Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 3:14 pm Naslov poruke: MAVAG Heja II, Legato Kits ,1/72 |
|
|
Evo da vas "počastim" još jednim svojim uradkom prije nego zgibam na more .Prvo da zahvalim Mokyju na maketi, gotovo pa da sam ju dobio na poklon ,u svakom slučaju me je ugodno razveselila, fala!
Znam da će se Timmy posebno veseliti ,ovome ,on uvjek voli naučiti o ovim "egzotičnim" avionima
Daklem ,radi se o lovcu mađarske proizvodnje: nakon što je mađarska kupila licencu za Reggiane Re-2000 i proizvela oko 70kom(pod oznakom HejaI). Odlučili su ga malo "modernizirati" ,ugraditi svoje naoružanje i svoj motor (Manfred Weiss WM K-14B, što je zanimljivo pošto je kao i orginalni motor iz Re-2000 Piaggio P-XIbis , kopija francuskog Gnome et Rhone 14N). Proizvedeno je oko 180 kom ovih lovaca ,a korišteni su večinom u zaštiti mađarskog zračnog prostora ,nažalost nisam uspio nači podatke o eventualnoj upotrebi.
Sama maketa je dakle Legato ,a u kutiji se dobivaju djelovi za izradu obje verzije (Heja I/Re-2000 i Heja II), u kutiji su dati i rezinski i PE dodatci ,a zanimljivo je da su među PE djelovima i djelovi potrebni za izradu "mornaričkog" Re-2000 koji se katalpultirao sa brodova.
Za kalup je izgleda poslužila stara maketa SuperModela Re-2000, koja je nešto detaljirana ,a paneli su urezani. Na prvi pogled sve je super ,ali kad se krene u slaganje dolazi nočna mora. Večina djelova ne paše , treba dosta kita, kapotaž motora od rezina je koma i treba dosta šmirglanja i nije dat poklopac kabine za Heju II ,več dva za Re-2000/Heju I .
Alo dobro sve o rok službe . U svakom slučaju dosta posla ,a za kraj sam još zeznul i maskirnu shemu ,naime fleke sam radil preko šablone ,a ispale su ko da sam ih radil kistom (ko mi je kriv kad radim s puknutom diznom ),a ni Revellova boja mi nije pomogla u tome....Pred kraj sam izgubil volju za njim pa sam ga sam zgotovil bez preveč truda.
U svakom slučaju još jedan "egzot" u mojoj kolekciji .
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 3:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stvarno dobar! Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiv avion i dobro napravljena maketa.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično je ispala, jako dobro ofarbano s obzirom na mjerilo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično, moram priznat da su ovakve egzotične stvari jako zanimljive! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Mađarski Seversky
Krasna kamuflaža
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
| | Član od: 09 Lis 2006 | | Poruke: 222 | |
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| U stvari, mađarski Re 2000 ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pet Kol 01, 2008 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa i Re2000 je italjanski Seversky  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moky
 | | Član od: 15 Lis 2007 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Kol 01, 2008 4:30 pm Naslov poruke: odgovor |
|
|
Daj ne kukaj šema ti je ispalala boli glava.Drago mi je da je dospio u ruke pravog majstora. baš me zanima dali ču ja uspijeti svoga tako skockati. _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 01, 2008 5:17 pm Naslov poruke: |
|
|
super je ispao avioncek, zanimljiv nacin spremanja podvozja....samo, kaj ce madarima mornaricka verzija?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Kol 01, 2008 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma uvijek me oduševiš. Neobičan i odlično urađen. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 10, 2008 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | super je ispao avioncek, zanimljiv nacin spremanja podvozja....samo, kaj ce madarima mornaricka verzija? |
Krivo si razumio :isti kalup se daje u više kutija istog proizvođaća ,dakle ta plastika i PE djelovi se pakiraju i u kutiju koja se nudi sa talijanskim oznakama kao Re-2000 ,a talijani su probali par Re-2000 staviti na svoje brodove kao lovačku zaštitu. Ak te više interesira moral buš se obratiti stručnacima za mornaricu. Ja sam sam napomenuo ako netko želi kemijati iz ove kutije se može napraviti i ta makete  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|