Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 1:17 pm Naslov poruke: 1:96 USS Constitution |
|
|
pozdrav..nov sam na forumu, pa bi zelio malo pokazat sta radim...i kako ide...molio bi malo kritika, konstuktivne...
imam pitanje, posto radim brod, paluba mi ima izboceno ona venatura kao šravo drvo, paluba je oker boje, kako da napravim da to drvo izgleda ralisticno?? hvala

|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
evo mali UPDATE. Imao sam malo vecih problema kod spajanje onog djela iza, od kabine, naime nise se poklapao skroz sa trupom, i ostale su dvije dosta velike rupa, pa sam morao pokitat, polozaj je nezgodni, tako da nije bas naj uspjelo, ali jako sam zadovoljan s tim, moram jos radit na boju palube, ali 99% stvari su gore (fali samo onaj veliki timun) danas i jucer sam samo jarbole radio, prilicno zahebano sve vise i vise kako se ide prema gore, jer jarbol postane sve manji i manji i krivi se... srecom se nije nista jos slomilo. Posto su jarboli bijeli, a ovo sranje od bijele boje od Revella ne pokriva dobro, onda cu odnjet kod frenda na AB-anje. napravio sam dry brushing na trupu, s crnom bojom, ima jos puno posla...
primjetio sam da tu nema bas puno takvih broda, mozda tu preferirate avione i aute ali svejedno, dajte koji komentar bio bi zahvalan za svaku kritiku.
evo slikice

|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 1:08 am Naslov poruke: |
|
|
Za sada odlicno napreduje. fino uredno. Mozda malo da postaras maketu, nparavsih wash i drybrush tu i tamo, da istaknes detalje. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 3:01 am Naslov poruke: |
|
|
posto nisam bas toliko vijest, nebi htjeo shebat sve s tim. Kako? Gdje? bi mogao ustarit? jedino sta mi je palo na pamet je hrda oko zeljezne djelove. Sta drugo? mozda melo izlizani rubovi tamo gdje se konopi vezu...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 8:01 am Naslov poruke: |
|
|
Uff
Ne znam gdje bi počeo.
Ovo je velika maketa i velik projekt gdje če biti jednako važno, da brod dobro sklopiš i da ga dobro pofarbaš(postaraš).
Naime, maketa je nefunkcionalna miniatura originalnog stroja (za razliku od modela, koji je operativan) kojoj je cilj, da što vjernije stvori utisak originala ali u miniaturi.
Da bi se taj efekat postigao, potrebno je kvalitetno bojanje u kombinaciji sa staranjem.
Staranje je namjerno prljanje i dorađivanje bojanih površina makete, da bi se dobio utisak zamora od. trošenja boje i materiala.
Kako je ovo bio drveni brod a drvo se prlja, glanca, farba i troši, potrebno če biti da istakneš svaku dasku na palubi i na boku...
A kako, neka ti odgovore još koji drugi kolege
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
uff..nazalost sada je malo prekasno za dodavanje toga...bilo je bolje to radit kad nije bilo nista na njoj...ma zao mi je...ali morat cu tak nastavit. Nakon ovoga, mislim se bacit na vojne makete, preferiram tenkove (jer do sada sam samo jednog uzeo) i bit ce bi dobar pocetak jer sam napokon AB nabavio, pa cu moc i probat bolje prljanje starenje, koji mi se cini da je lakse napravit na metalne povrsine...
EDIT: tamo gdje su one male spasilacke brodice, vidio sam da inace ide neka mreza, moze mi tko rec koliko su bile u stvarnosti velicine rupe te mreze, tako ih podjelim sa 96 i da trazim neku mrezu sta ima promjer rupe te velicine....hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lord Soulfern
| | Član od: 02 Jul 2007 | | Poruke: 65 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 01, 2008 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
slagao sam ovu maketu i moja je trenutno u fazi snasti. Po mome misljenju jedna od najboljih maketa jedrenjaka na trzistu. S druge strane, ovo nije kit za pocetnike i cak iskusnijim maketarima predstavlja pravi izazov.
Sto se tice crnoga trupa, postoji vise tehnika, ali u ovoj fazi najvise ti se isplati staviti tanki wash zelene, potom prebrusiti finim brus papirom, potom nekoliko washeva crne. radi ovo samo ako znas sto radis jer bi mogao lako uprostiti maketu.
Donji dio broda nije bio tamnocrven, vec bakren, koji je korozojom dobio karekteristcnu boju, najjednostavnija ( no ne i najbolja tehnika ) kaze kako se trup farba u bakar ( revell 83, ako se ne varam) i nakon toga stavljas wash crne i to vec dobro izgleda.
paluba, paluba... postoji puno tehnika izrade,pogledaj moj post 1/96 spanish galleon za jednu od nijih.
Ta je paluba izradena crnom kao temeljnom bojom, potom je isao tanki sloj revell Matt sand, potom je grafitnom olovkom naglesen planking, potom je na sve doslo nekoliko slojeva akrile boje games workshop bestial brown, potom je sve washano sa brown ink, potom je sve zasticeno mat lakom.
Ako te zanimaju detalji samo pitaj  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 10:07 pm Naslov poruke: |
|
|
evo mali UPDATE. I druga paluba je na mjestu, ima malo lufta jos izmedu i po rubovima, ali to ce se popunit. Stavio sam mrezicu, malo posade na palubi topova i tako. Jos imam puno posla ali polako napraduje. Vidio sam da kad malo pobrusim sa 1200 palubu, dode do izrazaja vise boja. Pa idem sad to radit.
Sta se tice jedra, necu sigurno stavit ona plasticna. nego sam mislio od platna. napravio bi kao na ovoj slici: dakle samo jedno jedro po jarbolu, skupljen, sta vi kazete??
a evo i makete
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
hmm..nebi htjeo otvorene, malo je zeznuto tako, htjeo bi vise da budu skupljene...
veliko_pile: poruka promijenjena dana: Pon Lip 02, 2008 11:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
OK.
I pripazi samo malo ubuduće na vokabular, jezik ulice nećemo tolerirati na forumu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Lip 02, 2008 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| sorry, tek sam sada skuzio...inace kako ti se cini ideja ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|