Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sweden Strv 103 B MBT Trumpeter 1:35 No.00309
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Hurrican

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Sri Ožu 05, 2008 10:51 pm    Naslov poruke: Sweden Strv 103 B MBT Trumpeter 1:35 No.00309 Citiraj ovaj komentar

Very Happy Pa ako nemate ništa protiv ,daču i ovog u radionicu Laughing

Ovo je Švedski oklopnik sa fiksno topovko cjevjo. Namenjen je za obranu pred udorom ruskih tanka. Može se slobodno kretati po šumi ia sam se zakopa u zemlju- i pretvori u skritu opasnu čeličnu zver, koja čeka na svoj plen. Pa cej kako sam več kazao je fiksna, gore dole je ne premika, več ima hidravljiku na vseh kotačima, tako da može napraviti naklon spredaj gore a zadnji dio dolje-i obrnuto- mislim , da znate u čemu je priča. A ljevo -desno to uradi sa gusjenicama. Gledao sam i odaju o ovok oklopniku, i mislim da je fenomenalan, pa i po vodi može da pliva Wink
pa presudite sami.

Nekaj slik vsebine škatle.

Ovakvo je to čudo tehnike na terenu::

Vsebina škatle:

Početak;

Napravijo rupe u...:

Plastika je dobra, imao sam samo mali problem sa zaštitnom , neznam kako da kažek, ali napravijo sam novu sa limenke.
...ovako:

sestava je gotova, samo lopate i alat i gusjenice.A sad čeka na osnovnu boju...

LP
Rave party

Smanjijo slike Wink
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html

Hurrican: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 06, 2008 9:31 pm; prepravljeno ukupno 3 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Čet Ožu 06, 2008 1:57 pm    Naslov poruke: Re: Sweden Strv 103 B MBT Trumpeter 1:35 No.00309 Citiraj ovaj komentar

[quote="Hurrican"]Very Happy Pa ako nemate ništa protiv ,daču i ovog u radionicu Laughing

ma super nema problema ionako je zanimljivo vidit tebe na djelu Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Hurrican

PorukaUpisano: Ned Tra 13, 2008 4:04 pm    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

Končno dobil primer in šved je šel v njega.

LP
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Ned Tra 13, 2008 5:41 pm    Naslov poruke: :) Citiraj ovaj komentar

Malo prije završijo kamuflažu u SM 363 Revell.

LP
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2008 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je sjeo primer i boja...a tenk je mrak.....ko povratak u proslost, hehe Very Happy
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2008 1:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lijepo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Hurrican

PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2008 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
super je sjeo primer i boja...a tenk je mrak.....ko povratak u proslost, hehe Very Happy

Neznam šta si mislio sa tom: tenk je mrak? i ko povratak u prošlost? Nerazumijem, nažalost Embarassed

LP
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2008 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da se Toraxu sviđaju konture koje ga podsjećaju na neka vremena Very Happy
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Uto Tra 15, 2008 12:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Mislim da se Toraxu sviđaju konture koje ga podsjećaju na neka vremena Very Happy

pa da Very Happy ....podsjeca me na dobre stare lovce tenkova iz WWII Smile ....taj koncept tenka bez kupole, nije bas popularan danas...
Hurrican

PorukaUpisano: Uto Tra 15, 2008 1:04 am    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
T34 Napisao/la:

pa da Very Happy ....podsjeca me na dobre stare lovce tenkova iz WWII Smile ....taj koncept tenka bez kupole, nije bas popularan danas...

I meni je samohodni top-samohodka, nekako bolje pri srcu nego tenk. Pa ako češ je nekada kupiti,taj model. Da ti kažem. Ja sam se prerano odlučijo i postavijo nosioce kotača u taj položaj ( vodoravan ) u kojem su sada . Ima i mogučnost, malo se preradi dio koji ide u samo podvozje, da napraviš,vsakog nosača u drugčijoj višini. I tako se može napraviti, prednji dio u zraku a zadnji prema zemlji-tako da je cijev u višjem položaju-za palbu na dalek cilj.
Ja apsolutno kupim još jednu i je preradim Wink

Question Vidi sliku originalne kutije: Koji je oni model koji je u pozadini Question Jeli tko zna, jer je fenomenalne oblike Wink

LP
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Uto Tra 15, 2008 8:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, zbilja, sad se sjecam, to vozilo postize ogranicenu elevaciju pomocu dizanja i spustanja kotaca....zanimljivo Smile ......a kaj je ono iza, nemam pojma...ocito neko oklopno vozilo, al koje, ne bih znao...
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 15, 2008 8:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda izvrsno! Fini rad, prosto mi je došla želja da si i ja nabavim jednog! Very Happy
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Sri Tra 16, 2008 1:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
da, zbilja, sad se sjecam, to vozilo postize ogranicenu elevaciju pomocu dizanja i spustanja kotaca....zanimljivo Smile ......a kaj je ono iza, nemam pojma...ocito neko oklopno vozilo, al koje, ne bih znao...

Pansarbandvagn 302 (mislim da se čak tako i čita) iliti Pbv 302. "Klasični" OT...dakle ne BVP već baš OT. Uveden u naoružanje 1966. Proizvodio se do 1971. u Hägglunds Vehicle AB (navodno je proizvedeno oko 650 komada). Težak je oko 14 tona (neke inačice i do oko 20 tona), ima posadu od 3 člana (vozač, topnik i zapovjednik), krca 8 potpuno opremljenih vojnika i naoružan je automatskim topom HS type 804 od 20 mm. Iz daleka liči na "naš" OT M-60P...i na američki OT M-113...iako se radi o potpuno nezavisnoj konstrukciji. Za razliku od M-113, ukrcani pješački desant ima mogućnost djelovanja iz vozila...ali ne kroz puškarnice kao na M-60P, već preko bokova tijela vozila vireći kroz lijevi ili desni veliki otvor na krovu transportnog odjeljka...što je loše jer je pješaštvo izloženo kao da viri iz rova...ali i dobro jer može koristiti bilo koji komad svog naoružanja, a ne samo puške. Ukratko, u današnje vrijeme, "mrtvački sanduk za 11-ero braće", što bi rekli Rusi. No, u svoje je vrijeme predstavljao respektabilan dio švedskog oklopnog čekića...posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da su tada kompletne švedske OS bile koncipirane kao strogo DEFANZIVNA sila koja je imala zadatak zaustaviti neprijatelja na samoj granici voljene im i jedine kraljevine...a tome u prilog ide i konstrukcija Strv 103...koji je očito obrambeno (usudio bih se reći...zasjedno) oružje, a ne "klasičan" tenk.

Maksimalna brzina mu je 66 km/h, a doseg od 150 do 300 km, u zavisnosti od uvjeta. Konstrukcija mototransmisione jedinice je zanimljiva zato što je ugrađen četverocilindrični dizelski bokser motor Volvo-Penta THD-100B od 270 KS...ISPOD PODA stražnjeg dijela vozila.

Pbv 302 može plivati, a pogon u vodi su mu gusjenice...i poprilično dobro prži po snijegu, naravno.

A pazite sad ovo...debljina oklopa je i dan danas...tajna. Wink

Inačice:
-Pbv 302A - "klasičan" OT.
-Pbv 302C - unaprijeđeni Pbv 302A, ojačanog oklopa, ovjesa i motora.
-Stripbv 3021 - C3I zapovjedna postaja za zapovjednike bojni i brigada.
-Epbv 3022 - topnička izvidnička inačica.
-Bplpbv 3023 - C2 vozilo u uporabi u postrojbama samovoznog topništva.
-Rlpbv 3024 - radio relejna inačica.

-Bgbv 82 - oklopno vozilo za izvlačenje.
-Brobv 941 - vozilo nosač mosta.
-Pbv 3026 - MEDEVAC vozilo.

Pbv 302 inače dijeli osnovnu konstrukciju s lovcem tenkova Ikv 91.

Danas je Pbv 302, u svojoj osnovnoj inačici OT, prebačen u "drugi ešalon", a u "prvom ešalonu" je zamijenjen s BVP CV 90, naravno. Inače ga se u živo moglo vidjeti u Bosni u sastavu IFOR-a odnosno SFOR-a (uglavnom inačica 302C).
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Sri Tra 16, 2008 8:59 am    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

[quote="AleksandarMorozov
Pansarbandvagn 302 (mislim da se čak tako i čita) iliti Pbv 302. "Klasični" OT...dakle ne BVP već baš OT. Uveden u naoružanje 1966. Proizvodio se do 1971.

Hvala na informaciji.Ovaj model mi je lud i nekog dana ga nabavim ako je u prodaji.
LP
Natrag na vrh
Hurrican

PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 6:15 pm    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

Radijo sam na kamoflažnoj boji. Nisam napravijo vrlu tamnu,kakva je na sliki na početku rada. Več malo svetliju. Na kraju( danas) sam malo experimentirao i radijo filtraciju. Ma malo mi je uspjela, tako da nema takvih prehoda boje. Mislim , dače biti drugi put bolje..

LP
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma