Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 27, 2019 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
...!!!! Biti će super. Stvarno jako lijepo urađeno. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2019 8:18 am Naslov poruke: |
|
|
suuupeeeer
Pratim sa zanimanjem |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2019 10:12 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan! Unutrašnjost je fenomenalna.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2019 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala ljudi na lijepim riječima, drago mi je da vam se sviđa.
Ajd sad sugestija: dakle, kako sam rekao, problematično je bilo spajanje gornjeg i donjeg dijela kupole. Krenuo sam lijepit dio po dio ljepilom za plastiku, međutim kako nemam neku stegu koja bi to sve držala dok se ne stisne, morao sam na kraju lijepit CA ljepilom. E sad, naravno da se s donje strane po spojevima ljepilo vidi, dok kad je kupola na svom mjestu u tenku, izvana se ne vidi ništa. Zanima me da li bi se vi maltretirali sa šmirglanjem i farbanjem tog donjeg, nevidljivog dijela ili bi ostavili kak je (hipotetski, ak ikada možda odem na neko takmičenje, bi li se kupola odvajala od tijela i bi li se to uopće gledalo?). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2019 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Kupola se obično ne odvaja, osim, ako je to želja maketara takmicara. problem mi je poznat, ali sam ga nekako pobjedio sa CA ljepilom i šmirglanjem, a unutra se to i ne vidi. Meni su bile veći problem one dvije uske polukružne ploče na obje strane topa, Inače, unutrašnjost ti je za 10. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2019 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Naravno, mora se i usrat motka...
Dakle, prilikom ljepljenja ove košare za čahure CA ljepilom za kupolu, počela se dizat farba. Mislim da ju košaru trebalo prvo pofarbat iznutra nekim zelenim primerom, zalijepit za kupolu prije nego je ona farbana pa sve skupa špricat. Da sakrijem sramotu, odlučio sam ipak stavit ovu ceradu i tu se sve skupa ne samo raspalo, nego je i odlijepilo ogroman dio boje (odvojila se ko tapeta, ko onaj "gumeni" primer od Valleja). Ajde, boju sam nekak uspio pokrpat, ali sad mi je gornji dio košare odvojen od kupole. Ne znam kaj da radim, frka me ak to ponovo idem lijepit da će se boja opet odlijepit...
Košaru sam savijao i lijepio manualno, što se i vidi. Probat ću to malo zakamuflirat korozijom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Sri Lis 16, 2019 9:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo malo nastavka:
Friulke složene, nisu tretirane BlackenIt ili kak se već zovu te termonuklearne kemikalije, nego samo farbanje, pigmenti i Migovi Splashes i Mud efekti. Mislim da će ić još blata na njih...
Košara mi je slaba strana posla... Uspio sam sredit ono koje se odvojilo i odlijepilo boju koliko-toliko, morat ću (kaj da se lažemo) još malo sakrit uljima i pigmentima. Najgore je s donje strane košare jer se prilikom manipulacije i ljepljenja CA ljepilom sve pomicalo. Vidljiva je "rupa" na mjestu spoja, ali i to ću probat još malo sanirat.
Slijedi još brljanja uljima, pigmentima i blatom po tenku i trebalo bi doć do kraja. Ak neće bit neočekivanih problema, sljedeće fotke će bit u rubrici "Gotovo". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 18, 2019 8:53 am Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|