Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Čet Lis 17, 2013 4:44 pm Naslov poruke: |
|
|
jako ljep rad i super odrađen CM ... pitanje samo kako razrjeđujete/pripremate boju za špricanje te pri kojem tlaku nanosite imam ab igla mu je i dizna 0.3mm i zna mi štopat dosta ponekad ?? .... isto koristim vallejo boje točnije air seriju
xsyxs: poruka promijenjena dana: Čet Lis 17, 2013 5:33 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 17, 2013 4:53 pm Naslov poruke: |
|
|
...izvrsno...jedva čekam obradu željeza....  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Lis 18, 2013 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo hvala svima na komentarima , zamijenio sam slike malo boljima u prethodnom postu.
Tek sam sad uhvatio kako mi je pobjegao poklopac prve kutije, hmm, ovo moram prekriti bojanjem...
| xsyxs Napisao/la: | jako ljep rad i super odrađen CM ... pitanje samo kako razrjeđujete/pripremate boju za špricanje te pri kojem tlaku nanosite imam ab igla mu je i dizna 0.3mm i zna mi štopat dosta ponekad ?? .... isto koristim vallejo boje točnije air seriju |
Ovo 'vi' nije potrebno, vrlo lako moguće da si stariji od mene...
A što se tiče špricanja, razrijeđujem odokativno, no mislim da to ispadne negdje cca 60/40 za razrjeđivač i špricam na 2 bara, zbog duljine cijevi to ispadne na kraju 1 - 1,5...
Za diznu ti je najbolje imati malu krpicu (ona za cvike je najbolja jer ne ostavlja nikakve mrvice i vlakna za sobom) koju namočiš u razrjeđivač ili cleaner pa njom svako malo čisti vrh, odnosno kada uočiš da ti se štopa...
Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Lis 22, 2013 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
WW gotov, rađen lakom za kosu, sada idemo lagani chipping, mapping, pinwash, speckling, ulja, pigmenti i mislim da je to to, uglavnom ovoga puta ide sve umjereno...
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:26 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 8:29 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo to izgleda. Jedva čeka nastavak jer za neke gore navedene tehnike nikad nisam čuo, pa me baš zanima kako to izgleda...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 5:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Tomo.
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:26 pm; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast Josipe na opisu tehnika i ovako dobroj poduci!!
Nisam stručnjak za ovo, ali mi oku smeta slijedeće.......ova tamnija nijansa zelene osnovne boje ispod baš svakog "prozirnog" dijela okruglog dekala ptičurine........ taj dio zelene boje je ostao dosta tamnije nijanse u odnosu na sve ostale obrađene i ostarene površine.....zar i tu nema izbljeđivanja površine, ostarivanja, oštećivanja i ostalog......?? _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 6:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | Svaka čast Josipe na opisu tehnika i ovako dobroj poduci!!
Nisam stručnjak za ovo, ali mi oku smeta slijedeće.......ova tamnija nijansa zelene osnovne boje ispod baš svakog "prozirnog" dijela okruglog dekala ptičurine........ taj dio zelene boje je ostao dosta tamnije nijanse u odnosu na sve ostale obrađene i ostarene površine.....zar i tu nema izbljeđivanja površine, ostarivanja, oštećivanja i ostalog......?? |
Hvala Dava!
Na prethodnoj stranici se krije odgovor na to pitanje, na slikama originala. Na oznake nisu nanosili winterwash, išao je oko oznake, ne i preko, a isto sam i ja napravio kada sam nanosio bijelu, zbog toga ostaje tamnije u središtu decala. Naravno ići će tretman uljima pa će to biti malo manje naglašeno
Ne znam točno na što misliš pod izbljeđivanje i ostarivanje, do sada je samo odrađen chipping što se tiče tog dijela
A ja sam bio uvjeren da sam previše izjednačio taj dio s okolnim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
...jako dobro...jako mi se sviđa....  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, vovo odlično izgleda! I svaka pohvala na objašnjenju korištenih tehnika! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | Hvala Dava!
Na prethodnoj stranici se krije odgovor na to pitanje, na slikama originala. Na oznake nisu nanosili winterwash, išao je oko oznake, ne i preko, a isto sam i ja napravio kada sam nanosio bijelu, zbog toga ostaje tamnije u središtu decala. Naravno ići će tretman uljima pa će to biti malo manje naglašeno
Ne znam točno na što misliš pod izbljeđivanje i ostarivanje, do sada je samo odrađen chipping što se tiče tog dijela
A ja sam bio uvjeren da sam previše izjednačio taj dio s okolnim  |
E onda moja velika greška što nisam sve pažljivo pročitao, isprika na nepotrebnoj kritici ovako vrhunskog rada.
A sad naprid i dalje samo trpaj što više fotki!!
p.s. i nisi falija sa ovim Dava ko da si znao da me odabrani tako zovu..... _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2013 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Hvala na objašnjenima! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo je za svaku pohvalu narocito instrukcije u radu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Stu 24, 2013 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, dosta to još izgleda 'stressed' što kažu na stranim forumima, no polako, bitno je da se polako učim ne gubiti interes za maketu dok ju ne završim...
Pokušaj bojanja drvenih površina je promašaj, vidi se na slici, jedino što mi se sviđa je boja kore, to mi se čini da sam pogodio...
Moram svijetle površine ponovo.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|