Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| domagoj
| | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 212 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Ruj 28, 2008 10:38 am Naslov poruke: Autoblinde na ovim prostorima |
|
|
Dakle, nabavih Autoblinu AB43, pa me zanima da li je korištena na ovim prostorima. Sve info, fotke, linkovi su dobrodošli.
Znam da su AB40 i AB41 korišteni dosta, ali o AB43 ima jako malo informacije jer je napravljena tek 44 i koristili su je samo Nijemci.Kolika je vjerojatnost da je korištena i kod nas? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Ned Ruj 28, 2008 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Koristene su samo AB 40 i AB 41,AB 43 nisu,ili barem pogresno pise u mojim knjigama... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stuart
| | Član od: 04 Sij 2007 | | Poruke: 52 | |
|
Upisano: Ned Ruj 28, 2008 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Stožer SS policije u Zagrebu imao je dva komada AB.43 (Izvor Daniele Guglielmi:Italian armour in german service 1943-45).
Krajem 1944 god.na pri stožeru armijske grupe F (Balkan) je 11 blindi, 6 pri XV brdskom korpusu, 7 kod XXI brdskog korpusa, 4 kod XXII brdskog korpusa, 9 kod Kozaka te 14 na željeznici kao oklopne dresine.
Sve je to može svrstati u kategoriju "kod nas". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|