Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 692 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 02, 2008 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| ares212 Napisao/la: | | Nedavno je bila emisija koja je prikazivala dvojicu snimatelja kako su snimali rat..... super je emisija, |
Gledao sam nakon sto sam slucajno bacio oko na tv, odlican dokumentarac!! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2008 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Remy Napisao/la: | Možemo li načeti neku konkretnu temu vezanu za 1. svjetski rat?  | Naravno! _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2008 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Grunf napisao:"Moj pradjed se borio u Galiciji na istočnom frontu i vratio se iz rata sa teškom reumom u nogama od višegodišnjeg stajanja u vodi i blatu rovova. "
Uz duzno postovsnje tvome pradjedu, ali je vrlo moguce da je on te zdravstvene poteskoce zaradio poslije rata ili prije ,jer su strucna istrazivanja pokazala da je upravo nevjerojatno koliko malo vojnici pate od reume poslije godina provedenih u ratu.Razlog je da svaki rat stavlja vojnika pod stalnim stresom.Uslijed stresa pojacano je lucenje hormona kortizona iz nadbubrezne zlijezde a kortizon je najbolji lijek protiv reume.U principu je moguce ali statisticki gledano relativno je malo posljedica reume iz rovova , kise i vlage.Vrlo je vjerojatnije da to osoba dobije u mirnodopsko vrijeme.
milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 9:15 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2008 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| milan Napisao/la: | Grunf napisao:"Moj pradjed se borio u Galiciji na istočnom frontu i vratio se iz rata sa teškom reumom u nogama od višegodišnjeg stajanja u vodi i blatu rovova. "
Uz duzno postovsnje tvome pradjedu, ali je vrlo moguce da je on te zdravstvene poteskoce zaradio poslije rata ili prije ,jer su strucna istrazivanja pokazala da je upravo nevjerojatno koliko malo vojnici pate od reume poslije godina provedenih u ratu.Razlog je da svaki rat stavlja vojnika pod stalnim stresom.Uslijed stresa pojacano je lucenje hormona kortizona iz nadbubrezne zlijezde a kortizon je najbolji lijek protiv reume.U principu je moguce ali statisticki gledano relativno je malo posljedica reume iz rovova , kise i vlage.Vrlo je vjerojatnije da to osoba dobije u mirnodopsko vrijeme.
BTW vrlo dobra knjiga o oruzju u rovovima:
http://rapidshare.com/files/151880767/weaptrenwar.rar | Što se tiče pradjedove reume, to sam čuo od bake. Ovo da vojnici rijetko dobivaju reumatizam u ratu je zanimljivo, iako mislim da ti ništa ne pomaže ako 2-3 godine stojiš u hladnoj vodi... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav385
| | Član od: 10 Velj 2015 | | Poruke: 1 | |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 2:01 pm Naslov poruke: Re: 90-ta godišnjica završetka velikog rata |
|
|
| i moj pradjed je bio u 2. bosanksoj-pješadijskoj regimenti (K.U.K.-IR2) i tražim gdje je poginuo preko vojnog arhiva u Beču. u matičnim knjigama piše da je poginuo na Karpatima 1914. god. ime mu je Frano Laštro |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|