Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

sd.kfz. 165 Hummel-update, gusjenice, na vozilu ;)
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 1:36 am    Naslov poruke: sd.kfz. 165 Hummel-update, gusjenice, na vozilu ;) Citiraj ovaj komentar

opet ja Very Happy ...dok cekam da mi se osusi veslo za schwimmwagen pa da ga konacno zgotovim da ne bi mlade dobio, poceo sam malo hummela slagat Smile ...ide dosta brzo zato sto sam prije negdje godinu dana velku vecinu djelova poskidao sa sprua i ocistio da bude spremno za slaganje....maketa je dragon 1/35.....sta rec, tipican dragon....detalji fenomenalni, sve super sjeda, nista potrgano ili izvitopereno....jedino muku mucim sa pinmarkovima kojih ima iznenadujuce puno....ima ih na svakom koraku....sto vecih sto manjih....neke izvucem smirglanjem a neke kitat moram....i btw. pinmarkovi su 99% kitanja, sama maketa savrseno nalijeze pa se nema kaj za kitat...par sitnica samo....posebno su izrazeni pinmarkovi na bocnim oklopnim plocama borbenog odjeljka....neke pokrivaju kutije koje su pricvrscene po zidovima a neke se treba rijesit na jedan ili drugi nacin....i to je dosta pimplav posao jer ima detalja po stranici oklopa pa se mora pazit da ne bi posmirglao i to....evo par slikica do kud sam dosao...

pravi mali dragulj je top...ok, topcina Laughing .....detalji isto super i takrec je maketa za sebe....jedino se malo oko cijevi mucim....ne bi htio da mi se vide spojevi pa da mi unisti cijelu maketu....

malo sam se zasitio sitnih maketica pa sam krenuo slagat nesto vece, musko, hehe Very Happy .....inace, to je meni najdraza samohotka WWII....drazi mi je od wesp-e i nekak mirisim neku dioramicu Wink ....inace, uz maketu de dobiju dva konjanika iz florian geyer divizije, od kojih je u sastavnici jedan naznacen kao da nije dio makete, zasto, ja pojma nemam....i dobije se jedan clan posade....kvaliteta figura slijedi kvalitetu makete....al mislim da cu si nabavit neku german self propelled gun crew....neku koja tovari streljivo il tak nekaj pa ih sve potrpat na dioramu Wink ....al o tom po tom...sve u svoje vrijeme Smile e, da!...ovim putem bih odma zamolio dobre ljude koji posjeduju slike unutrasnjosti borbenog odjeljka pravog hummela da budu tako dobri i podjele ih samnom Very Happy ...hvala Smile

torax: poruka promijenjena dana: Sri Lip 18, 2008 10:53 am; prepravljeno ukupno 6 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesi top već zalijepio? Nadam se da nisi.. Very Happy

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo naprijed...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 9:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goran Napisao/la:
Jesi top već zalijepio? Nadam se da nisi.. Very Happy

ne, ne...sve je to sam pometano gore slikanja radi....vidis da podporanj lijevog stita visi prema topu Very Happy ....dapace, mislim cak stitove tj. njihovu unutarnju stranu farbat i washat posebno pa tek na kraju zaljepit na maketu....brijem da ak cu ih poaljepit gore da cu se posteno namucit dok to sve ofarbam i izwasham kak se spada....i naravno, top cu prvo zgotovit i na karju ide na maketu......e, kad smo vec kod topa, jedna stvar mi nije jasna....ako je netko slagao tog hummela mozda on zna....nije mi jasno, rupa u koju ide top je dosta sira od izdanka topa koji ulazi u tu rupu...pa nekih dobrih milimetar u polumjeru....a kolko kuzim po sastavnici, ne dolazi nikakav cepic il tak nekaj sa donje strane nadgrada da bi to drzalo top...kolko se meni cini, tom se samo stavi u tu rupu, kolko tolko centrira i zaljepi....jel mi se dobro cini? Very Happy
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bogme, ja ne znam, ali pratim tvoj nastavak sa zanimanjem jel i mene čeka moj Hummel, vrlo skoro. Very Happy

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 4:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jedno pitanje za znalce...jel znate jesu na hummelima onaj blok zatvaraca topa farbali u boju vozila ili je bilo gunmetal boje?....na maketama je mjesovito, a od pravih slika imam samo jednu i cini mi se da je u temeljnu boju ofarban ko i cijeli top...
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Vau Slinavi ... izgleda odlično... jedva čekam nastavak...

Skidam već mjesec dana knjige sa neta... pa ću bacit oko navečer kad dođem kući ako nađem knjigicu, javim ti na pm pa ti je pošaljem na mail Cool
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

očekujem fenomenalan rad Wink

Lijepo mu stoji ova 88-tica
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 4:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo će biti lijepo.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

PorukaUpisano: Sri Ožu 26, 2008 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Štanga Napisao/la:
očekujem fenomenalan rad Wink

Lijepo mu stoji ova 88-tica

nije 88-ica, 150-ica je Wink .....88-icu ti je imao nashorn...
torax

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 7:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imam jedno pitanje...ovako, kao sto se vidi, slazem hummela, ali ranu verziju....e, sad, gledam malo slike maketa po netu i vidi da su hummeli uz stabilizator topa u voznji na nosu vozila imali jedan i u borbenom prostoru...vidim da ga dragon uopce nije dao....da li zna neko dal mozda rane verzije nisu imale taj stabilizator u borbenom odjeljku?....malo mi je to cudno, posto su i na nadgradu i na kucistu topa vidljive spone na koje je dolazio taj stabilizator....jel moguce da ga je dragon zaboravio?....ak je, nije da su bas "detalj" fulali....
Eddie

Član od: 23 Velj 2007
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako sam fulao nemojte mi zamjerit.
Hummel je isti tenk ko i Hornisse/Nashorn, samo ima drukciji top.
Kod Hornisse-a u borbenom dijelu ima jedan "nosac" koji se nalazi po sredini tog prostora a na njemu se nalazi volan(neznam kako je književni, njim se upravlja autom).
Neznam jel ti pomaže, možda je to taj dio a možda i nije.

pozz Very Happy
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 2:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eddie Napisao/la:
Ako sam fulao nemojte mi zamjerit.
Hummel je isti tenk ko i Hornisse/Nashorn, samo ima drukciji top.
Kod Hornisse-a u borbenom dijelu ima jedan "nosac" koji se nalazi po sredini tog prostora a na njemu se nalazi volan(neznam kako je književni, njim se upravlja autom).
Neznam jel ti pomaže, možda je to taj dio a možda i nije.

pozz Very Happy

ima ja i nashorna Wink ....jesu, skoro pa su identicni, ali ipak ima razlika u borbenom odjeljku.....ali kod makete hummela ne dolazi taj straznji stabilizator.....velim, priprema je to, al njega nema....a malo je kompliciraniji da bi ga isao scratchat....
Eddie

Član od: 23 Velj 2007
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 11:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A neznam, probaj scratchat pa ceš vidit kako ce ispast, ako ti se svidi ostavi a ako ne valjda ceš smislit nešto.
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 12:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nadam se da pomaže
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naprijed
Stranica 1/11

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma