Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2015 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Haha, baš jučer mi je netko poslao na FB stranicu album sa tim slikama od tog lika, sve sam pregledao i odlične su mu makete. Ja sam ovoj maketi pristupio kao totalni početnik (što i jesam, haha) i odlučio sam napraviti ono od čega se ovim iskusnijim maketarima diže kosa na glavi, a to je napraviti maketu točno po sastavnici Tako sam prema sastavnici naručio boje, prema indexu boja koje su stavili na kutiju. Tako sam ju i sastavio i obojao točno kak piše u sastavnici, haha.
Puno sam iz toga svega naučio, dobio sam malo osjećaj kako je to slagati maketu broda u ovom mjerilu, učio sam se bojati zračnim kistom, učio sam se kitati i još puno stvari. Znao sam da nemam znanja da napravim neku super odličnu maketu pa sam odustao od naručivanja ovih PE setova iako sam gledao onaj Eduardov Big ED set.
Ma jablanko ne brini nije me ubilo to u pojam, to mi je samo još veća želja da slijedeću maketu odradim bolje i kvalitetnije slušajući ove vaše savijete i isticanja nedostataka Sada će ići malo skupljanja para pa da se za sljedeću maketu uzmu i neki dodaci i prave nijanse boja i sve što bude potrebno
A i ako slijedeći moji brodovi budu lijepši i bolji i kvalitetniji i vjerodostojniji ovaj će mi zauvijek biti najdraži jer mi je prvi brod koji sam složio  _________________
http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2015 3:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| PergerCRO Napisao/la: | A i ako slijedeći moji brodovi budu lijepši i bolji i kvalitetniji i vjerodostojniji ovaj će mi zauvijek biti najdraži jer mi je prvi brod koji sam složio  |
Taman tako
Treba ići naprijed i truditi se da ti iduća bude još bolja . Naravno, uvijek gledati da te hobi veseli a ne da ti bude pritisak, jer to više nije hobi nego nešto drugo!
Sretno sa B-17 i stavljaj slike
Pozdrav,
Mladen. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2015 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma ja sam samo malo zloban (pogotovo kad vidim nekaj kaj ja nemrem napraviti) Gušt je u poslu i samo ti nastavi, a savjeti su dobrodošli, kritike još bolje. Prednost je kaj sve možeš ignorirati i raditi po svojem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2015 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma sve pet , sigurno će mu druga maketa biti puno bolja, samo netreba se uvijek hvatati sastavnice niti boja koje su na njima dane, treba malo okrenuti literature i naći prave informacije, moja je intencija bila da mu se isprave greške za slijedeći projekt , inače maketa mi se sviđa kako je napravljena , za boje sam reko da mi ne pašu jer to nije to , tako da će vjerojatno više paziti na slijedećoj.
 _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2015 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
| PergerCRO Napisao/la: |
A i ako slijedeći moji brodovi budu lijepši i bolji i kvalitetniji i vjerodostojniji ovaj će mi zauvijek biti najdraži jer mi je prvi brod koji sam složio  |
Ako će ti to biti utjeha, mojih prvih 20-30 maketa nisu uopće bile obojane i bile su lijepljene OHO ljepilom. Slijedećih 10-ak sam obojao temperama (u koje sam stavljao deterđent za suđe da bi se 'hvatale' na plastiku), a prvih nekoliko kantica pravih maketarskih Humbrol i Revell boja sam kupio kao već 'iskusan' maketar sa preko 50 sastavljenih maketa. Trebalo mi je da sastavim i obojam još nekoliko maketa da shvatim da bi tu boju u kantici trebalo i razrijedit. Gadna su bila ta vremena bez interneta i foruma.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2015 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
| PergerCRO Napisao/la: | | A vjerujem da je to prije bilo puno puno teže ... |
Nije, bilo je puno, puno lakše i zabavnije.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivo P.
 | | Član od: 21 Pro 2013 | | Poruke: 85 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Kol 19, 2015 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bio bi još bolji da ste mu stavili PE ograde, možda i stepenice, jeftino se nabave na ebayu. Ali i ovako lijepo izgleda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|