Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Prijedlog za GB Jagdpanther
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Ožu 09, 2010 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala. Eto sad se moram i više potruditi u Zondovo ime. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 10:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super. Very Happy čini mi se da sad svi imamo maketu i jako mi je drago da ste svi tako zainteresirani. Kad tko stigne neka otvori temu sa fotografijom, pa da polako počnemo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo,ja bum danas navečer otvorio svoj GB. Moji aftermarketi ma maketi će biti JB metalna cijev i nadam se neke workable gusjenice. Nadam se da to odgovara Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Wokable gusjenice po meni zajedno sa cijevi čine preveliku modifikaciju i izlaze iz onih cca 30% preinaka. Kad si već dobio točne magic track gusjenice, čemu kupovati Friulke koje koštaju više od te makete po ovoj sniženoj cijeni??? Cijev i shurzen-i, ajde, u redu, ali još i Friulke.

Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 2:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ću izgleda raditi OOB. Bio sam zainteresiran još i za metalnu cijev, ali je nigdje nema. Baš me zanima Andrej, gdje si uspio pronaći tu metalnu cijev?
Možda, bi bilo za tebe Grunf manje komplikacija ako strogo definiraš nešto tipa: od aftermarketa mogu ići samo cijev i shurzeni.
Dodaci samogradnje tipa zavari, kamuflaža (mreže i raslinje), kante, figure i sl je po volji.
Ovo s 30% te dovodi do toga da ćeš morati svakom ponaosob u GBu odobravati ili ne njegov pogled na 30%. Eto shvatite svi to kao moj skroman savjet koji se, naravno, ne mora uzeti u obzir.
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih recimo volio nabaviti cijev, ali kakva je razlika u odnosu na cijev koja se dobije u kutiji, čak je i probušena na ustima? jel problem u vanjskom promjeru Cool
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mariok nemoj se opterećivati time. Ova cijev koja dođe s maketom je sasvim dobra. Sama cijev je na okviru iz jednog komada. Najviše ima smisla mijenjati cijev kad se na okviru nalaze dvije polutke cijevi koje treba spojiti i onda to nikad nije savršeno okruglo, a i treba ukloniti linije uzdužnog spoja.
Plinska kočnica je naravno u dijelovima, ali tako je i sa metalnom cijevi.
Metalna cijev inače može koštati i nešto više od 100kn. Sad kad smo uspjeli nabaviti te makete za 170kn. Upitna je isplativost investirati u cijev.
Jedino što ćeš morati sa ovom originalnom cijevi od makete skalpelom preciznije ukloniti oznake mjesta na kojima je bila privezana za okvir i skinuti eventulano vidljivi srh. Ali to se sve može na kraju sanirati tako da cijev "izrotiraš" u finom brusnom papiru. Ako tako napraviš na kraju nitko neće moći skužiti je li to metalna cijev ili ne. Wink
Osim ako ne opipaš i skužiš da nije "hladna" kao metalna.
Bitno je da je profil u samom početku okrugli. A ovaj bi morao biti.
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako trenutno ne možete nabaviti cijev, uskoro je Moson, a Grunf i ja idemo tamo tako da možemo kupiti, ako netko baš želi. No,smatram da je ova u kutiji više nego dovoljna, jer je u sama cijev u jednom komadu, i ne gubi simetriju.
Za Schurzene po mome mišljenju stvarno ne treba trošiti lovu. Oni se mogu u samogradnji stvarno lako i dobro napraviti.
Ja sam odlučio također da ću raditi bez aftermarket detalja, ono što ću mjenjati ili nadograditi biti će iz kućne radinosti.
U dilemi sam jedino kojega raditi.
Najradije bi nekoga iz 4.PzDiv, ali za dvije fotke koje posjedujem a pisali su da su iz 4. kasnije se ustanovilo da se radi ikak o nekom drugom Abteilungu.
Dali netko možda ima fotku jednoga od 8 JP iz te divizije?

PS
djelovi moga teksta su očito pisani u isto vrijeme kao i predhodni post, nije mi bila namjera ponavljati.

tiger: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 10, 2010 3:38 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da razumijem, poprilično je skupa, a plastičnu ćemo ručno obrusiti Razz

a da li je možda razlika u vanjskome promjeru? to je kod tebe mislim na staljina u 1/72 bio problem, mislio sam onako vizuelano da se primjeti ili da je očito??

ali shurzeni sa strana me privlače Cool
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero, u pravu si. Evo, dakle, tko želi može promjeniti Shurzen-e, cijev, dodati nekakvu npr. sajlu, kantu, maskirnu mrežu, tenkista, doraditi u skreču do 30% makete-tu ne mogu napamet odrediti točno što u to ulazi. Kamuflaža i oznake po vlastitom izboru. Što se tiče Mariovog upita i cijevi-sa njom je sve u redu i obzirom da je slide moulded sa odličnim oblikom i šuplja gdje treba, mislim da metalna neće u konačnici ništa posebno unaprjediti izgled makete, bar ne u rukama dobrog maketara. Isto tako, bilo bi dobro da svi naprave i podlogu, a mislim da nitko nema ništa protiv pomicanja kotača/ovjesa, izrade rupa od metaka i oštećenja. To je sve umjetnička sloboda autora. Postao sam sliku svog Jagd-a u početnoj fazi i otvorio temu, pa svi koji žele neka to naprave čim stignu kako bi krenuli i službeno sa radovima. Very Happy

Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se shurzeni se mogu lako napraviti Twisted Evil
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 3:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da mogućnost da Dragon bitno sfuša tako važnu stvar kao promjer i duljina cijevi, i to u ovom mjerilu, gotovo je nevjerojatna.
Znalo se desiti da se pojave tu i tamo neke vidljive razlike u detaljima originalne cijevi i aftermarketa, ali onda se pojavi još neki drugi proizvođač koji opet napravi razliku od prvog "ispravnog" aftermarketa. To ti je kao i sa satovima.
Ovdje ti je neka usporedba cijevi, ali za rani model jagdpanthera.
Mislim da možeš vidjeti otprilike odnose aftermarketa i Dragonove cijevi.
Mislim da je tako i sa Late verzijom.
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/aber/aber35l67.html
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 6:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za one koji se još nisu odlučili za šemu, uz one koje su na kutiji i sastavnici makete izdvojio sam još neke iz jako dobre knjige Wydawnictwo Militaria - 083 - Jagdpanther
Naravno šeme se odnose samo na kasnu verziju.

Jako dobre knjige o Jagdpantherima možete skinuti:
http://rapidshare.com/files/60877854/TankPower_024_-_SdKfz_173_Jagdpanther.pdf
http://rapidshare.com/files/232177012/Wydawnictwo_Militaria__083__-_Jagdpanther.rar

Update:
Nakon što sam dobio maketu u ruke. Skužio sam da to nija prava Late tj. zadnja varijanta, nego neka ... hmmm mid-late Rolling Eyes
Tako da i slijedeće šeme postaju interesantne:

Bero: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 10, 2010 10:19 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Plavac

Član od: 01 Stu 2009
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedva cekam da zvanicno krenete,praticu ovo sa zadovoljstvom a seme su boli glava Cekic u glavu
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš pravo bero,mislio sam da ima na JB-u.

Još bum videl za aftermarket ja,moja maketa će tak ionak biti vinjeta ili mini diorama
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 4/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma