Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 12:28 pm Naslov poruke: Dizler lokomotiva 1:87 |
|
|
Pa odlučijo sam, da ovaj moj rad dodam u ovu temu. Nije maketa ali restavriranje maketa je nešto slično ovome. Lokomotivu mi je pokloniju prijatelj i odlučijo sam , da joj promjenim izgled. Pa na njoj sam probavao neke stvari koje još nisam radio na maketama in dobro če mi ova škola služiti u nadaljnem radu na maketama.
Pa prvo sam probao kako na Tamiya primer sjedne boja u spreju od različitih proizvoača, kako reagiraju kad jednu stavim na drugi i kako reagira lak u spreju na ove boje.Boje u spreju su se dobro spimile sa Tamiya primerom, nikakve reakcije-tako da sad znam da je T.primer No.1
A i lak je dobar i u nadaljnom radu na maketama ču ga upotrebiti jer ga je mnogo u boci i vrlo jeftiniji id Revellovog.
A takoer sam prvi put upotrebijo ulje za kočnice, kako on to razkraja boju sa plastike, kad je staviš u njega. Rezultat je dobar. Bio sam malo kad sam vidijo kako je boja odstupila od makete i nešto i naučijo kod skidanja te boje sa makete. Rad je bio dugotrajan ali isplatilo se je.
Pa prvo sam lokomotivu raztavijo na prafaktore a onda u ulje za kočnice, učistio, dao sve u Tamija primer. Malo sam kitao strehu. Onda sve u boje iz spreja i stavijo par sloja laka. Onda sestavijo nazad i imao nešto problema sa montažom elektromotora na svoje mesto. Onda sam stavijo dekale od jednog avijona u 1:72 in od avta 1:24. Prvi put upotrebijo mehčalec za nalepke. Pa ga stavijo i u wash, pa na kraju još dodao malo rje in dodao Migov pigment prašine. Rezultat-meni se sviđa sad lokomotiva. Dodao sam i slike od svega početka pa do kraja rada.
Unutrašnost
Olju za kočnice
Nema više boje
Tamiya primer
U bojama
Prileganje
Wash
Dekali
I na kraju konačni izgled.

U boje stavijo i kočnice
Pa , da kažem, dobijo sam elana -pa ču to još uraditi na kojoj.
Komentari dobrodošli.
A na kraju sam ugotovijo, da moram mnogo naučiti kot tehnika staranja.
LP
 _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pon Ruj 01, 2008 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra lokomotiva, a kaj ovi decali su od Corvette ? _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|