Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Flags of our fathers na HR nacin
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Jul 10, 2008 10:32 pm    Naslov poruke: Flags of our fathers na HR nacin Citiraj ovaj komentar

Evo, nakon desetak izradjenih glava konacno sam sa jednom zadovoljan. Ideja mi je dosla nakon gledanja filma "Flags of our fathers", htio bi napravit figuru koja dize zastavu na nekom "brdu".

Faca je prava Rvacka izmedju 25-30 godina, sljem je M1, osmirglan grubim smirglom da se dobije zrnatost, ali mislim da cu opalit gore alu-foliju i odsimulirat maskirno platno, cizme su one crne visoke adidaske (Sloga), kakve smo nosili u to vrijeme (oko devedesdruge).
Sori, slike su lose zbog svjetla, bit ce boljih po danu...

Kao što se vidi, promjenio sam i način rada-prvo radim "kritične" dijelove-glava-ruke-noge, a tek sad cu to sve zakeljit na zicani kostur.
Kako cu napravit kalas nemam pojma, ima li netko neku sliku sa dimenzijama, moze bilo koji tip kalasa koji je koristen kod nas...

Osim kalasnjikova (nemam dimenzije), imam jos jedan problem, naime htio bih staviti onu kratu sivomaslinastu majicu, maskirne hlace i ovaj prsluk:

Da li netko ima sliku istog odozada, i da li se ove dolje kopce kopcaju na opasac. Ja sam imao onaj obicni vulgaris debeli prsluk(bezrukavnik), pa nemam pojma kako ovaj zapravo izgleda...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni ova glava izgleda kao od tipičnog afroamerikanca tj od crnca.

sve osobine crnačke konstitucije lica.još moram reći za čizme da su ispale savršeno,ali ja bi facu na tvom mjestu doradio da bude tipičan hrvat a ne crnac...

by the way jesu te čizme bile smeđe ili crne boje?
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čizme su bile smeđe(ja imam te iste iz tog vremena), tek puno kasnije su se viđale crne. Vjerovatno će biti smeđe.

Pozdrav !
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 1:39 pm    Naslov poruke: O čizmama Citiraj ovaj komentar

Tehnički to nisu čizme već treking cipele.
Proizvodi ih Sloga Koprivnica sa šifrom artikla 60204. Osim u smeđoj boji, moguće ih je nabaviti i u crnoj i zelenoj.

Radi o cipelama koje je razvio Adidas i Sloga je to proizvodila za njih kao lohn posao. Prekidom suradnje s Adidasom, Sloga je nastavila proizvoditi ovu obuću kao svoju iako je time kršila zakon o autorskim pravima.
Naime, ono što čini ovu cipelu toliko popularnom je đon sa karakterističnim čepićima što je zaštićen patent kompanije Adidas. Gornjište obuće nije zaštićeno , pa su mnoge hrvatske tvornice nastavile raditi vizualno identičnu obuću sa popularnom Adidaskom, ali su na njih stavljale drugačije đonove.
Jedino je Slogina ostala vizualno identična orginalno Adidasovoj trekerice, s tim da je zbog smanjenja troškova proizvodnje materjal gornjišta zamijenjen kožom lošije kvalitete (tzv. špalt) koji se prepoznaje po glatkoj površini koju u biti čini debeli nanos boje.
Što se tiče tehničko-taktičkih karakteristika Slogine trekerice, ona je vrlo udobna za nošenje, vodonepropusna, ali zbog korištenja lošije kvalitete kože, noga je u njoj podložnija znojenju od obuće napravljene od kože II. kvalitete od kojeg je napravljena orginalna Adidaska.
Također revolucionarni đon na čepiće čini ovu cipelu protukliznom (zato je tako popularna), ali kako je napravljen od meke gume, čepići se vrlo brzo istroše (kao ripne na gumama), što anulira protuklizno djelovanje đona.
Također iskustva iz prakse (vojska) je pokazala da na blatnjavom terenu kad se čepići zapune blatom, cipela postaje vrlo skliska (negativna nuspojava čepića). Također na izuzetno niskim temperaturama zbog kemijskog sastava gume ona otvrdne što je čini neudobnom za nositi.

Oprostite na ovom off topicu. Karijeru sam započeo kao prodavač cipela i imam određenu profesionalnu deformaciju.
U svakom slučaju, ako razmišljate o nabavci art. 60204, informacije će vam dobro doći
Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
darko

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hmm, hvala na iscrpnim informacijama Laughing
Nego imas kakve close-up slike crnih (navodno ih danas koriste neke specijalne jedinice) ? I je li istina da se danas stavljaju dvije umjesto tri pruge na njih ?

Pozdrav !
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

chemical_ali Napisao/la:
meni ova glava izgleda kao od tipičnog afroamerikanca tj od crnca.

A meni pak opet izgleda kao budistički svećenik... Laughing Neznam, zbog tih kosih očiju dubokih eyesocketa....

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel o ovim adidaskama riječ?

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jest o tim adidaskama je riječ! Trebao bi fotke staviti u walkaround galeriju! Very Happy
Naravno Slogine nemaju adidasov znak.

Crne su identične, razlika je samo u boji. Inače, ista trekerica (samo je đon drugačiji jer se radi o drugom hrvatskom proizvođaču) je standardni issue u Hrvatskim željeznicama.

Što se tiče broja crta, svi znamo da su tri crte Adidasov trade mark. No zanimljivo, na tom konkretnom modelu su tri crte ostale.
<> 3 crte se stavljaju na tenisice tzv. "univerzalke" (znate one bijele, s crnim prugama, odlične za nogomet) jer je porezna već par puta opičila kaznu zbog toga.

Uglavnom sačuvajte te trekerice ko ih ima. Za 30 godina ljubitelji militarije će plaćati opake novce za njih Very Happy
Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 3:11 pm    Naslov poruke: Nevjerovatno kako cipele mogu biti uzbudljive! Citiraj ovaj komentar

Nego, kad smo već zagazili u raspravu o obući u Domovinskom ratu,
jesli li razmišljao da opičiš cokule u žuto?
Naime, i Borovo je proizvodio trekerice za Adidas, pa je prva runda ZNG-ovaca odmah nakon osnivanja ZNG-a bila opremljena tim Borovskim adidaskama koje su bile žute boje. Kako je počela bitka za Vukovar i proizvodnja u Borovu je stala, pa daljnjih isporuka nije bila.
No, kako su ti prvoborci ZNG-a jedini bili opremljeni žutim trekericama, ove cipele na nogama bi obično označavale iskusnog ratnika i izazivale poštovanje suborca. Može se reći da su bile činovi u HV-u prije činova!
Naravno, to je znao i neprijatelj i ako bi bili uhvaćeni s žutim adidaskama na nogama loše vam se pisalo!

Uglavnom, obojaš cipele na figuri u žuto i sve si rekao o čovjeku koji ih nosi.
Čisto prijedlog.
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 3:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo par slika mog prsluka, ako trebas jos koju samo reci

darko

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam pojma imao da su se radile i u Borovu. Dobra prića, mada ja nisam čuo za nju...
Hvala i za slike prsluka !

Pozdrav !
Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2008 5:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Nisam pojma imao da su se radile i u Borovu. Dobra prića, mada ja nisam čuo za nju...
Hvala i za slike prsluka !

Pozdrav !

Slogine i Borovske adidaske nisu identične izgledom, dapače drugačija je i tehnologija izrade (neću ulaziti u detalje jer su me već kolege prozvali Al Bundy zbog ovoga što sam napisao dosad), ali evo link na tekst o žutim čizmama (ovo na fotki nisu te)

http://www.vjesnik.hr/pdf/2001%5C05%5C27%5C22A22.PDF

A ovo je dio iskaza preživjelog gardiste nakon pada Vukovara:

"Izade jedan, stariji, krupniji covjek. Bilo je oko dvadeset sati. Zene i djeca iza nas cekaju autobuse. Gdje ih voze? Ja ne znam. Tako su oni odveli nas u drugi hangar. Tamo je bilo oko cetrdeset momaka. To je bilo jedno skladiste. Zima. Mjesec studeni. Dva panja i dvije svijece i njih trojica. Stevica, taj u maskirnoj uniformi i taj civil iz Beograda usli su unutra sa baterijskom lampom i rekli: “Zute cizme van.” Izveli su dvadeset i pet momaka van. Tu je bila guzva, udaranje. Tukli su ne gledajuci jesu li stariji ili mladi. Prvi, Cigo, izveo je deset momaka, deset taj drugi u maskirnom, i pet je izveo taj Stevica. Pregledavali su ih i nakon toga su ih strpali u kombije. Od tada se nista ne zna o njihovoj sudbini. "
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Pon Jul 28, 2008 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nova glava, ruka, sljem presvucen "maskirnom tkaninom":

http://i106.photobucket.com/albums/m247/dprenosil/Figure/HPIM2995r.jpg

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Pon Jul 28, 2008 12:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zeznuo sam jedan IMG tag Embarassed

Pozdrav !
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Jul 28, 2008 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda dobro. Very Happy Jedino mi nije jasno zašto si trošio vrijeme na izradu kose, kad si ionako planirao staviti kacigu?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma