Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 4:19 pm Naslov poruke: BMW R75 with sidecar |
|
|
evo jos jedne maketice od mene koju si radim dok cekam da se osusi gloss lak na hodnim djelovima hummela i dok mozgam kak cu obojat gusjenice...maketa je italeri, 1/35...motorcek je dugacak 6 i pol cm ....maketa sama po sebi je tak tak...dosta me zezao spoj tanka za gorivo jer se nikak nije htio poklopit da ispadne gladak....upasavanje kostura opcenito je dosta zeznuto...rupe za osovine su ogromne a osovine su tanke...kod prednjeg kotaca je bilo puno forsiranja da bi sve sjelo kak se spada...al dobro, ja volim takve male maketice pa mi nije bad malo zivce gubit ....mislim se jos podosta bavit samim motorom..on je malo oskudan..dodat cu mu sve zice koje cu moc pa se nadam da ce na kraju ispast lijepa mala mekatica:) ....evo slikica...
obratite pozornost na bmw-ov znak...mozda se cini malo grbav, al promjer mu je manji od milimetra  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
manji od milimetra...
svaka cast, ajd' stavi jos koju slikicu znaka ne mogu virovat da je to zapravo tako malo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
sad sam ga isao izmjerit, nehotice sam slagao, milimetar je promjer ....al to je jos uvijek malo  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | milimetar je promjer |
sorry,nisam dobro procitao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
ma ne, dobro si procitao, ja sam se malo precjenio  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Još dobro staranje i eto unikata u vitrini. _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 7:32 pm Naslov poruke: |
|
|
vrlo uredan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | | Još dobro staranje i eto unikata u vitrini. |
oo, ima tu jos posla....brijem da ce mi zicanje motora (vidio sam da kolege sa automaketarstva to tak zovu ) pojest zivaca jos i jos ...sreca pa imam slika za referencu.... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 852 | |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mijenjaj obavezno drzace prednjeg blatobrana, unistavaju opci dojam.Sto se ostalog tice, "starenje" ce ga obogatiti.Jos jedna mala stvar: gume bojaj mjesavinom vrlo tamno sive i smedje, dobijes pravu boju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| kru65mi Napisao/la: | | Mijenjaj obavezno drzace prednjeg blatobrana, unistavaju opci dojam.Sto se ostalog tice, "starenje" ce ga obogatiti.Jos jedna mala stvar: gume bojaj mjesavinom vrlo tamno sive i smedje, dobijes pravu boju. |
a s cim da ih mjenjam?....maketa je italeri...to govori puno...takva je kakva je, kaj mogu....znam da je nosac prednjeg blatobrana predebeo...a da sad idem frkat neki novi nosac ja sam od neke zice, znam da bi unistio ukupni dojam jos vise ...gume su bojane antracit bojom koja mi na slikama uvijek ispadne skroz crna al u starnosti nije, tamno siva je... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Recimo da je improvizacija materijala dar maketara, ne vidim zasto bi se trebao bojati "kirurskih" zahvata, i sam kazes da je Italeri. Nije kit u biti tako los - ti ( you, me, everybody. . . ) si onaj koji mu mozes dati dusu. I sam sam ga zapoceo ( kao i jos neku hrpu drugih maketa) pa ti kazem da se moze napraviti puno u kucnoj radinosti, a makete kao ova su dusu dale ze probe i probice. U krajnjem slucaju okreni oci prema istoku( citaj ceska) pa ces vidjeti da stari dobri cika Eddie ima nesto i za ovu maketu. Licno, vise nego drage volje prihvacam rucno raditi detalje; ne samo da mi daje vise zadovoljstva nego naucim puno i isprobam nove tehnike.
Kao uvijek, puno pricam a malo radim, nadam se da nisam "tezak" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
cika eddie i kosta ....iskreno, ne da mi se sad raskapat prednju vilicu zbog tog drzaca...previse sam se namucio da sve poslozim da bude centrirano....taj drzac blatobrana ne odkace nista puno od ostatka makete....bilo bi tu prostora za puno samogradnje, da mi se da .....a i iskreno, sumnjam da bi ja mogao iskemijat nekaj prihvatljivo za zamjenu tog drzaca _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Ne vidim razloga zasto se podcjenjujes, u najgorem slucaju ces ga ostaviti bez drzaca. Ali ako ga uspijes napraviti i budes zadovoljan poslom - naucio si nesto.Aftermarket ti MOZE ubrzati rad ali je jako skup i ispravlja ono sto zeli netko drugi, ne ti. Pokusaj pogledati problem s te strane . . . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da cu ga ipak ostavit ovakvog kakav je....pozabavit cu se motorom jos malo i kaj bude bude..... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 8:36 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da ti je bolje ne dirati ništa kad je već obojan samo možeš zeznuti nešto  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|