Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Pro 13, 2019 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja kupio u V. Gorici zadnju.... i danas slazem i skuzim da jedna rupa na staklu nije izbusena... Sad da ju vratim, vratit ce mi novce, ali nemam vitrinu. Sutra trebam naci nekog staklara da mi to odradi... Eto kad kupujem na petak 13  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Ned Pro 15, 2019 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jel ima slika napretka? kako ste zadovoljni sa policom??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 563 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Pro 15, 2019 9:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra je, samo malo nestabilna jer je uska. Ja sam promijenio nogice na šire, ali svejedno bi se morala nekako učvrstiti za zid. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
|
Upisano: Uto Pro 17, 2019 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Staklar odradio, pa onda i ja... Pričvrstio na cca 70 visine na zid i jako lijepo izgleda... Sad treba farbati biste i minijature  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Uto Pro 17, 2019 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Gak,
kad napuniš vitrinu baci malo koju sliku da vidimo kako to izgleda u stvarnosti (a ne u reklami) ....
Vojo
| Gak Napisao/la: | Staklar odradio, pa onda i ja... Pričvrstio na cca 70 visine na zid i jako lijepo izgleda... Sad treba farbati biste i minijature  |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
|
Upisano: Uto Pro 17, 2019 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Gak,
kad napuniš vitrinu baci malo koju sliku da vidimo kako to izgleda u stvarnosti (a ne u reklami) ....
Vojo
| Gak Napisao/la: | Staklar odradio, pa onda i ja... Pričvrstio na cca 70 visine na zid i jako lijepo izgleda... Sad treba farbati biste i minijature  |
|
Kad napunim?? Ajde necemo ipak cekati 20 godina!
Ovako nekako:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
|
Upisano: Ned Pro 13, 2020 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Nakon godinu dana Lidl ponovno dao u prodaju iste vitrine, ovaj puta 10% skuplje nego lani .... evo slike iz najavljenog kataloga za iduću sedmicu:
Pa sad, kome se ne da izrađivati vitrinu, molim ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darijan
 | | Član od: 10 Velj 2008 | | Poruke: 76 | |
|
Upisano: Uto Pro 15, 2020 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Nakon godinu dana Lidl ponovno dao u prodaju iste vitrine, ovaj puta 10% skuplje nego lani .... evo slike iz najavljenog kataloga za iduću sedmicu:
Pa sad, kome se ne da izrađivati vitrinu, molim ....
Vojo  |
Htio bih samo potvrditi da su po mom mišljenju vitrine vrijedne novca. Ja sam super zadovoljan s mojom. _________________ https://altapproachminis.blogspot.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2020 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koliko dobro takva vitrina brtvi prašinu? Vidio sam po interneti da ljudi vitrine iz IKEA-e dorađuju na način da uz rubove stakla zalijepe pjenastu traku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2020 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
jednom ili dvaput godišnje treba obrisati prašinu, nema je puno ali nešto ipak uđe kroz prorez na sredini _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
 | | Član od: 02 Tra 2017 | | Poruke: 78 | | Mjesto: Mostar |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2020 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Svima koji planiraju uzimati ove "Lidl vitrine"..vazna napomena...
Ja sam prosli put uzeo 3 komada.. kad sam dosao tamo 2 paketa su bila kao da ih je HP dostavljao..
Probrao sam od ostala 4 paketa, 3 koja su mi se ucinila ok..
U jednome sam osjetio da neki komadici šuškaju (to vam.je znak da izbjegavate taj paket)..
Sa strahom sam.otvorio paketo kuci.. izgledalo je katastrofa..al na srecu samo je jedno staklo/polica bilo sasuto u milion komada.. ostalo je sve bilo OK..
Tako da pripazite  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dejan_206
 | | Član od: 23 Stu 2016 | | Poruke: 102 | |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2020 11:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno,bas mi treba jedna takva. Ici cu sutra pogledati ako ih jos ima. Hvala na info . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 19, 2020 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas sastavio. Preporučam. Jedino, da, pazite ako se čuju čudna šuškanja ili ako je kutija natučena, otvorena....
Hvala Vojo na info, uštedio si mi puno para jer sam mislio na ljeto slagati regal .... pa samo na željezariju bih utrošio u ovoj klasi kvalitete više (uključeno višednevno bauljanje po shoppovima i konstruiranje) da sam išao kupovat. A gdje su tek stakla (10 polica, 2 prednja, 2 bočna), rezanje ploča .... izuzetno je solidna.
Makete još nisam poslagao, tri komada u 1/35 radi usporedbe dimenzija:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
|
Upisano: Čet Lip 15, 2023 1:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Uradi sam vitrina, verzija 3.0
Kako stalno gledam u svoje makete u vitrinama koje sam napravio, već duže vreme uočavam neke nedostatke. Konačno sam se pred dvije godine odlučio otkloniti te nedostatke izradom nove vitrine pa sam išao kupiti letvice, raspilio ih i - stao.
Razlog čekanja/stajanja je najviše bio taj što nisam znao kako sam izraditi utore za staklena vrata i police.
Konačno sam pred mjesec-dva pronašao kod svog zeta jedan cirkular koji može dovoljno točno to izraditi pa sam krenuo u dovršavanje vitrine.
Razlozi zašto sam se odlučio na novu vitrinicu su:
- obje postojeće vitrine su iste dubine, a kako stoje jedna do druge, staklena vrata od lijeve vitrine nisam mogao otvoriti (klizanjem u desno) bez da skinem desnu vitrinu
- obje vitrine su dosta teške te sam odlučio pokušati maksimalno olakšati 'konstrukciju'
- LED rasveta je loša tj. ne osvjetljava makete dobro
- dubina vitrine (bez obzira na problem otvaranja kliznih vrata) je pre velika tj. nepotrebno su duboke (za većinu maketa koje radim)
- pored toga je razmak između polica isto tako pre veliki pa gubim dosta 'izložbenog prostora' na bijelu pozadinu
Tako da sam odlučio na novoj vitrinici napraviti:
- pliću vitrinu (manje dubine) da nemam problem otvaranja lijeve vitrine
- izbaciti LED rasvjetu odnosno izostaviti bilo kakvu unutarnju rasvjetu
- pokušati napraviti čim lakšu vitrinu (čim tanji drveni okvir, bez rasvjete, pojednostaviti držače polica itd.)
- gledati da bude čim manje 'strojnog' rada kod izrade drvenog okvira
- napraviti čim gušće police
Računajući da će vitrina biti nešto lakša gledao sam malo povećati dimenzije pa sam dodao koji centimetar i sa strane i dolje. Pošto mi je vitrina sada manje duboka išao sam sa bočnim stranama od 6 cm (umjesto prijašnjih 8 cm).
Za stranice koje 'nose' staklena vrata (gornju i donju - sa utorom za staklo) sam kupio letve debljine 13 mm (dakle 60x13 mm) a za bočne strane (bez ikakvih utora) letve debljine 10 mm (dakle 60x10 mm).
Nosače polica sam odlučio napraviti tako da u letvicama 10x13 mm napravim utore u koje ću samo 'ugurati' staklene police.
Na unutarnju (neto) visinu vitrine od 82 cm sam postavio 17 polica (dakle 18 'mjesta za izlaganje') sa razmakom između 4,1 i 4,2 cm, plus par polica (najviša i najniža) sa nešto većim razmakom i neke sa manjim razmakom.
Ne znam kolika je težina starih polica, ali ovu novu sam izmjerio. Težina drvenog okvira je 2,95 kg; težina staklenih 'vrata' je 4,15 kg; svaka staklena polica je teška 0,228 kg dakle police su teške 3,87 kg. Sveu kupna težina vitrine bez maketa je okruglo 11 kg. Za informaciju, svaka maketa (prosječne veličine) je teška između 10 i 20 grama.
I na koncu - cijena. Stare vitrine sam 'davne' 2017. godine napravio za oko 60 eura po komadu (uključujući i strojni rad stolara kao i stakla, naravno) dok me ovaj puta samo staklo (vrata i police) koštalo 55 eura! Drvene letvice i ostalo nije tako skupo, ali mislim da me je sve skupa došlo koštat oko 80 eura. Ne znam točno jer sam letvice kupio pred 2 i pol godine, kad je još bog po zemlji hodao.
Evo slike polica (lijevo stara, desno nova) sa samo nabacanim maketama, čisto da vidim 'kako dolazi'.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|