Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ZSU 57-2 Takom 1/35
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 27, 2019 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...!!!! Biti će super. Stvarno jako lijepo urađeno.

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 8:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klap klap Klap klap Klap klap

suuupeeeer
Pratim sa zanimanjem
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 10:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan! Unutrašnjost je fenomenalna. Palac gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ljudi na lijepim riječima, drago mi je da vam se sviđa.
Ajd sad sugestija: dakle, kako sam rekao, problematično je bilo spajanje gornjeg i donjeg dijela kupole. Krenuo sam lijepit dio po dio ljepilom za plastiku, međutim kako nemam neku stegu koja bi to sve držala dok se ne stisne, morao sam na kraju lijepit CA ljepilom. E sad, naravno da se s donje strane po spojevima ljepilo vidi, dok kad je kupola na svom mjestu u tenku, izvana se ne vidi ništa. Zanima me da li bi se vi maltretirali sa šmirglanjem i farbanjem tog donjeg, nevidljivog dijela ili bi ostavili kak je (hipotetski, ak ikada možda odem na neko takmičenje, bi li se kupola odvajala od tijela i bi li se to uopće gledalo?).
Natrag na vrh
gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupola se obično ne odvaja, osim, ako je to želja maketara takmicara. problem mi je poznat, ali sam ga nekako pobjedio sa CA ljepilom i šmirglanjem, a unutra se to i ne vidi. Meni su bile veći problem one dvije uske polukružne ploče na obje strane topa, Inače, unutrašnjost ti je za 10.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno, mora se i usrat motka...
Dakle, prilikom ljepljenja ove košare za čahure CA ljepilom za kupolu, počela se dizat farba. Mislim da ju košaru trebalo prvo pofarbat iznutra nekim zelenim primerom, zalijepit za kupolu prije nego je ona farbana pa sve skupa špricat. Da sakrijem sramotu, odlučio sam ipak stavit ovu ceradu i tu se sve skupa ne samo raspalo, nego je i odlijepilo ogroman dio boje (odvojila se ko tapeta, ko onaj "gumeni" primer od Valleja). Ajde, boju sam nekak uspio pokrpat, ali sad mi je gornji dio košare odvojen od kupole. Ne znam kaj da radim, frka me ak to ponovo idem lijepit da će se boja opet odlijepit...

Košaru sam savijao i lijepio manualno, što se i vidi. Probat ću to malo zakamuflirat korozijom.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Sri Lis 16, 2019 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo malo nastavka:
Friulke složene, nisu tretirane BlackenIt ili kak se već zovu te termonuklearne kemikalije, nego samo farbanje, pigmenti i Migovi Splashes i Mud efekti. Mislim da će ić još blata na njih...

Košara mi je slaba strana posla... Uspio sam sredit ono koje se odvojilo i odlijepilo boju koliko-toliko, morat ću (kaj da se lažemo) još malo sakrit uljima i pigmentima. Najgore je s donje strane košare jer se prilikom manipulacije i ljepljenja CA ljepilom sve pomicalo. Vidljiva je "rupa" na mjestu spoja, ali i to ću probat još malo sanirat.

Slijedi još brljanja uljima, pigmentima i blatom po tenku i trebalo bi doć do kraja. Ak neće bit neočekivanih problema, sljedeće fotke će bit u rubrici "Gotovo".
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 18, 2019 8:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goreprsti
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma