Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

sd.kfz. 234/2 Puma, update 9 - malo pomoci molim :)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 5:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Torax! Wink Odlično je. Usput, koji je omjer razređivača i mat laka? Imam maniju proganjanja od mat laka, a imam nov novcat kod kuće i ne usuđujem se koristiti ga. Confused

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
meni se jako svidja... stvarno super napravljeno i kvalitetno obojano...
zao mi je jedino sto nisi washao nekom toplijom bojom a ne crnom (odnosno antracit)
al sve u svemu vise nego dobro
U zdravlje

kak mislis toplijom?npr?...ja sam mislio da se washevi rade obicno tamnim bojama...
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne svjetlijom nego toplijom.... recimo razne nijanse tamno smeđe
radio sam i ja prije wash samo crnom al mi nikad nije to bilo to... istina da istakne detalje i to je super, ali nekako mi ubije realisticnost, ne izgleda mi prirodno... vidjet ces i ti kasnije da ces bit zadovoljniji drugim nijansama washa, a ne samo crnom... (iako je ona odlicna za odredjene dijelove - motor, metalni dijelovi, viziri i sl.)
no dok jos otkrivas sve efekte koje wash pruza, potpuno te razumijem (i ja sam bio takav... a mozda sam jos i uvijek Very Happy)
E da i wash ne mora iskljucivo bit tamna boja Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
torax

PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, zapravo vidio sam tu na forumu bas jednu pumu sa oker washom....da nije tvoja? Laughing
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar je. Superiška. Very Happy

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
flick

PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
da, zapravo vidio sam tu na forumu bas jednu pumu sa oker washom....da nije tvoja? Laughing

sumnjam.... jednom sam sam napravil pumu u 1:72 i ofarbo ju u panzergrau... tako da je ta sa oker washom sigurno bolja od te moje Laughing
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Bravo Torax! Wink Odlično je. Usput, koji je omjer razređivača i mat laka? Imam maniju proganjanja od mat laka, a imam nov novcat kod kuće i ne usuđujem se koristiti ga. Confused

sorry, fulao sam tvoj post Smile ....omjer laka je 80/20 u korist laka....koristio sam humbrolov matt cote....fenomenalan je...lako se nanasa i odma se susi.....i bas sam se sad sjetio da mi je skvadra rekla da ga razrijedujem sa white spiritom, koji sam samo za to i kupio, al onda sam se "zaigro" i sa sintatickim razrijedivacem ga razrijedio...i sve je ok ispalo Smile
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo izgleda. Čisto i uredno. Slažem se s Flickom da je wash možda mali preizražen, al nije strašno, lako se to sa malo weatheringa ubije. Inače za mat preporučam lak od Pebea koj je sam po sebi malo blijed i taman mrvicu zagasi boje na maketi bez da ga miješaš s bojom ili slično...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kak preizrazen?gledao sam po svojim slikama s neta i skvadra zna jos izrazeniji wash radit...no dobro, to valjda spada u ono da svako radi kak on misli da je najbolje Smile
flick

PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 7:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
kak preizrazen?gledao sam po svojim slikama s neta i skvadra zna jos izrazeniji wash radit...no dobro, to valjda spada u ono da svako radi kak on misli da je najbolje Smile

ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis Laughing
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis

Taman sam mu ja to htio reći. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

flick Napisao/la:
torax Napisao/la:

ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis Laughing

kad tak velis, onda dobro Very HappyVery HappyVery Happy ...ma vidio sam tu na forumu da vas nekoliko radi wash sa oker bojom po tenkovima...budem probao to na sljedecoj maketi Wink
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se zaista sviđa; prekrasna je!
Sad te molim skoro ko uslugu; othrvaj se porivu da je zaprašiš ko da su je iz zemlje iskopali - nađi sredinu i bit će zaista prelijepa maketa!
Užitak je i sad za gledanje!
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sub Velj 23, 2008 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Meni se zaista sviđa; prekrasna je!
Sad te molim skoro ko uslugu; othrvaj se porivu da je zaprašiš ko da su je iz zemlje iskopali - nađi sredinu i bit će zaista prelijepa maketa!
Užitak je i sad za gledanje!

ne, ne, mislio sam ju zaprasit samo po podvozju, ono osovinama i to i mrvicu po rezervnom kotacu koji je dostr anisko na vozilu iza pa je vjerojatno pobro svoj dio prasine...i jasno, malo kotace zaprasit...da isprobam te MIG pigmente Wink
torax

PorukaUpisano: Čet Velj 28, 2008 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

danas sam se malo zabavljao auspusima....evo kak je to izgledalo prije...

i evo sad....u stvarnosti nisu tak jako crveni.....to je zato kaj je osvjetljenje zakurac pa se nis ne vidi Smile

i jos sam dodao par hrdavih curaka...ali cisto malo, nisam htio pretjerivat...

i za kraj, jedan modni dodtak Laughing ....kak vam se cini sa ovim lancem na braniku?da ga ostavim il maknem?

evo...sljedeci put kad cu uploadat slike to ce bit medu gotove makete Smile ...jos samo fali rezervni kotac i zaprasit cu malo podvozje...al samo malo...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed
Stranica 8/10

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma