Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2020 1:40 pm Naslov poruke: RFM Sherman w/ Interior |
|
|
Evo ga stigao je!
Naručen na preorderu od Miga, došao na vrata u roku od dan i pol od kada je stigao njima.
Nisam mogao izdržat, morao sam odmah počet čeprkat i bar nešto zakeljit i rezuckat.
Prvi dojmovi? Hmm... detalji su fantastični, fina tekstura, dryfitting dijelova negdje super, negdje treba malo tekućeg kita. Međutoa, ima dosta srha za uklonit na nekim dijelovima, ali mislim da nije prevelika drama (fino se skida struganjem skalpelom i šmirglom). Ima i dosta pin i sink markova, ne znam još koji od njih će bit vidljivi pa idem sigurnom rutom kitanja i šmirlganja.
Evo 3 fotke okinute nabrzinu mobitelom za prvu ruku dok se nešto konkretnije ne napravi...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2020 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jel moguće da su ovo sink marks? Ko Trump prije 10 godina. Moram priznati da sam malo iznenađen. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Sub Jul 11, 2020 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bogme ih ima, al velim, sve je još friško, možda su bili pametni pri izradi kalupa pa da budu skriveni. A moguće da to kasnije isprave, ovo je fakat prva serija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Ned Jul 19, 2020 1:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo se radilo, živaca se gubilo...
Motor...što reći...svaki dio traži struganje skalpelom i šmirglanje, neki dijelovi ne naležu kak treba pa treba malo mesarit. Još ću malo probat sredit, ali neće se mnogo toga vidjet kad sjedne na svoje mjesto.
Gornji dio tijela je manje više gotov, alat ću stavit na kraju. S obzirom da alat nema na sebi odlivene držače, vidjet ću hoću li improvizirat remenje s tamiya trakom. Ovaj prednji križni štitnik s lijeve prednje strane u maketi dolazi kao trodijelni PE, ali mi se raspadao tijekom upasivanja i lijepljenja tak da sam na kraju dobio slom živaca i izvukao plastični iz stare Dragonove makete.
Krenuli su radovi na unutrašnjosti.
Sve u svemu, nisam oduševljen odljevom dijelova za sada, previše čišćenja za tak novu maketu. Trenutno radim i na Zvezdinom Pantsiru koji je za ovo do sad svemirski brod što se odljeva tiče. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 20, 2020 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zbilja bedasto za tak novu maketu (i skupu) da je tak loše odlivena. Pratim progres. 👍 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Pon Jul 20, 2020 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Kida mi žifce
Detalji su super, da se razumijemo, al posvuda su prisutne one "štrafte" plastike koje treba sastrugat skalpelom i pošmirglat, bar na ovim dijelovima u početnoj fazi. A dijelovi su naravno sitni ko mišji ćurac... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pon Jul 20, 2020 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Doodeck Napisao/la: | Kida mi žifce
Detalji su super, da se razumijemo, al posvuda su prisutne one "štrafte" plastike koje treba sastrugat skalpelom i pošmirglat, bar na ovim dijelovima u početnoj fazi. A dijelovi su naravno sitni ko mišji ćurac... |
🤣😂👍 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Pon Jul 20, 2020 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo primjer:
sad ti ovu sitnicu očisti... pa još i znaju imat onaj mali pomak, kao da dvije polovice nisu poravnato legle... dražesno
ili recimo kad skineš firewall sa sprua...pa prvo vidiš stranu prema posadi koja je super, ali onda okreneš i vidiš spektakl od sink markova s druge strane di je motor... ok, vjerojatno će dijelovi dosta njih pokrit, al svejedno, ako mogu predložit u sljedećoj seriji da ih ubace bar još 7-8, onak....za svaki slučaj
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kuki
 | | Član od: 27 Svi 2008 | | Poruke: 102 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 21, 2020 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Neće se vidjeti. Lijevo i desno nalaze se spremnici goriva koji prekrivaju nedostatke u lijevanju dok prema sredini idu dva prečistača zraka koja će pokriti nedostatke u srednjem dijelu. Možda jedino srediti ona dva ispod cijevi koja spaja dvije mlaznice PP uređaja. Mada mislim da se se ni ta dva neće vidjeti kada motor sjedne na ležišta. _________________ Brzi Hainz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Uto Jul 21, 2020 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| U pravu si. Dijelovi su gore i dryfit motora to potvrđuje. Mam mi je lakše... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 21, 2020 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Na žalost, razočarenje i kod mene. Ja sam kupio RFM novi Firefly. Razina detalja fenomenalno. Ali poravnanje i spoj polovica kalupa koma. Napraviti tako lijep kalup i zasrati odljev...bezveze u ovo doba. Dođe mi da kupim Tascu/Asuku. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Jul 22, 2020 5:47 am Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | | Na žalost, razočarenje i kod mene. Ja sam kupio RFM novi Firefly. Razina detalja fenomenalno. Ali poravnanje i spoj polovica kalupa koma. Napraviti tako lijep kalup i zasrati odljev...bezveze u ovo doba. Dođe mi da kupim Tascu/Asuku. |
Imam Fireflya Asuke, ludnica kd makete a figure su ko resinske. Zbilja je glupo napravit ovakav kalup 2020. Asuka je svemirski brod za ovo na slikama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Čet Jul 23, 2020 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Gotov motor, uglavljen na nosače, stavljen firewall. Dosta posla kod upasivanja, trebalo je izbrusit cca 1mm izlazne ispušne cijevi, a firewall nikak da nasjedne fino pa ga je trebalo stiskat i zaljepit CA ljepilom. U konačnici ne izgleda loše. Napravljen dryfit sa gornjim dijelo tijela tenka, za sad se čini da sve sjeda na svoje mjesto bez problema. Ne kuži se na fotkama jer je snimano mobitelom, al napravljen je pinwash i lagano prljanje, možda još malo naglasim.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 24, 2020 8:13 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj motorni dio izgleda dobro. Sa zanimanjem pratim.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pet Jul 24, 2020 8:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlićno je ispao motor, trud se isplatio 👍🍻 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|