Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

RFM M-ATV with CROWS II
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2022 12:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

,,

MAK2020: poruka promijenjena dana: Sub Velj 10, 2024 1:39 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2022 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ovo izgledam meni dragi subjekt

ova ak sand mi se čini dobra, i može malo miksa sa pale sand, ionako to ima sloj prašine

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2022 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma morat će ići u ovu CARC boju, a s Pale Sand ću vjerojatno malo posvijetlit farbu za panele malo svjetlije tonirat. Pomalo, daleko je to još. Sad se borim sam sa sobom dal da probam malo ožičavat ili ne, nemam uopće iskustva s tim pa me frka.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2022 2:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nastavak...
Motor, hladnjak i cijevi namontirani, slijedi farbanje detalja i korekcije kistom, pa wash.

Složen dodatni PE i 3D print set sa radijima il kaj je to već. Mrzim svakog ko ima PE bender, sve sam morao pigat Tamiyinim PE kliještima. 28 slomova živaca kasnije, evo rezultata. Još i tu treba malo korekcija.

Fotkano na brzaka mobitelom.
Natrag na vrh
MakroMaki

Član od: 27 Kol 2013
PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2022 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A sad tona žica na radio... Wink

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Doodeck

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2022 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nekak mi je perfidni plan nazvat te za pivu, pa ono, evo Maki žice, daj pokaži Dudeku kak se to radi, sam ti to zaljepi pa bum ja to doma skinul i onda bum sam...
A sve si nekaj razmišljam...pa nije ni opcija sa zatvorenim vratima za odbacit...
Natrag na vrh
MakroMaki

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2022 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da većina takva ožićenja radi... pazi sad... žicom različitih promjera. Very Happy

Ja volim lead wire: https://www.plusmodel.cz/en/Olovene-dratky-05-mm

Imam ju od 0.2 do 1 mm, super dođe baš za ovakve stvari. Lako je pigljiva, što doduše može biti i problem ako prtljaš po tome previše. Uglavnom, jednom kupiš i imaš zauvijek.

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Uto Sij 25, 2022 9:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ja olovenih dratky, ni to problem. Problem je to napravit. Oči sve slabije, ruke se tresu, križa bole, znanja ni u naznakama... Glavom u stol
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Sij 26, 2022 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doodeck Napisao/la:
Imam ja olovenih dratky, ni to problem. Problem je to napravit. Oči sve slabije, ruke se tresu, križa bole, znanja ni u naznakama... Glavom u stol

Ma ti si samo skroman, ja znam da ti to znaš i možeš Very Happy

Ja kad radim nekaj tak zahebano drmnem dva put po deci votke i odma bolje vidim i ni kitchma me ne boli Cool
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Sub Sij 29, 2022 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali napredak. Ožičenje radija (još ću koju žicu nabacit, ali ne previše, fali mi tanja od ovih dembelih, zadovoljan sam s ovim mikro tankim koje sam uspio narolati, ubile me, mamuim...) i završeno prljanje kotača.

Natrag na vrh
MakroMaki

PorukaUpisano: Sub Sij 29, 2022 3:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima se žica tu, nemoj škrtarit...

Jest, ovo je slika makete, nisam sad našao ništa bolje iz pravog vozila... gugl ti je frend.

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Sub Sij 29, 2022 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam, treba još. Fali mi tanja žica, pa polako. Međutim, neću ići u takav totalni hardcore. Što se referenci iz pravih vozila tiče, sve kaj sam guglao pokazuje različite rasporede tih komponenti (il se to u tom kaosu aparata i kablova meni čini), tak da mi i ovaj set izgleda kao onak, otprilike.
Ne mogu ić na totalno vjernu reprodukciju, previše je to za moje sposobnosti.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pon Velj 07, 2022 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije baš bilo puno vremena zadnjih dana, al pomalo, bez žurbe. Elem, kotači namontirani, počelo prljanje podvozja, radovi na instrument ploči su u tijeku, kao i na unutrašnjosti kabine (farbanje detalja kistovima, decali i tak to). Napokon sam kupio tanke žice (kome treba, u Zagrebu u onom art hobby dućanu u Vukovarskoj, ima raznih debljina), napravio sam slušalicu i kabel. Da Maki, stavit ću još žica Very Happy
Otkrio da sam usro na motoru jedan dio koji treba bit žut, a ja sam ga pofarbao u crno i naljepio decal, povrh svega i naopačke, popi.dio i prefarbao ga u žuto. Al sad neće bit decala. Šit hepnz...
Tolko za sad...

Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2022 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali pomak unaprijed. Recimo. Napokon sam nabavio PE bender, bez njega bi bilo nemoguće pigat pleh. Napravio sam ovo (nemam pojma kaj je to) i izmučio se ko Isus. Dakle, sve je presavinuto kak spada, plehovi imaju i markacije gdje se pojedini dijelovi lijepe al jednostavno nije sve htjelo sjest na svoje mjesto. Nakon nekoliko pokušaja sa CA ljepilom i nekoliko raspadanja svega, probao sam sa ovim Ultra glueom i to se pokazalo kao puno bolja opcija. Sve se za sad drži, al i dalje nije savršeno poravnato. Morat ću živjet s tim...

Sad dolazimo do dijela koji mi je najveću nervozu izazivao i prije početka radova...Sicevi. Dakle, sicevi su loši i ne odgovaraju realnosti. Pojaseva u kitu uopće nema, aftermarketi od Eduarda (za Kinetic) se više ne proizvode i nema ih nigdje osim na, čini mi se, Alibabi. Nemreš mi se zvat Alibaba...
Jedino rješenje je bilo malo proučit fotke i probat nešto iskemijat sam. Tamiya traka na širinu 2mm, kopče od 0,5 stirena, ovaj okrugli ćurac u koji idu ostale 4 kopče od stirenske cjevčice pa stiren na vrhove toga i cvikanje da se dobije privid osmerokuta (ili kolko već ima). Znam, nije savršeno ali i sat tim ću morat živjet. Možda se jednog dana pojavi negdje neki kvalitetni aftermarket pa eventualno mijenjat. Ili prikrit malo nekim điđama na sicevima.

Natrag na vrh
MakroMaki

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2022 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U one plehnate kutije idu neki komadi elektronike. Mislim dijelovi za Duke antene ili tako nešto. Ja sam obično viđao jednu, ovo je valjda apgrejdana verzija... Smile

Zakaj misliš da sicevi ne odgovaraju realnosti? To su sicevi koji se po novom ugrađuju u ova vozila. Rijetko ćeš ih vidjeti na slikama dodušte, ali to je to. Nisam sretan s kopčama, možda da si uzeo neki pleh pa s Tamiya trakom ili lead folijom...

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 2/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma