Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Airbrush VEGA 600 set
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Lip 07, 2007 6:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:

Pa bi bilo dobro da ne navodite (u najboljoj namjeri da bi pomogli) krive podaci koji samo zbunjuju, ako u nešto niste 100% sigurni, onda je bolje napisati "ja vjerujem" ili "ja mislim" a ne "to je tako i tako".

Željko Hanich

ako mislis na mene ja sam mu samo reko da mora imati medium jer to pise na sajtu odakle je narucio ab.

Al dobro, ako ima sve tri stvari iste vjerujem da je negdje ostetio diznu, iako mi nije bas savim jasno kakav mu se problem javlja.

Evo chupavac, sada imas broj pa vidi, a ako detaljnije opises problem i eventualno stavis sliku ostecenja mozda ti mozemo i mi pomochi

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Žach
Gost
PorukaUpisano: Čet Lip 07, 2007 6:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim na sve koji su do sada na forumu u raznim topicima u raznim podforumima (dakle ne samo o airbrushevima) nastojeći pomoći navodili krive podatke vjerujući pri tome da su to točni podaci.

Ponavljam, od 2004. do danas su uvezeni VEGA 600 setovi i u Fine i u Medium konfiguraciji. Trenutno je u ponudi VEGA 600 sa Medium konfiguracijom, a uskoro dolazi nova pošiljka koja je naručena sa Fine konfiguracijom.

Problem koji ima Chupavac ukazuje i na oštećenu brtvu glave ili nedovoljno pritegnutu glavu, ali o tome će mi sve reći telefonom ako nazove. Više se može reći i riješiti u 5 minuta razgovora nego u 50 razmjenjenih poruka.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lip 08, 2007 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam već dugo Vegu 600 i problem je najvjerojatnije kao što je Žach naveo-pogrešno rukovanje AB-om. Dizna može napuknuti i kad se previše izbaci igla naprijed, pa previše nalegne u otvor dizne. Onda tlak ne može tjerati boju kroz otvor između dizne i igle i zrak pod tlakom se vraća u bočicu, a vrh dizne napukne. Konfiguracija je bilo koja-medium, fine...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Ned Lip 17, 2007 11:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Chupavac je donio VEGA 600 airbrush "kod doktora", ustanovljena je teška "otvorena fraktura" Fine dizne (vidi fotku dolje) zato što je Fine igla bila (kao što sam i pretpostavljao) protjerana kroz diznu tako da je igla virila iz dizne dobrih 7-8 mm umjesto cca. 2 mm kod ispravne dizne i igle, pa je vrh dizne temeljito razvaljen i naravno da airbrush nije mogao funkcionirati. Sada opet radi besprijekorno, nova dizna ga je preporodila.

Uz fotku nove Fine dizne objavljujem (uz suglasnost chupavca) i fotku njegove teško oštećene VEGA 600 Fine dizne da bi korisnici airbrusheva mogli vidjeti kako dizna ne smije izgledati. Slika govori više od tisuću riječi.

Jasno se vidi što se dešava kod krivog rukovanja. Airbrushevi su precizan alat, vrlo trajan i pouzdan, ali samo ako im se ukaže dostatna pažnja i redovito pravilno održavanje.

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lip 18, 2007 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo poučno. Wink Kažu da se na greškama uči, ali je to bolje na tuđima...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Pon Lip 18, 2007 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poučno, to sigurno... ali za ovo napraviti treba biti umjetnik iz raznih domena.
Ja imam Vegu 600 i nije baš nježan alat, ali za ovako diznu rasturit treba gedora 13 i vrtiti do besvjesti... Shocked
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma