Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Stalak za avion u letu ( bez podvozja )

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pon Ruj 08, 2008 10:19 am    Naslov poruke: Stalak za avion u letu ( bez podvozja ) Citiraj ovaj komentar

Dakle za pocetak mislim raditi avione bez podvozja pa me zanima sljedece:

1) kako zatvoriti rupe u podvozju, jednostavno dijelove koji su otvoreni zatvoriti (ostanu male rupe, pretpostavljam da je to normalno rupe su cca 1mm kod spojeva ) ili te rupe kititati da se potpuno zatvore

2) kako napraviti i od cega stalak, nesto kao tipa prozirna izvinuta cjevčica i drveni ili vec od necega stalak kao uteg koji ce drzati avion ( ovo me vise zanima, kako izraditi sto jednostavnije i sto jeftinije i od cega )

Hvala na pomci Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 08, 2008 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa ak si bas freak za tocnost onda ti zracnost od 1 mm kod vrata podvozja nikak nece hodat jer bi to u stvarnosti znacilo da je razmak izmedu vratasca 7,2 cm, pretpostavljam da govoril o 72-ci....kod aviona sve poprilicno dobro "dihta" Smile ....nisam ekspert za avione, al mislim da bi trebalo zakitat te rupe i samo u njih urezat liniju di se dodiruju vratasca...
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ruj 08, 2008 1:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko sam ja do sada imao iskustva (a radim najviše 72-ojke), većina proizvođača maketa uvijek daje i opciju sa uvučenim stajnim trapom, tako da s tim ne bi trebao imat nikakvih problema (naravno, uvijek postoje iznimke od pravila, ali tu onda rješavanje problema ovisi o samoj dotičnoj maketi).
A što se stalka tiče, probaj improvizirat, tu je teško dat neki konkretan odgovor.
Ja se sjećam nekih davnih vremena kad je 80% maketa zrakoplova u 1/72 već dolazilo sa stalkom u kutiji.
Evo, kupio neki dan Zvezdinog BIS-a, i ima stalak u kutiji! Cool
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 08, 2008 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris je već odgovorio na prvo pitanje. Većina proizvođača daje mogućnost zatvaranja stajnog trapa, pa uz malo kirurgije ne bi bilo teško ni prilagoditi one koji za to nisu predviđeni. Meni se sviđaju postolja koja su u obliku crne podloge sa natpisom i zakrivljene čelične žice 1mm na kojoj je fiksirana maketa. Možda ne bi bila loša neka prozirna plastična podloga od Plexi stakla...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Ruj 11, 2008 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice prozirne cjevcice/sipkice a da probas sa onom sipkicom koje budu na venecijanerima, imas pune i suplje, kad se zagriju mogu se savijati(radio angeleyes-e od njih, provjereno) i mozes ih dobiti za neku mizeriju kod bilo koga ko se bavi doticnim roletama.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma