nije licio na original, pa sam se bacio na posao.

ovak je licilo na pocetku

ovako poslje par uboda iglom.

i ovako sada izgleda.

ima jos posla oko toga, jedan dio (onaj gornji) se otkinuo, pa cu morat jos kitat, i napravit da lici na original Laughing
nadam se da ce uspjet dobro

radilo se i na gun podima, na spremnicima goriva (spojeni, kitani, pobruseni)

nasao sam i jedan pilot od starog F16, proveo je par sati u ulju za kocnice, i evo nakon farbe kak izgleda. neznam dal cu ga koristit, treba vidjet kako ce se uklopit kad dode novi cockpit.

evo i malo armamanta, dva Sidewindera

treba jos dodat zutu crtu, lak i malo washat

gornji i donji dio krila su spojeni, pokitani i pobruseni.

toliko za sada...plzz komentirajte.
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 12:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

o, pa brz si ti Smile ....fino ide za sad...fino si sredio mlaznicu motora, to je onaj dio koji si izbusio iglom Smile
veliko_pile

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e hvala...trebala mi je ta info. E jos jedno pitanje. Mislim dodat dva AGM-65 Maverick. Koje boje bi morali oni bit...gledajte da se radi o USMR i harrieru. Hvala
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ah..nemam sta radit cijeli dan pa sam i danas radio...do sada sam dobrih 30 sati na to potrosio...

Radio sam na raketama, evo AIM-9L/M Sidewinder
njih sam dobio sa maketom, poznate zrak-zrak rakete + neke dekale kojje sam nasao od starih maketa.

Posto maketa ima samo te rakete, i ima jedno slobodno mjesto, ubacio sam dva Mavericka AGM-65, uzeti su sa starog A-10 Tunderbolt-u isto u 1:72.
Napravio sam verziju sa laserkim vodenjem
U ulju su proveli noc, onda pokitani i pobruseni, istaknuti paneli, preshading, 2-3 sloja bijele boje, gloss lak, tamno smedi wash, dekale (isto nadene sa starih maketa), detaljiranje, i na kraju mat lak.
Evo kako je to izlgedalo.

i evo ih skupa

pozdrav do novog Update-a Vrtirep

veliko_pile: poruka promijenjena dana: Ned Lis 12, 2008 5:58 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...taman sam počeo pisati jer mi nije otvorilo temu do kraja.....Te su boje, točno. Lijepo napreduje.

Španac
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 6:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit ce to super.....jedino, nebih se slozio sa ovim "towing attach" natpisom na sidewinderima.... Wink

Takodjer, mislim da je ovo poprilicno tocna referenca farbanja sidewindera, pa da mozda to promjenis?

Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

LOL..gdje si ga nasao Laughing ..a nitko nece is citat u gotovoj maketi. Laughing

hvala za tu referencu, trazio sam, i nasao sam tih koji su ovak ofarbani, nema veze sto na ovoj slici pise AIM-9B, a ja imam AIM 9L/M, ako je tip drugciji, moze bit da su i boje drugcije
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 6:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma makni taj decal, nadji neki na kojem se ne vidi sto tocno pise, pa zaljepi, ako bas inzistiras da tu mora nesto pisati....

Ovo za boje.....mozda si u pravu, nisam gledao koji je tip na tvojoj maketi, tako da bi mozda ova shema bila pogresna.....nema veze, posluzit ce negdje dalje....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma