Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Čet Lis 23, 2008 10:12 pm Naslov poruke: Italeri F-18E 1/72 |
|
|
Budući da nakon onog Jaguara imam fetiš na zrakoplove u zraku, pokušat ću i s ovim u letu:
Sa doljnjom stranom je bilo ozbiljnih problema jer poklopci katastrofalno paši u utore ovako kad se pokušaju zatvorit. Sve je kitano CA ljepilom i tankim scriberom izvučeno ponovo, vidjet ćemo treba li popravit kad dođe primer, ovako je ljepilo prozirno, teško je ocijeniti mada test s vodom kaže da je manje više OK.
Prednji dio trupa još nije zaljepljen.
Htio bih ga napravit u letu iznad naftne platforme (nešto kao ovo):
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| martin
 | | Član od: 12 Ožu 2006 | | Poruke: 420 | | Mjesto: Vrsar |
|
Upisano: Pet Lis 24, 2008 8:40 am Naslov poruke: |
|
|
Baš me zanima nastavak , ja radim istog , zanimljivo zapravo koliko loše dijelovi pašu jedni s drugim, kilometarske rupe gdje god kreneš!!Dobro si ti to složio!!  _________________ U radu:
P-40, mig21 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Pet Lis 24, 2008 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Pripazi na zračnu kočnicu koju je Italeri dao kao zaseban dio da se može sastavit otvorena, ali koliko je meni poznato E i F verzije uopće nemaju zračnu kočnicu, pa je stoga treba zaljepiti i "izravnati panele da se ne vidi...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| martin
|
Upisano: Sub Lis 25, 2008 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
[quote="darko"]Pripazi na zračnu kočnicu koju je Italeri dao kao zaseban dio da se može sastavit otvorena, ali koliko je meni poznato E i F verzije uopće nemaju zračnu kočnicu, pa je stoga treba zaljepiti i "izravnati panele da se ne vidi...
Točno , nemoj stavljati zračnu kočnicu u otvoren poliožaj jer super horneti je nemaju, zanimljivo je to da ju je italeri tamo stavio....Super horneti za zračne kočnice koriste konbinaciju upravljačkih površina na vertikalnim stabilizatorima /rudders/ i flapsovima ...tako nekako .... _________________ U radu:
P-40, mig21 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Stu 01, 2008 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo sam prčkao po kokpitu-komandna tabla nema veze sa onom pravom iz F-18E, ali mi je to presitno za ispravljanje. Sic sam ipak malo dotjerao prema slikama jer ovaj Italerijev izgleda ko uredska fotelja. Malo nategnutog sprua, cilinderi iz stajnog trapa od jaguara i voila. Nisam mogao zaljepiti cilindre na prava mjesta jer bi morao izvodit kirurgiju, ali se barem dobija dojam da i postrance ima nešto, a ne samo ravna željezna letva. Odozada sam isto stavio onaj veliki glavni cilindar po sredini sica...
Pojaseve neću bojat jer čekam figuru (fala kolegi Altairu). Prostor iza sica sam narezao lagano scriberom tako da se dobije dojam mrežice, jer je to po Italeriju glatka ploha.
Rupe nisu velike na maketi, ali ajme majko ima ih svugdje ! Kitao sam svim raspoloživim sredstvima (velike rupe kit, male rupe CA ljepilo, tanki prorezi drvofix), i sad je tak kak je, čekam figuricu da je stavim unutra, zaljepim kanopi, puknem primer i vidim šta sam napravio.
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Stu 08, 2008 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Prljanje je too much, a'l fak it, htio sam isprobat onaj Lisecov recept benzin-ulje-i moram reći da radi odlično-to što sam se ja malo previše zaigrao je druga stvar-pogotovo što je ovo demonstacijski zrakoplov koji je vjerovatno uvjek čist ko suza. No budući da je maketa ionako dosta loša-ja zadovoljan. Još pofarbat mlaznice i svjetla i to je to...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| martin
|
Upisano: Sub Stu 08, 2008 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo ofarbano , sviđa mi se shading efekt , no moje je mišljenje neznam da li radi svijetla ali gornje površine bi trebale biti svijetlije...Dosta slika superhorneta imam no nisam primjetio tu nijansu....Evo jedna slika E verzije koju radiš , i ove mašine su već lagano istrošenijeg looka ...ima tu jako puno primjeraka no slažem tvoj je display varijanta!
 _________________ U radu:
P-40, mig21 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Stu 08, 2008 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Boje su gore Dark Ghost Gray, dole Light ghost gray, što odgovara sigurno low-vis shemi, ali imaš pravo avion koji je ovako zaprljan bi definitivno bio izbljeđeniji...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Stu 08, 2008 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je ovo ok, super je ispalo, da si isao na neko jace fejdanje, bojim se da nebi dobio pravi efekat, a uostalom, ovo ce biti in-flight, ako nisi promjenio misljenje, tako da je sasvim pogodjen omjer prljavog i fejdanog....
Super..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|