Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 7:27 pm Naslov poruke: Husar s kraja 16. st.-FIMO masa |
|
|
Dakle, ovo je ručni rad, u približnom mjerilu 1:32, izrađen u cjelosti modeliranjem u FIMO masi, uz dodatak nešto žice, radi armature, te trakica od papira u boji, pomoću kojih sam izradio uzde. Figura predstavlja hrvatsko-ugarskog husara, s kraja 16. st. Evo što u Wikipediji stoji pod pojmom "husar"-"Husari su laka konjica koja se razvila tijekom ratova s Turcima u Hrvatskoj i Ugarskoj tijekom 15. i 16. stoljeća. Husari su bili ustrojeni u manje skupine i banderije koji su služile na granici s Osmanskim Carstvom." Ja bi još dodao da su iz istog razdoblja poznati još i poljski husari sa karakterističom vijorećom perjanicom na leđima. Husari su se razvili kao logičan odgovor na vrlo efikasnu tursku laku kojicu, kojoj teški oklopljeni konjanici koji su dominirali tadašnjim feudalnim vojskama u Europi nisu mogli parirati u pogledu brzine i pokretljivosti.
Ovako izgledaju originalni husarski oklopi, koje sam svojedobno imao priliku fotografirati u muzeju "Landeszeughaus" u Grazu, u kojemu se čuva najveća zbirka oklopa na svijetu!
Onaj lik, u pozadini konjanika na posljednjoj fotki, sa puškom na fitij na leđima, je hrvatski "haramija", jedan oblik pješaka plaćenika, također iz razdoblj 16. st. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| stvarno cuda radis sa fimo masom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Da čovječe stvarno čuda radiš sa tom masom, ja nebi ni kokoš znao napraviti...svaka čast!! ovo je skratch built totalno ono pravo!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo izgleda super, stvarno si si dao truda, nego kolko ti "vremenski" trebalo da to napravis. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je odlično, stvrarno zadivljujuće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Trutek Napisao/la: | | Ovo izgleda super, stvarno si si dao truda, nego kolko ti "vremenski" trebalo da to napravis. |
Radovi koje sam nedavno počeo prikazivati na ovom forumu su rezultat višegodišnjeg "rada" odnosno bavljena hobijem, a za ovog konjanika, sad se više ne sjećam, ali recimo da je potrebno desetak dana rada, po par sati dnevno, iako moram priznati da mi je ovo jedna od najdetaljnijih figurica koje sam izradio. Obično radim sitnije fogurice sa manje detalja, mada sam izradio i par vojnika iz istog razdoblja(16. st.) u mjerilu 1:16. Kad nađem vremena da ih poslikam, stavit ću slike na forum. Imam ja toga još, po kutijicama i po vitrinama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2008 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne ovo je za počupati kosu ,ja nemrem sa Fimo masom napraviti pošteni "bedroll" u 1/35 ,a čovjek izradi Husara s konjem!
Svaka čast! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Izvanredno, imas "ruku", svaka cast.Nadam se da cas uskoro ubaciti jos koji rad. _________________ [IMG]https://i.imgur.com/68bXnSZ.gif?1[/IMG] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 11:56 am Naslov poruke: |
|
|
svaka cast  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|