Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Savjet za kompresor...
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Emir

Član od: 20 Sij 2006
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sri Lis 08, 2008 9:45 pm    Naslov poruke: Savjet za kompresor... Citiraj ovaj komentar

Nasao sam ovaj kompresor u OBI-ju sa pristupacnom cijenom. Samo mi prodavac kaze da nije za AB, i na slici je naslikan AB i obojan crvenom bojojm navodno nije za nas hobi. A po svemu sto vidim mislim da bi mi koristio! Sta da radim ?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 08, 2008 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ni slucajno! To ti nemoze posluziti, nema kompresione posude, impulsni je, a i daje jako jako slab pritisak da bi to bilo upotrebljivo za farbanje sa ab-om. Dobar za ispuhivanje prasine, pumpanje guma i madraca, ali za sve ostalo neprikladan. Bucan ko vrag, grije se jos vise, vibrira, u roku par minuta predje pola garaze koliko se trese i odskace od zemlje.... Wink

Zaboravi.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj kompresor ti bez obzira na buku i nedostatak kompresijske posude nemože poslužiti za AB jer nema isušivač zraka koja je po meni najvažnija stvar na kompresoru.Ovaj kompresor se pali kod svakog puštanja zraka što znači da se kod dužeg rada počinje jako grijati.Kod visokog tlaka i temperature javlja se velika količina vlage(vode) u sistemu i na AB-u.Rezultat svega toga je pojava kapljica vode na obojanoj površini.Inače regulator zraka sa isušivačem u Pevecu košta cca 250kn.Ako se odlučiš za nabavu vrhunskog bešumnog komresora javi mi se ja ih izrađujem.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Reaper

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm...ni moj nema isusivac zraka (sto god to bilo) pa radi bez ikakvih problema...... i nikad mi nije ukapao apsolutno nista u boju....

Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 10:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja sam isto tako mislio kao i ti da mi taj "isušivač" ne treba do onog trenutka kad sam sa kompresorom od 24lit. bez isušivača išao bojati pet polica ukupne površine 5metara kvadratnih.Na zadnjoj petoj AB mi je počeo pljuckati vodu i poslije toga onako ljut sam ugradio isušivač.Sad više nema vode ma da i radim cijeli dan sa AB-eom.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm....ja sam sa slicnim kompresorom farbao po par sati dnevno, uglavnom branike, haube, dijelove auta...... ni nakon par mjeseci konstantnog rada po par sati dnevno nije ukapalo nista, a siguran sam da nema nikakav filter.....mozebiti do konstrukcije (ili kvalitete) kompresora?

Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neki kompresori imaju tvornički ugrađen isušivač koji se nalazi na samoj boci i na njemu se nalazi barometar,gumb regulatora zraka i priključak za trošilo u ovom slučaju AB.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nope....nema, rastavio sam ga do zadnjeg dijela i nema...... a mozda sam samo imao srece....vidjet cemo...... Wink

Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reci mi samo za što koristiš taj kompresor(koliko puta se upali u toku rada,recimo unutar 15 minuta),koliko ima litara kompresijska boca?Kao što sam rekao,kad se kompresor jako zagrije a tlak u boci je visok dolazi do pojave kondezanta(vode) što znači da kompresor sa velikom kompresijskom bocom(motor radi samo jednom) može biti bez isušivača ako se koristi samo za maketarstvo.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisi me skuzio.... pricao sam ti o kompresorima s kojima sam radio na farbanju dijelova limarije i automobila. Raspon boje je bio od 6 litara, do 100litara..... niti jedan nije imao nikakav filter za vlagu, svaki je dnevno (znaci efektivno i konstatno) radio oko 4-5 sati..... i nikad problema.....

Moj maketarski i je preradjen od tog najmanjeg (6 litara boca), odradi efektivno 2-3 sata konstantnog rada svaki dan, pa opet nista....

E sad, zasto, kako...... no, problema nemam...

No, da ne spamamo topic vise sa ot-om, slozili smo se da je ovaj kompresor neupotrebljiv, a to je kolegi koji je postavio pitanje najbitnije.....

Natrag na vrh
HrvojeKL

Član od: 26 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 2:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hemza, zbunjuješ ljude sa tim isušivačem. To se jednostavno zove filter, i može biti samostalan ili u sklopu regulatora.

Hrvoje
Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne Hrvoje,filter na kompresoru se nalazi na usisnom dijelu motora i on pročišćava usisni zrak od prašine i nečistoće koja bi mogla nepovratno uništiti motor ,a isušivač zraka odvaja iz komprimiranog zraka svu vlagu koja može uništiti uređaje koji su spojeni na taj zrak.No nećemo više o tome dosta smo glabali o toj temi.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To se ne zove "isusivac", vec filter za vlagu, i za razliku od filtera za zrak, koji se nalazi na usisnom dijelu motora, filter vlage je na samom izlaznom dijelu, odnosno neki redosljed je izlaz iz boce - filter za vlagu - prikljucak za crijevo. Znaci, nalazi se iza boce, a prije samog crijeva od pistolja za farbanje (ili u nasem slucaju ab-a).

I taj princip je isti na svim kompresorima, i nema tu filozije ima li fiter vlage ili nema. Ako ga ima, onda je samo na tom mjestu, ako ga nema - onda ga ni ne vidis..... Wink Ili u sklopu regulator-manometar-izlaz, no to sigurno nije slucaj kod jeftinih i home made kompresora......

Kolega je (ocigledno) htio malo reklamirati kompresore koje on proizvodi, a valjda je pojam "isusivac" djelovao dovoljno mocno, a uz tvrdnju da je to najbitniji dio kompresora.... hej, i ja bih prihvatio to objasnjenje i uzeo taj kompresor. Pazi, on ima isusivac..... Idea

Mala sala, nista lose nema u tome...... Wink

Natrag na vrh
WÜRGER
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 6:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Kolega je (ocigledno) htio malo reklamirati kompresore koje on proizvod

Ajde pojasni nam tko je što htio reklamirati i to još očigledno? Sherlock
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit će dosta off topica. Nastaviti možete na pm ili van foruma.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma