Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Aleksandar Veliki
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 8:47 am    Naslov poruke: Aleksandar Veliki Citiraj ovaj komentar

Jučer sam ponovo gledao "Alexander", mamutsku produkciju Olivera Stonea i opet bio gorko razočaran gotovo svime osim Valom Kilmerom u ulozi Filipa Makedonskog, Aleksandrovog otca.
Film propušta gotovo sve osim Gaugamele (jedna falanga i mnogo zlatnožutog CGI-a), kvazidjetinjstva i kaotične bitke na vratima Indije. Rupčage u scenariu i radnji su krpane sa kilavom homoerotikom itd...
Jedan veliki fiasko od filma.

Kako se dopao vama?

Josip
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 9:11 am    Naslov poruke: Re: Aleksandar Veliki Citiraj ovaj komentar

Josip Napisao/la:
Jučer sam ponovo gledao "Alexander", mamutsku produkciju Olivera Stonea i opet bio gorko razočaran gotovo svime osim Valom Kilmerom u ulozi Filipa Makedonskog, Aleksandrovog otca.
Film propušta gotovo sve osim Gaugamele (jedna falanga i mnogo zlatnožutog CGI-a), kvazidjetinjstva i kaotične bitke na vratima Indije. Rupčage u scenariu i radnji su krpane sa kilavom homoerotikom itd...
Jedan veliki fiasko od filma.

Kako se dopao vama?

Josip

Film nije fijasko, nego ti nisi shvatio poantu!
Cilj ovog filma nije bio ispričat povijesnu priču nego je cilj bio promocija i reklamiranje pederluka! Very Happy
Josip

PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pazi, sad če se probuditi i moderatori Twisted Evil

Nego vratimo se na temu. Osim kilave radnje i homoerotike, šta mislite o prikazu falange od. makedonske i perzijske armije?
Zar ne bi Perzijci mogli svojim snažnim kompozitnim lukovima na daljinu počistiti falange?

Josip
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 10:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolega stvar je u tome da je ovo platneno i dvd izdanje jako skračeno pa je film nedovršen.pokušaj nabavti verziju filma koji traje 5 sati i to pogledaj

Odmah da to kažem i za kraljevstvo nebesko-film od 3 i po sata je presavršen
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moderatori su UVIJEK budni Twisted Evil
Najljepse vas molim da u nastavku ove teme jako pripazite kako se izrazavate i u vezi cega...
BTW, Andrej, o kakvoj 5-satnoj verziji pricas? Nikad cuo, josh manje gledao Confused
Inace, po meni, sam film je prilicno nedorecen sa povijesnog stajalista i traljavo reziran u tehnickom pogledu...pored WTC, Born on the 4th of July i Heaven and Earth, medju losijim Stoneovim filmovima ikad...
Toliko od mene Cool

PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima jedna verzija koja traje skoro sat i po od kino-verzije,samo koliko je to neznam točno,filma se nesječam,a ovu verziju nisam gledao

ja sam to usporedio sa kingdom of heaven i das bootom-jer oba filma u kinoverzijama su ok,a kompletna remek dijela pogotovo das boot
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Ima jedna verzija koja traje skoro sat i po od kino-verzije,samo koliko je to neznam točno,filma se nesječam,a ovu verziju nisam gledao

ja sam to usporedio sa kingdom of heaven i das bootom-jer oba filma u kinoverzijama su ok,a kompletna remek dijela pogotovo das boot

Question
Nista te nisam shvatio Laughing
Jesi li ti gledao tu 5-satnu verziju ili nisi? Imas li je, ili mozda znas gdje se moze nabaviti? Ili jednostavno pricas napamet? Rolling Eyes

PorukaUpisano: Ned Lis 26, 2008 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam imao prilike gledat,ali imam doma.Sttarci su mi rekli da je bolja triput od kino verzije,njima vjerujem jer su tako rekli i za das boot i za kingdom of heaven koje sam gledao

a nabavit ima valjda u trgovinama,special endišn i sl. neznam točno
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 11:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima li uopće smisla raspravljati o povijesnoj točnosti u Hoolywood-skim povijesnim spektaklima? Jedino čega se mogu sjetit su pojedini dijelovi iz filma Gladiator. Ostalo treba gledati kao bajke i zabavljati se sa traženjem statista koji nije skinuo sat sa ruke ili avionima u letu na nebu koji su slučajno upali u kadar... Laughing

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Josip

PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa vidiš Grunfe, ja mislim da ima smisla. Moderne produkcije u nekoliko segmenta nadmašuju stare. A ti su maska, kostumografija i scena.
Gledao sam dokumentarac o tom filmu i moram priznati, da su se momci zaista pobrinuli. Mala vojska povijesničara, zanatlija, kostumografa, maketara i ostalih znalaca dobro zna kako i od čega je bila pravljena tadašnja bojna oprema i kako je izgledala u živo. Potrudili su se, da je rekreiraju.
Na žalost taj njihov trud nije spasio ovu "filmčugu" Evil or Very Mad

Josip
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa...ni "Gladijator" nije nešto...od same uvodne bitke do čitavog scenarija i do amerikaniziranog idealiziranja rimskog (rimskog hm...) republikanizma...
A ni priča nije nešto...
No priča o filmovima je zanimljiva - kao dijete gledao sam "El Cid" i
"Ben Hur" i pogledam ih uvijek iznova kada uhvatim priliku!
Zanimljivo je što sam pročitao, međutim, o filmu "El Cid"...da sada ne citiram točno riječ po riječ, nešto u stilu "povijesno krivotvorene katoličke propagande"...
Nije riječ o komentaru za vrijeme socijalizma već modernoj filmskoj kritici ali usprkos nekim zaista iskrivljenim činjenicama ( Rodrigo od Vivara baš i nije bio svetac, ali tko je bio u ta vremena) film je izuzetno gledljiv i snažan i danas!
A razni novi spektakli, poput ovog u naslovu topica, dobri su za jednu večer uz kokice i ništa više!
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je od povijesnoh -Der Untergang je najbolji-govori o svim aspektima rata i ljudske pshihe jednog vođe-Fuhrera,naroda koji pati zbog ludosti i fanatizmu i Njemaca(ne nacista kako to običava se reči jel je bilo i Volksturma a ne samo SS i Gestapo) u borbi za Sovjetima željima osvete-izdaja,rat,novac i čast.
...Saving Private Ryan je propaganda...i to ne anti-ratna..dok je Band of Brothers meni barem remek dijelo.
Ben Hur je priča sama za sebe..jedan od najboljih.
Gladijator je dobra priča a za točnost hmmmm...
Stalingrad je meni jako dobar film..čisti anti-ratni o prijevari svih režima naspram vojnika.
Enemy at the gates mi je big-time pušiona...
Das Boot je super..malo predug.

Ovo je fetiš mome frendu(filmofil je pa me puni sa nevažnim činjenicama), Hollywood ima svoju veziju istine a to nije povijest već Box Office iliti zarada..tako da ako želite orginal..uzmite snimke sa ratišta ali bez komentatora.
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja volim "Der Untergang"...i inače volim filmove sa happy endom!
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislim da je problem danasnjih filmova to kaj se preveliki naglasak daje na predivna cuda koja nam danas pruzaju racunala i sve njihove mogucnosti...danas je "nositelj" filma racunalna grafika u njemu a ne kvalitetna radnja i scenarij....danas je bitnije da ti kazes "vaaaaaaauuuuuu" kad vidis onu scenu koloseuma u galdiatoru kada ga maximus prvi put vidi.....bitnije je vidjet scene tisuca i tisuca vojnika u jednom kadru kak se mlate a krv strca po kameri iz svih kuteva....mislim da ce se vecina sloziti samnom kad kazem da su prva tri nastavka star warsa daleko bolji od zadnja tri, iako im po efektima nisu ni do koljena....zadnji indiana jones po meni nije ni do koljena prvom, drugom i trecem i meni je veliko razocaranje iako sam ga cekao ko malo djete....danas vrijedi misljenje da je bitnije gledat kompjuterskog idiota jar jar binksa kak se budalira po kadru, koji je smijesan samo predskolskom uzrastu, nego da te uvuce radnja filma i da prozivis svaku sekundu film ko da si u njemu....eto, zato mislim da danasnji filmovi tipa aleksandar veliki i ini drugi nisu ravni nekim starijim spektaklima tipa ben hur kojeg cu svaki badnjak iznova sa gustom pogledati...opet...i opet...i opet Very Happy ....a kaj se tice filma aleksandar veliki....danas je homoseksualnost "hip" stvar u svijetu...."dope" je bit gay pa se to i kroz filmove provlaci....u aleksandru velikom su se tolko orjentirali na homoseksualne odnose da je vecini ljudi koji ne ljube bas povjest uopce promakla cinjenica da je covjek bio jedan od najvecih, ako ne najveci, vojskovoda svih vremena koji je pokorio gotovo cijeli tada poznati svijet....ipak su njegove turoperaterske sklonosti bitnije Wink
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 27, 2008 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
...mislim da ce se vecina sloziti samnom kad kazem da su prva tri nastavka star warsa daleko bolji od zadnja tri, iako im po efektima nisu ni do koljena...

Konačno glas razuma!
Pogledao sam svaki na stotine puta, a na projekciji jednog od novih sam umalo izišao iz kina!

Nego, što se tiče homoseksualizma, bio je prilično "in" i u vrijeme starih Grka...
Navodno su ga prakticirale čitave jedinice kao mjeru kohezije!
Što se tiče povijesne realnosti u filmovima - a koga bi ona zanimala u današnje doba?
Film je zabava, makete su zabava, sve bi trebalo da bude zabava!
Nezaboravna Carrie Fisher rekla je svojedobno nezaboravnom Harrisonu Fordu..."You have Your moments...not many of them, but You sure do have 'em"...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma