Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sri Kol 28, 2013 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Elmire, zbilja lijepo radiš, gušt je za pogledati.
Na jednoj fotografiji se kroz prozor vidi planina. Koja je to planina? (Ovo nema veze s maketarstvom, ali me zanima. ) _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Sri Kol 28, 2013 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Dida.
To su Klopacke Stijene - bice prije da je to neko veliko veliko brdo .
Kao sto neki dan spomenu Zvjezdan kazu da su tu nasli par ankera za privezivanje brodova nekad davno davno  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zvjezdan
 | | Član od: 07 Velj 2010 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Vitez BiH |
|
Upisano: Sri Kol 28, 2013 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Wishmaster Napisao/la: | Hvala Dida.
To su Klopacke Stijene - bice prije da je to neko veliko veliko brdo .
Kao sto neki dan spomenu Zvjezdan kazu da su tu nasli par ankera za privezivanje brodova nekad davno davno  |
Dakako Klopačke stijene brdo iznad naselja Klopče predgrađe Zenice , na stijenama postoje nekakvi ankeri , kotve ,navodno za privezivanje brodova u pradavna vremena ,barem tako kažu stariji žitelji Zenice. Pretpostavka je da je kotlina rijeke Bosne nekada bila more ili jezero , slična pojava postoji i iznad grada Busovače na stijenama Busovačke planine. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Sri Kol 28, 2013 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
A ne volim ja dzaba more i brodove. Siguran sam da mi je neki pra pra pra dida bio barba i mornar  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jomi
| | Član od: 29 Lis 2010 | | Poruke: 44 | |
|
Upisano: Čet Ruj 05, 2013 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na savjetu,
pozdra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
 | | Član od: 25 Lis 2013 | | Poruke: 87 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Sij 09, 2014 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Neznam možda sam zakasnio da se javim.,neznam čemu zatvaranje štive na onakav način.Štiva tovarni prostor je bio od bande do bande i od pregrade provene do krmena,s razlogom da se iskoristi što više prostora.A ovakav prostor kao sanduk nije bio.Ako je bila zaštita bokova onda se na rebra slažu debele daske (puntižele).Ali brod zaslužuje pohvale kao i autor. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Čet Sij 09, 2014 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima. Znam da ste u pravu i znam da je citav prostor ispod palube koristen kao tovarni prostor. Ali posto nisam pravio prava rebra tako nisam mogao ni ostaviti da se vide platice iznutra pa sam na ovaj nacin pokusao nesto improvizovati. Mogao sam i par rebara postaviti na ovom dijelu koji bi se vidio ali sam se ipak bio odlucio za ovo Ma sigurno ima desetinu i drugih gresaka ali sve u svemu zadovoljan sam Ucim se kako o brodovima tako i brodomaketarstvu. Inace brod je zavrsen neki dan i slikacu ga narednih dana i postaviti ovdje
Hvala vam
Lijep pozdrav _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Sub Sij 11, 2014 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Gotovo Pozdrav dobri ljudi!
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
 | | Član od: 25 Lis 2013 | | Poruke: 87 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Sij 12, 2014 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Cijenim trud kolege ,ali mali dodatak za ubuduče;Kod izrade jedara obratiti pažnju na šivanje na način da završetak poruba ne bude toliko vidljiv već da se porub presavube unutra i nakako ne završiti cik cak štepom.Još prirodniji izgled daje ako se rub jedara opšije konopom cca 0,5o mm.Sretno sa idućom maketom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Ned Sij 12, 2014 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan rad,lipo je vidit da novi brodi nastaju u ovo ludo vrime..
I sa moj estrane mala primjedba na jedra,uz napomenu da se to da lako sredit kad ovladaš trikićima..
Evo Špar je to lipo objasnija u jednoj verziji |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Ned Sij 12, 2014 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na komentarima i uputama. Nisam neki veliki poznavalac brodica, a i relativno sam pocetnik u maketarstvu tako da su greske za ocekivati
Za jedra znam uglavnom i sam. ali ja ih nisam šio nego sam zamolio jednu stariju gospođu. Napomenuo sam da se zavrati kraj pa da se onda sašije medutim ljudima koji nisu modelari takve stvari izgledaju nebitne. E sad ... A ja ih nemam na čemu šiti bar zasad pa tako da moram biti sa ovim zadovoljan
Ali svakako hvala vam na konstruktivnim komentarima.
Lijep pozdrav _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jomi
|
Upisano: Uto Sij 14, 2014 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično izgleda.
Imam opet nekoliko pitanja:
1. Kako se ulje nanosilo, odnosno da li treba u više premaza i sušiti između premaza s nekom krpom...a i održavanje na kraju jel se lijepi prašina više za to, jel bude masna barka?
Pretpostavljam da se akrilne farbe ne mogu nanositi na dijelove koj imaju ulje
navodno da s uljima drvo više dođe do izražaja
2. koje su dimenzije letvica korištene za oplatu i palubu? nekako mi se čini da su drveni čavli manji na palubi?
3. ako se koristi lak, jel bolje mat ili sjajni? čini mi se da boje drveta ne dođu do izražaja s mattom, a netko je rekao na forumu da bi trebalo s mattom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Ned Sij 19, 2014 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav
1. Ulje sam nanio jednom samo i laneno je ulje, nije premasno i drvo ga fino upije. Prasina se sakuplja normalno Ne moze akrilna preko ulja pogotovo svjetlije boje jer ulje izbije na povrsinu. Bar sa ovim bojama koje ja imam.
2. Ne znam tacno - otprilike je prema nacrtu jedno 6-7 mm vjerovatno.
3. Koliko znam samo mat bi se trebao koristiti _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Sij 31, 2014 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro je ispalo.
Eto jedino taj porub jedra malo upada u oči ali generalno maketa je odlična.
Provaj drugi put uz sami rub jedra staviti konop te ga priljepiti sa drvofixsom
ono jedva da ga staviš između konopa i jedra, kasnije postane proziran i ne vidi se. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jomi
|
Upisano: Uto Lis 21, 2014 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Pitanje za g. 2milimetra, vidio sam da Bison ima neko tekstilno ljepilo pa me zanimalo šta mislite jel bolje drvofiks ili takvo neko ljepilo? Koliko sam skužio ljepilo bude bijelo (bjelkasto) na kraju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|