Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| TangoHotel
| Član od: 10 Velj 2006 | Poruke: 291 | Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost |
|
Upisano: Sri Ruj 17, 2008 11:57 am Naslov poruke: Zanimljive fotke sa neta |
|
|
Povremeno na netu naletim na neke zanimljive fotke, za koje mislim da bi mogle zanimati i neke od vas. Otvorio sam zato novu temu u nadi da će se i drugi u tome pridružiti.
Evo prvih
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
| Član od: 17 Stu 2006 | Poruke: 561 | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sri Ruj 17, 2008 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
ove prve dvije fotke ...dali je to somua s 35 od panzer abteilung 202 ? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| hornet
| Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1979 | |
|
Upisano: Sri Ruj 17, 2008 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
dog Napisao/la: | ove prve dvije fotke ...dali je to somua s 35 od panzer abteilung 202 ? |
Vjerovatno da, usput za one koji neznaju, u zadnjem broju Husara je izašlo pokoja fotka spomenute bojne iz arhive HDA.
Nemam ama baš ništa pojma o tenkovima ali ako je suditi po Husaru i objavljenoj skici bojne prva fotka (211) prikazuje barem jedan tenk te bojne, dok se za drugu fotku to ne može reći, naime 302 se ne nalazi na popisu što dakako nemora znaćiti da je Husar u pravu (a možda i je)
Treća fotka predstavlja Rogožarski PVT i skupinu mladića , negdje na netu postoji ista fotka u većoj rezoluciji |
|
Natrag na vrh |
|
|
| torax
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 2398 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 17, 2008 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
a ovo je izvrnuti panzer I, jel?....ne vidim bas dobro...rekao bi po gusjenicama i kotacima... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 10:28 am Naslov poruke: |
|
|
torax Napisao/la: | a ovo je izvrnuti panzer I, jel?....ne vidim bas dobro...rekao bi po gusjenicama i kotacima... |
ja bi prije rekao da je to neki hotchkiss ili renault... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| torax
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 2398 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
hm, al gusjenice mi se cine njemackima....a losa je slika, ne vidim bas.. _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 11:56 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da se radi o istom tenku snimljenom negdje u dalmaciji , barem mislim, možda split, zbog karabinjera sa slike i njemačkog vojnika koji ima planinarske cipele ,ss princ eugen...
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| AleksandarMorozov
| Član od: 03 Stu 2006 | Poruke: 1791 | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
torax Napisao/la: | hm, al gusjenice mi se cine njemackima....a losa je slika, ne vidim bas.. |
Hočkiz H-39...garant. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| kinfa-t
| Član od: 19 Kol 2006 | Poruke: 1094 | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
dog Napisao/la: | mislim da se radi o istom tenku snimljenom negdje u dalmaciji , barem mislim, možda split, zbog karabinjera sa slike i njemačkog vojnika koji ima planinarske cipele ,ss princ eugen...
|
Kaj je bilo Eugena u Dalmaciji?
Znam da je u Zagorju bilo jer u jednoj kući je dugo bio štab SS-a neke vrste,a znam da su se oni i Hanđarovci smucali po Slavoniji i Bosni. _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| stuart
| Član od: 04 Sij 2007 | Poruke: 52 | |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova zadnja fotografija je objavljivana te u legendi stoji da je snimljena u Grčkoj. Somua pripada Pz.Abt.212.
Naše Somue i Hotchkisi ( pod naše mislim na I./202 Pz.Abt.) imaju brojčanu oznaku na prednjem dijelu kupole.
Inače uz Pz.Abt.212 ove je tenkove koristio je i II.Pz.Abt.202 koji je bio u Finskoj.
Vozila sve tri postrojbe bila su numerirana na sličan način te ih je lako zamijeniti. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Pet Ruj 19, 2008 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
stuart Napisao/la: | Ova zadnja fotografija je objavljivana te u legendi stoji da je snimljena u Grčkoj. Somua pripada Pz.Abt.212.
Naše Somue i Hotchkisi ( pod naše mislim na I./202 Pz.Abt.) imaju brojčanu oznaku na prednjem dijelu kupole.
Inače uz Pz.Abt.212 ove je tenkove koristio je i II.Pz.Abt.202 koji je bio u Finskoj.
Vozila sve tri postrojbe bila su numerirana na sličan način te ih je lako zamijeniti. |
brojčane oznake kod pz.abt.202 bile su bijele,a nekad crvene sa bijelim
rubom.
zanima me koje su se prije koristile i kada? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| stuart
|
Upisano: Pet Ruj 19, 2008 11:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo dobro pitanje koje me je nagnalo da pregledam sve fotke Somua i Hotckissa koje sam do sada skupio
Crvene brojke s bijelim obrubom - 1942. do travnja ili svibnja 1943.
Bijele brojke nakon toga.
1944. imamo i low visibility brojke. Preko maskirne sheme crne brojke, ali samo rub. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| AleksandarMorozov
| Član od: 03 Stu 2006 | Poruke: 1791 | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sub Ruj 20, 2008 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
Jedan detalj vezan za priču o SS-u...odnosno za Hansove čizme. Naime, na registraciji vozila pred njim piše WH...ergo, Wehrmacht, a ne SS.
Ne kažem da Hans nije SS-ovac. Uostalom, SS je integralni bio dio ukupnih OS Reicha. Samo ukazujem na detalj onima koji pomnije proučavaju dotičnu fotografiju. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 11:15 am Naslov poruke: |
|
|
stuart Napisao/la: | Vrlo dobro pitanje koje me je nagnalo da pregledam sve fotke Somua i Hotckissa koje sam do sada skupio
Crvene brojke s bijelim obrubom - 1942. do travnja ili svibnja 1943.
Bijele brojke nakon toga.
1944. imamo i low visibility brojke. Preko maskirne sheme crne brojke, ali samo rub. |
ovo su low visibility oznake na talijanskom tenku m15/42
a ovo somua s 35
...i hotchkiss
[URL=http://imageshack.us] |
|
Natrag na vrh |
|
|
| stuart
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 11:31 am Naslov poruke: |
|
|
Fotografije M.15 su iz francuskog arhiva. Nalaze se u seriji filmova o Kozacima. Najvjerojatnije snimljeno u onom brdskom dijelu Slavonije u proljeće 1945.
Francuzi su iz borbi u Dalmaciji u jesen 1943. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|