Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MAVAG Heja II, Legato Kits ,1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 3:14 pm    Naslov poruke: MAVAG Heja II, Legato Kits ,1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo da vas "počastim" još jednim svojim uradkom prije nego zgibam na more Wink .Prvo da zahvalim Mokyju na maketi, gotovo pa da sam ju dobio na poklon ,u svakom slučaju me je ugodno razveselila, fala!
Znam da će se Timmy posebno veseliti ,ovome ,on uvjek voli naučiti o ovim "egzotičnim" avionima Very Happy Very Happy Wink
Daklem ,radi se o lovcu mađarske proizvodnje: nakon što je mađarska kupila licencu za Reggiane Re-2000 i proizvela oko 70kom(pod oznakom HejaI). Odlučili su ga malo "modernizirati" ,ugraditi svoje naoružanje i svoj motor (Manfred Weiss WM K-14B, što je zanimljivo pošto je kao i orginalni motor iz Re-2000 Piaggio P-XIbis , kopija francuskog Gnome et Rhone 14N). Proizvedeno je oko 180 kom ovih lovaca ,a korišteni su večinom u zaštiti mađarskog zračnog prostora ,nažalost nisam uspio nači podatke o eventualnoj upotrebi.
Sama maketa je dakle Legato ,a u kutiji se dobivaju djelovi za izradu obje verzije (Heja I/Re-2000 i Heja II), u kutiji su dati i rezinski i PE dodatci ,a zanimljivo je da su među PE djelovima i djelovi potrebni za izradu "mornaričkog" Re-2000 koji se katalpultirao sa brodova.
Za kalup je izgleda poslužila stara maketa SuperModela Re-2000, koja je nešto detaljirana ,a paneli su urezani. Na prvi pogled sve je super ,ali kad se krene u slaganje dolazi nočna mora. Večina djelova ne paše , treba dosta kita, kapotaž motora od rezina je koma i treba dosta šmirglanja i nije dat poklopac kabine za Heju II ,več dva za Re-2000/Heju I Crying or Very sad .
Alo dobro sve o rok službe Smile . U svakom slučaju dosta posla ,a za kraj sam još zeznul i maskirnu shemu ,naime fleke sam radil preko šablone ,a ispale su ko da sam ih radil kistom (ko mi je kriv kad radim s puknutom diznom Embarassed ),a ni Revellova boja mi nije pomogla u tome....Pred kraj sam izgubil volju za njim pa sam ga sam zgotovil bez preveč truda.
U svakom slučaju još jedan "egzot" u mojoj kolekciji Very Happy .

dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 3:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno dobar! Bravo!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 3:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljiv avion i dobro napravljena maketa. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Jul 31, 2008 6:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično je ispala, jako dobro ofarbano s obzirom na mjerilo!
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Čet Jul 31, 2008 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Odlično, moram priznat da su ovakve egzotične stvari jako zanimljive!
Natrag na vrh
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Čet Jul 31, 2008 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mađarski Seversky Smile
Krasna kamuflaža Exclamation

Josip
YSub

Član od: 09 Lis 2006
PorukaUpisano: Čet Jul 31, 2008 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U stvari, mađarski Re 2000 ...
Natrag na vrh
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2008 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa i Re2000 je italjanski Seversky Wink
Moky

Član od: 15 Lis 2007
PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2008 4:30 pm    Naslov poruke: odgovor Citiraj ovaj komentar

Daj ne kukaj šema ti je ispalala boli glava.Drago mi je da je dospio u ruke pravog majstora. baš me zanima dali ču ja uspijeti svoga tako skockati.
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2008 5:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je ispao avioncek, zanimljiv nacin spremanja podvozja....samo, kaj ce madarima mornaricka verzija? Laughing
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2008 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma uvijek me oduševiš. Wink Neobičan i odlično urađen.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Poky

PorukaUpisano: Ned Kol 10, 2008 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
super je ispao avioncek, zanimljiv nacin spremanja podvozja....samo, kaj ce madarima mornaricka verzija?

Krivo si razumio :isti kalup se daje u više kutija istog proizvođaća ,dakle ta plastika i PE djelovi se pakiraju i u kutiju koja se nudi sa talijanskim oznakama kao Re-2000 ,a talijani su probali par Re-2000 staviti na svoje brodove kao lovačku zaštitu. Ak te više interesira moral buš se obratiti stručnacima za mornaricu. Ja sam sam napomenuo ako netko želi kemijati iz ove kutije se može napraviti i ta makete Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma