Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2008 9:52 pm Naslov poruke: Lockheed L-1011 Tristar Hasegawa 1/200 |
|
|
Ovo sam zapceo pocetkom prosle godine,
nastavio sam zadnjih par dana, graviranje, gitovanja smirglanja itd. juce sam ofarbao belu boju a danas crvenu. koristio sam "Happy Color"sprej boje, plavu cu proterati kroz brush kad zamesam plavu boju.
Nastavak radova, zamaskirano za crvenu straftu
presprico sam sa crvenim sprejem i kad sam poskidao trake na dva mesta mi je papirna traka podigla boju.
Iako sam oslabio lepak dirajuci traku znojavim rukama ne planirano chipovanje se ipak desilo. Ko mi je kriv kad koristim jeftine trake umesto da radim samo sa Tamijom. Nadam se da se isto nece ponoviti kada budem popravljao belu boju.
Neko bi to ostavio sa objasnjenjem da se eto bas tu ogulio i zafarbavao avion, eto bas tu.
Sve u svemu nije tako ni lose ispalo.
Sutra ako ne zakisi palim Airbrush i nanosim plavu boju. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2008 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako interesantno.......
Dali je zbog blica ili su te sprej boje malo "teze" pa dobivas narancinu koru na gloss finishu? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Uto Tra 22, 2008 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Narancina kora je skoro i neprimetna jer u stvarnosti je maketa 3-4 puta manja od fotke na ekranu. To je zbog toga sto nesmem spreju da "dam gas" jer bi bilo predebelo ofarbano sa zapunjavanjem panela. Farbano je iz daljine "strc" "strc". Sledi tretiranje sa mikromesh krpom kao i deeeebelo lakiranje iz 4-5 prolaza gde ce se lakom potpuno zapuniti paneli, pa mikro mes i smirgle 1000, 2000 i vise, pa poliranje. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2008 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf napokon nekakav civilni!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Uto Tra 22, 2008 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Bice ih jos , U Mosonu sam nabavio MD-11, A-300, A-320 sve u 1/200. I oni su vec zapoceti kao jos Dc-8, DC-9, B-727, B-737, MD-80 itd iz prethodne nabavke i u raznim su fazama izrade a podosta i stoje. Jedan dan cu ih coporativno uslikati cisto da vidite sta me ceka , nadam se da cu ih u dogledno vreme pozavrsavati. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas konacno nastavak i napredak
VNajgluplji, najdosadniji, najriskantniji i jedan od najvaznijih poslova u nasem hobiju.
Prilicno sam zadovoljan kako je ispalo.
Sledi lakiranje trupa da zastitim boju kao i da polepim oznake. Jos da je hasegawa dala prozore u dekal formi, ovako moram sad i time da se bavim. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
a ovo je bas dobro  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sivcev Napisao/la: | | kad ih budes radio nemoj im stavljati vedering niposto! |
LOL  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| sviđa mi se,je da nije moje područje maketarstva,ali super je!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas konacno nastavak radova. Maske za prozore isecene na kateru, polepljene na maketu i na kraju sve zasuskano za farbanje. Uskoro palim kompresor pa za koji sat kacim slike sa rezultaima, nadam se dobrim.
komentar za fotku sa staklima kokpita:
Prvo farbam u crno celo polje (nisam uslikao ali se vidi na slici celog trupa). Zatim lepim maske za prozore kao na fotki naravno malo preciznije, ovo je samo bila proba lepljenja da proverim kako se uklapa. Kada se crna boja osusi lepim maske prozora kabine i sledi farbanje okvira prozora u srebrnu boju.
 _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro napreduje. Ovako su "zapakirane" u papir i moje makete kad prskam boju...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|