Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:36 am Naslov poruke: OMNI 3000 |
|
|
DALI JE TEŠKO NA NJEMU DRŽAT ISTU ŠIRINU LINIJE
Uopće neznam kako se koristi taj Double action pa molim vas ako možete obijasnit dali se igla sama vraća tijekom špricanja
e i još nešto zašto svi imate vega brushove i dali ovaj OMNI 3000 može lijepo izvodit tanke i debele linije ima li netko iskustva dali je bolje uzet vegu,ali mislim možda avaj može isto ali se nemoraju mijenat igle... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ice Demon
 | | Član od: 26 Pro 2006 | | Poruke: 383 | | Mjesto: Marija Bistrica |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Double action:
Pritiskom gumba prema dolje izlazi samo zrak. Držiš gumb prema dolje i povlačiš ga prema natrag, igla se pomiče prema natrag i pušta boju. Potegneš gumb samo prema natrag bez puštanja zraka tj. pritiska prema dolje, boja curi.
A oni koji imaju OMNIJA će ti reći ovo s linijama iako ja mislim da sigurno izvodi tanke linije. 99%. Ako hoćeš istu liniju stalno (debljinu), uzmeš tuning handle ko i ja i zadovoljan si. _________________ Proizvodi se: Tornado F.3
Na lageru: BV-222 V-2 Wiking
Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
e a meni ti to treba za oslikavanje auta kaciga kompova...(znam nema veze s maketama ali jedino ovdije nesto o tome mogu nać) imao sam onaj starter od ravella ne valja ni pol posto i onda sam imao neki dobar ali ga ukrali mamu im e pa sad mislim dobro bi bilo da mogu mijenjat širinu bez prekida ali dali je moguće nastavit istu liniju ako pustis naprijed nazad os okidaća ili je bolje uzet single action i mislim koi je nedostatak omnia pred vegom
i usput da pitam dali se bolje uzet BOTTOM FEED ili GRAVITY FEED možda je ovaj bolji OMNI 4000 ili mislite da uzmem vegu
unaprijed hvala
1A_hAmster: poruka promijenjena dana: Pon Tra 16, 2007 10:56 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
sve ti ovisi koliko mirnu ruku imas, odnosno koliko mozes drzati trigger u istom polozaju, jer svako pomicanje rezultira tanjom, odnosno debljom linijom. Takodjer, masa stvari isto utice na sirinu linije kao razrijedjenost boje, udaljenost od makete, pritisak zraka.... Nemoguce je odgovoriti na tvoje pitanje, osim da je airbrush sposoban izvesti toliko tanku crtu koliko tvoja ruka dozvoljava.
Ja imam vegu1000 i moguce je s njom jako fine crte vuci kao i farbati velike povrsine. No, preporuka bi ti bila uzeti tuning drsku ili si izraditi jedan prsten-regulator, koji ce dozvoljavati da se trigger pomakne samo do odredjene tocke i onda imas konstatnu liniju. Iglu niti ne mjenjas, nemas potrebe jer sa fine iglom/diznom mozes vuci i tanke crte (pre i postshading kao i kamuflaze) ali i velike povrsine za jednobojne makete....
I definitivno gravity feed....
I da, definitivno se odi predstavi u za to namjenjenu rubriku..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
| naci ti navijas za vegu a mislis li da je omni malo bolji ili gori a sto mislis o onome iz hg spota |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
"onaj iz hg spota" je revell master koji je identican vegi1000.... i ne navijam ja za nista, ovisi o tebi, samo ti kazem ono sto si pitao.... obadva brusha su vrhunska, samo vidi koji ti po cijeni pase....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
OMNI 4000 bi bijo nekako najbolji a može li mu se blokirat igla i li neš tak
dali netko ima iskustva dali je dobar taj duble action trigger |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
| 1A_hAmster Napisao/la: | OMNI 4000 bi bijo nekako najbolji a može li mu se blokirat igla i li neš tak
|
Moze, za to ti treba tuning handle.
 _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
| ima li ovoga kupit kod nas ili moram tokarit (dali ovaj omni 4000 ima već navoj za to montirat |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| 1A_hAmster Napisao/la: | | ima li ovoga kupit kod nas ili moram tokarit (dali ovaj omni 4000 ima već navoj za to montirat |
Ima, sve navedeno mozete pronaci na stranici http://alpha.hanich.hr/
Tuning handle normalno pase na sve Omni i Vega airbrusheve. _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| 1A_hAmster Napisao/la: | OMNI 4000 bi bijo nekako najbolji a može li mu se blokirat igla i li neš tak
dali netko ima iskustva dali je dobar taj duble action trigger |
Imam OMNI 4000, ( BTW, prvi koji je stigao u alphu ) i mogu ti reci da je double action gravitacijski brush definitivno najbolji odabir ako mislis ozbiljno raditi. Uostalom, blokada igle ti i ne treba. Nakon nekoliko sati vjezbe vec ces moci prostorucno vuci svaki put isto debljinu linije. A neces se morati gnjaviti s sarafljenjem limitatora. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
svaka vama čast momci/dijevojke lijepo ste mi to obijasnili.
Još malo,dali netko zna neki drugi dućan u rijeci ili negdije drugdije |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
1A_hAmster, poslana ti je privatna poruku.
U Rijeci nečeš naći u trgovinama Badger OMNI niti Badger VEGA airbrusheve. Prodaju se samo preko ALPHA on-line Hobby Shopa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| OMNI Matrix Airbrush dali se njemu mogu mijenjat posudice za boju imali još koi takav da može poslužit kao gravity feed i bottom feed i kakva mu je kvaliteta,mislim onaj prsten oko kojeg bi se trebao zakretat dli je čvrst ako je to to: |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2007 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| 1A_hAmster Napisao/la: | | OMNI Matrix Airbrush dali se njemu mogu mijenjat posudice za boju imali još koi takav da može poslužit kao gravity feed i bottom feed i kakva mu je kvaliteta,mislim onaj prsten oko kojeg bi se trebao zakretat dli je čvrst ako je to to: |
Pa ja milim da se kod OMNI Matrix-a se ne može mijenjati posudica, on je gravity feed  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|