Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Italeri Tiger I late (PE reizdanje)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 9:20 am    Naslov poruke: Italeri Tiger I late (PE reizdanje) Citiraj ovaj komentar

Znam da vam je sigurno već dosta tih silnih tigrova i pantera ali eto moram i ja proći tu fazu.
Dakle radi se o Italerijevom reizdanju koji uključuje PE set (mrežice, shurzen, auspuh štitnici i ciljnik za MG34)

Inače na slici kutije je prikazan PE set i maketa u totalno krivim bojama. Vidjeti ćete razliku kasnije na slikama.
Cijena makete je po mom mišljenju relativno visoka bez obzira na dodatni PE set.

Nisam se odlučio na izradu primjerka ilustracije na kutiji nego na tenk iz:
2nd Company 101st schwere SS-Panzer Abteilung, France , June 1944 (neki Wittmanovi kompići) Smile
Maketa je pred krajem. Fali još nešto weatheringa, pogotovo na donjem djelu trupa, kotačima i gusjenicama.
Slike koje postam uključuju više faza izrade.
Btw. oprostite mi na lošoj kvaliteti slika jer još uvijek vježbam i istražujem tajne dobrog fotografiranja. Kad budem zadovoljan svojim fotkama biti će i više postanja ostalih projekata Smile

I naravno kritike i sugestije, kakve god bile, uvijek dobrodošle.

Faza izrade s nešto scratchanja:

Kao što vidite, nisam iskoristio štitnike iz PE seta već sam napravio repliku. Iz PE seta čuvam za neku jaču maketu/projekt Cool

Faza primer i preshading:

Faza pred kraj:

Bero: poruka promijenjena dana: Čet Pro 10, 2009 2:33 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked Odlično!
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 9:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno! Ne ulazim u autentičnost ovoga ili onoga (to ostavljam ekspertima za njemački oklop) ali sve je vrlo lijepo i precizno sastavljeno , detaljno i sa mjerom napravljeno. Ovo je maketa koja upadne u oko i odmah vam se svidi. I još nešto: snimana je očigledno na dnevnom svijetlu što je od mene još jedan plus majstoru koji ju je izradio.
Natrag na vrh
Klodovik

Član od: 08 Sij 2007
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako, jako lijepo. Kao što je rekao von Stuck sve po mjeri.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ZlatkoB
Administrator
Član od: 29 Svi 2006
Mjesto: Zg
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pali motor i vozi . Very Happy
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno!

Kamuflažna šema je sjela ko budali šamar.

Gusjenice su Italerijeve ili neke druge?

Jedino je ovaj Italerijev zimmerit loše izveden, djeluje preplitko i predebelih "linija", no to su sad više sfere nevezane za autora Very Happy

Uglavnom, čisti dokaz kako je potrebno samo malo mašte (i pive) kako bi se napravila efektna maketa, bez tone aftermarket dijelova.
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da bi čovjek riječ rekao. Jako mi se sviđa rad.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 11:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je! Super ti je ispala "pivska jetkovina". Very Happy
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je ispalo... svida mi se pivska jetkovina Very Happy sve mi je onako kako treba Cool
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda jako dobro. Jedino što mi upada u oči su ova oštećenja na Zimmeritu. Zar nije Zimmerit nanošen na već obojan tenk sa temeljnom bojom i Dunkelgelb? Kad se odlomi onda se ne bi vidio čelik. neka me ispravi netko stručniji ako griješim. Još bi na tvom mjestu malo dry-brushao gusjenice na vanjskim površinama sa bojom čelika.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da. Za ta oštečenje od otpalog zimma možeš, ako imaš, koristit Tamiyinu XF-9 Hull red. A onda je ubit washom s crnom.
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 1:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ljudi na komentarima.
Puno mi znači vaše mišljenje.

To Zond:
Gusjenice su oriđiđi italerijeve. Link by link. Dosta pinmarkova. Sad

To Grunf i Barakuda:
Za boju ispod otpalog zimmerita sam se dugo razmišljao. Šta staviti( dunkelgelb, panzergray, red primer). Dunkelgelb sam ostavio ispod taktičkih i divizijskih dekala. Dosta sam ideja našao u primjerima iz izvrsne knjige od Ospreya Modelling Tiger Tank. Tamo su pak na jednom stavili red primer ispod, a na drugom se vidi panzergray. A šta ja znam više. Nisam siguran.
Za gusjenice, a i dijelom kotače, naravno da bi trebalo ići još štošta toga, između ostalog steel drybrush.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je kod kasnog Tigera I praktično nemoguće naći Panzergrau ispod Zimmerita. Najlogičnije je da je temeljna boja ili čak Dunkelgelb.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Mislim da je kod kasnog Tigera I praktično nemoguće naći Panzergrau ispod Zimmerita. Najlogičnije je da je temeljna boja ili čak Dunkelgelb.

Da. To što kažeš zvuči logično. Malo ću još istraživati. Možda ga ipak na kraju puknem u red primer.
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2009 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni izvrsno
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma