Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

M-18 Hellcat AFV Club - WIP - update + uaz - 03 - bojanje
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 3:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Grunf, Very Happy . Od uaz-a sam napravio kaj se da s obzirom da je maketa kramp I.kategorije, plastika lako puca i krta je. Npr. "nosači" na koje dođu amortizeri su ili bili napola izliveni tj nije ih bilo, a da ne govorim dan na podvozju je bilo malo teže uskladiti da sve paše kako treba. Jedino moram dati raditi dekale.
Kaj se tiče Hellcata, treba napraviti varove, ai nedostaje mi neka shema bojanja, nažalost turanjski gotovo da i nema shemu jer se boja ogulila, ali se vidi da je bila trobojna, samo ne znam kako idu share, pa ću to probat progooglat, ako ne pa netko valjda ima kakvu fotku Very Happy
Boje namjeravm upotrjebiti iste one po RAL-u koje bi bile i za M84.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tasma

PorukaUpisano: Sub Pro 05, 2009 5:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo malo napretka.

Kotači su obojani, top obojan i lakiran glos lakom, unutrašnjost sređena kompletno te je spojeno tijelo tenka. Na unutrašnjosti nisam radio puno, jer se ionako neće puno vidjet. Kupola je gotova, treba je polakirat i sklopit,. Na slikama izgleda jače zaprašena nego što to doista je. Eventualne prijedloge slušam prije finalne faze.

Pitanje: ide li mat ili polumat lak, na odgovoru unaprijed zahvaljujem. Very Happy

molim komentare.

slikice:

Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 12:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stigoh i do faze bojanja, prve faze jer ide maskirna shema. Ako netko ima slike onog iz Turnja prije ljuštenja boje bio bi jako zahvalan Mr. Green

Vidi se par točkica boje koje je bljucnul brush, no ne zamaram se time, malo ču ih pošmirglat, ionako ide maskirna shema Wink
Nakon stavljanja varova, moj prvi pokušaj sa miliputom, ožićih malo neke rukohvate bakrenom žicom. Ako netko misli da su varovi preveliki, neka pogleda slikice koje je dao koelga Sovremenny na moj upit o hellecatu, a slikane su u nekom muzeju u USA. Vjerujem da sam pogodio dobro veličinu, no možda se i varam.

Što se tiče UAZa, pa glede bojanaja bi to bilo to, treba sjedala obojat u crno i dio komandne ploče, a onda se bacit na rasvjetu. Za dekale još moram nešto smislit.

Slike su tu, pa molim komentare, pitanja , bljuc... Mr. Green
Prvo Hellcat...

Tasma: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 19, 2013 10:03 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo obojano Very Happy
Natrag na vrh
Plavac

Član od: 01 Stu 2009
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 3:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je lepo i pedantno,boja UAZ-a ti je ispala vrhunski Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobra nijansa boje.. mozda bih ju jos malo posvijetlio , a moze bit da je i do slikanja, jer na nekoliko fotki izgleda odlicno

cini mi se jedino na onoj slici s kupolom da je malo pregusta Question
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
sirko

Član od: 09 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je super samo 1 pitanje daali radiš cro m18 i uaza?
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
cini mi se jedino na onoj slici s kupolom da je malo pregusta

donesam u klub pa budeš vidil i dal svoj sud.

Nego sad imam jedan problem sa kotačima, naime trebale su doći afv workable gusjenice, ali niš od toga. Zašto? E, kao prvo zapinju, na dvije ploče gornje strane i pukle su. Dok sam ih pokušaval stavit da vidim kako izgleda, zapeko i puklo, nije da se ne bi dalo popravit. No, ima gori problem. Naime kako god sam pokušavao namjestiti pogonske kotače jednostavno nema mjesta da stanu. Uzeo sam za probu vinilke stavio ih bez problema iako su i one na knap sa mjestom, nerealno po meni, no kaj je tu je Mad Mad
Da i gornji red kotača, nazovimo ih vodićima, sorry ne znam tremnologiju, sa ljeve strane napravljene su rupe tvornički tako da kotači idu na koso, nije primjetno dok kotače nisam zakelil. pa mogli su to bar zabušit kako spada Evil or Very Mad e i tu naravno zapinje ako se odlučim za workabilne.....
dođe mi da sve bacim u smeće Mad
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
sve je super samo 1 pitanje daali radiš cro m18 i uaza?

Sirko, da radim HR.
Natrag na vrh
kuki

Član od: 27 Svi 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smanji varove na korpusu tijela samohotke.
Da li postavljaš navlaku (ceradu) na manlet topa?
Tasma

PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 8:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj puta varove ostavljam takve, znam da nisu 100% kako trebaju biti, to je ipak prvi pokušaj sa miliputom, iskreno puna mi je kapa amera. Mislio sam je stavit, ali to na kraju kad odlučim kakvu dioramu ili vinjetu budem radio. Inače vjerujem da si primjetio i ostale nedostatke kojih još ima. Sam top inače nije dobar. Na žalost academijeva maketa je još gora od ove.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma