Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 8:47 pm Naslov poruke: POW 1/350, MHM-dopuna-popravak |
|
|
Živili...
Ako ste od volje, volio bih da pročitate ovih par riječi (neobavezno)
Evo ja ću malo od kulina bana jer moram.
Reći ću par riječi koje sam do sada već i ponavljao ali mislim da je to u kratko Grunf najbolje rekao: "...malo je mazohistički raditi MHM makete..", ali bio je potpuno u pravu. Nije mi prva ali je sigurno zadnja. Koliko novaca toliko muzike. Vidjeli ste koliko sam se napatio na samom početku kada sam od kitanja skoro izgubio formu trupa (boka) iz samo jednog razloga. Tražeći po netu da li je itko radio ovu maketu kao statični model nisam našao nikako. Predviđena je da se samo polijepi bez obrade, u nju stavi elekromotor i da služi kao nekakav RC model. Ništa tu nije pasalo a o fitu neću ni govoriti. Kako bih je oplemenio da ipak sliči na statični model-maketu naručio sam jetkovinu preko kolege gsp. Dražena (Esex). Jetkovina je stigla no predviđena je za Tamijinu maketu (kako i piše u sastavnici za jetkovinu). Dio xy-Tamia na dio xy metalni. Svaki sam dio MHM-a morao modificirati kako bi uopće mogao išta od jetkovine staviti. Plastika se uopće ne da izbrusiti tako da je 70% broda doslovce strugano od srha a ostalo je brušeno. Naravno i to je kasnije pobrušeno ali to vam je kao da brusite auto gumu. Doslovce. Ispasti će da se previše pravdam ali ovakav posao sa ovakvom maketom ne bi nikada više ponovio. Volim raditi short run ali ovo je bilo malo previše za mene posebno iz razloga što načelno ne radim brodove. Uzeo sam ga u rad iz razloga što me zaista brodovi ww2 fasciniraju. postolje za brod je još u izradi. Biti će na drvenim fosnama od hrastovine 5x5 mm a sve na podlozi koja je na slikama. Podloga na kojoj se nalazi je tropska tikovina, upravo materijal koji se koristio za palube brodova i nosača ww2. Osobno sam prezadovoljan urađenim ali struka će reći zadnju, naravno. Eto, da ne dužim, sličice su tu. Hvala Draženu što mi je pomogao nabaviti jetkovinu i svima koji su me bodrili i davali savjete kako bi ovu maketu uopće mogao napraviti.
Pozdrav, Ivica
Aranza: poruka promijenjena dana: Čet Lip 11, 2009 3:17 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Genijalno!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Idem se objesiti. Poezija. Neću dalje prljati topic svojim nedostojnim riječima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
 | | Član od: 02 Stu 2006 | | Poruke: 414 | | Mjesto: ivanic grad |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kak bi kod nas rekli,kapa dolje majstore.Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno!!!...tvoje makete jedna bolja od druge  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja doduše ne bih stavio tu zastavicu na krmu, malo mi tako ravna i papirnata kvari dojam predobrog rada. Ili bih stavio nešto što liči na pravu zastavu ili ne bih stavio ništa. Ako vijori nek vijori, ako je opuštena nek bude opuštena, al' ovako izgleda k'o prometni znak.
U svakom slučaju, svaka čast, još jedan prekrasan rad!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Spremljao sam od početka ovaj rad i mogu ti reć da je prekrasan!
Navjerojatno je što si napravio.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Meštre, ide tebi to i više no odlično... ja to ne složim ni za 10 godina... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 10:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican je, shema je stvarno zahtjevna i odlicno je ispala izmedju ostalog ! _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| fenomenalan je, ali zastava je nerealna kao sto je Boris rekao, ako mozete i naravno ako zelite napravite onu bazu sa folijon pa da izgleda ka da se vijori na vjetru... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
O-ho
O samoj maketarskoj izradi nema smisla trošit riči, sve je već rečeno, samo nekoliko opaski tehničko-povijesne prirode.
Fale antene Type 279 radara. Te su se antene nalazile na samim vrhovima jarbola i njihov nedostatak je odmah jako uočljiv, barem meni. Također antene sva ona četiri HACS Mk IV ravnatelja - šteta što ste pored jetkanih ostavili ove užasne, katastrofalne plastične...
Što se tiče zastava tu definitivno moramo nešto poduzet. Svaka zastava na brodu ima svoje misto i značenje, ne mogu se stavljat nasumce. Ovaj Union Jack s krme odmah maknut, on se nosi samo na provi i to isključivo dok je brod privezan ili usidren. Čim se konopi odvežu ili sidro podigne on se skida i na krmu se stavlja zastava Kraljevske mornarice, tzv. White Ensign, koju brod vije dok je u plovidbi. Tijekom bitke ona se skida i na glavni jarbol se stavlja velika ratna zastava. Kako je POW bio zastavni brod admirala Sir Toma Phillipsa i njegove dalekoistočne Force Z triba stavit još i admiralsku zastavu... Kako brod maskirnom shemom i konfiguracijom odgovara izgledu tijekom bitke kod Kuantana vama bi tribala ratna i admiralska zastava. Pogledam malo po svojim stvarima pa vam pošaljem obje, mislim da negdi imam baš "battleship-size"
Bolje ja sad nego suci na CK... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno!Fenomenalno! Lep je ko lutka!
Mogu samo nesto da te pitam oko njegovog imena? Da li Prince of Wales znaci Princ Velsa,ili Princ Talasa (valova,valjda se tako kaze)?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stefan Napisao/la: | Odlicno!Fenomenalno! Lep je ko lutka!
Mogu samo nesto da te pitam oko njegovog imena? Da li Prince of Wales znaci Princ Velsa,ili Princ Talasa (valova,valjda se tako kaze)?  |
Titula koju se dodjeljuje svakom britanskom nasljedniku prijestolja, tj. krunskom princu, i da, odnosi se na Wales. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stefan Napisao/la: | Da li Prince of Wales znaci Princ Velsa,ili Princ Talasa (valova,valjda se tako kaze)?  |
Da je "Princ od valova" onda bi bilo "Prince of waves"!
Princ od Wales-a (Velsa)!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2009 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | O-ho
O samoj maketarskoj izradi nema smisla trošit riči, sve je već rečeno, samo nekoliko opaski tehničko-povijesne prirode.
Fale antene Type 279 radara. Te su se antene nalazile na samim vrhovima jarbola i njihov nedostatak je odmah jako uočljiv, barem meni. Također antene sva ona četiri HACS Mk IV ravnatelja - šteta što ste pored jetkanih ostavili ove užasne, katastrofalne plastične...
Što se tiče zastava tu definitivno moramo nešto poduzet. Svaka zastava na brodu ima svoje misto i značenje, ne mogu se stavljat nasumce. Ovaj Union Jack s krme odmah maknut, on se nosi samo na provi i to isključivo dok je brod privezan ili usidren. Čim se konopi odvežu ili sidro podigne on se skida i na krmu se stavlja zastava Kraljevske mornarice, tzv. White Ensign, koju brod vije dok je u plovidbi. Tijekom bitke ona se skida i na glavni jarbol se stavlja velika ratna zastava. Kako je POW bio zastavni brod admirala Sir Toma Phillipsa i njegove dalekoistočne Force Z triba stavit još i admiralsku zastavu... Kako brod maskirnom shemom i konfiguracijom odgovara izgledu tijekom bitke kod Kuantana vama bi tribala ratna i admiralska zastava. Pogledam malo po svojim stvarima pa vam pošaljem obje, mislim da negdi imam baš "battleship-size"
Bolje ja sad nego suci na CK... |
Hvala na javljanju svima.
Antene 279 su tu i neće ih biti problem dodati. Četiri HACS-a neću moći naravno. Zbunila me sastavnica od jetkovine. Baš za ta 4 ravnatelja u sastavnici je pisalo - only for King Georg. Što se zastavica tiče, ono što sam dobio trebali biste vidjeti. Ova jedna jedina koja je na njemu, sliči na nešto. A ne samo to već su pucale i bile poprilično oštećene. Ne sviđa se ni meni naravno. Ako Vam nije problem da mi pošaljete bio bih Vam zahvalan. Neugodno mi je strašno, već sam Vas dosta izmučio.
| Citat: | | Da li Prince of Wales znaci Princ Velsa,ili Princ Talasa (valova,valjda se tako kaze)? Smile |
...ako se ne varam Wales je pokrajina u Britaniji.. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|